题目内容

【题目】根据汉语意思,完成英语句子,每空一词。

1我怎么能实现我的梦想呢?

How can I make my dream_________ _________

2让我们讨论一下这个节目。

Let's_________ _________ _________ about this program.

3Alice周末经常去购物。

Alice often_________ __________on weekends.

4我认识相当多的学生,他们也有同样的问题。

I know _________ _________ _________ students and they have the same problem.

5Jill昨天去看牙医了。

Jill _________ _________ _________ _________ yesterday.

6上周我们班有些学生去夏令营了。

Some of the students in our class_________ _________ _________ _____last week.

7昨晚我在家备考。

Last night I_________ _________ __________at home

8桌上只有一碗米饭。

There is only _________ _________ _________ _________ on the table.

9你为什么不帮着做家务?

Why don’t you_________ _________ _________?

10我认为GinaLisa说得更清晰。

I think Gina speaks_________ _________ _________ Lisa.

11Lisa喜欢在城镇里到处走。

Lisa likes _________ __________the town.

12我的好朋友Peter总是尽他最大的努力帮助我。

My good friend Peter always_________ _________ _________ to help me.

13Linda的手表和我的一样。

Linda's watch is_________ _________ _________ mine.

14Tony家离我们学校最近。

Tony’s house is_________ _________ _________ our school.

15在本次运动会中我发挥了重要的作用。

I _________ _________ _________ __________in this sports meeting.

【答案】

1 come true

2 have a discussion

3 goes shopping

4 quite a few

5 went to the dentist

6 went to summer camp

7 studied for tests

8 a / one bowl of rice

9 help with housework

10 more clearly than

11 walking around

12 tries his best

13 the same as

14 the closest to

15 played an important role

【解析】

1come true“实现,不及物动词,所有没有被动语态,句中固定搭配make sth. do“使某事…”所以用动词原形 come true,故答案为(1) come (2) true

2根据空格数量,可知此处用动词词组have a discussion “讨论,讨论有关have a discussion about sth.,故答案为 (1) have (2) a (3) discussion

3根据汉语提示:购物go shopping,由often“经常可知本句为一般现在时,主语Alice为第三人称单数,所以谓语动词go用单数形式,故答案为(1)goes (2)shopping

4相当“quite”students“学生可数名词复数,所以用a fewa lot of修饰,根据所给空格数量,可知用quite a few,故答案为(1) quite (2) a (3)few

5看牙医go to the dentist 根据句中yesterday“昨天,可知本句时态为一般过去时,所以用go 的过去式went故答案为 (1) went (2)to (3)the (4)dentist

6去夏令营go to summer camp,根据句中last week“上周可知本句时态为一般过去时,所以用go 的过去式went,故答案为(1)went (2)to (3)summer (4)camp

7备考study for tests ,根据句中Last night“昨天晚上,可知本句时态为一般过去时,所以用study的过去式studied,故答案为 (1)studied (2) for (3) tests

8米饭rice为不可数名词,碗bowl,这里用作量词,一碗米饭a / one bowl of rice,故答案为(1) a / one (2) bowl (3)of (4) rice

9帮着做某事“help with sth.”,帮着做家务“help with housework”Why don’t you 表示为什么不,后接动词原形,故答案为(1) help (2) with (3) housework

10speak“说,讲动词,所以用副词clearly修饰动词speak,根据句中”than,可知本句用比较级,所以用clearly的比较级more clearly,故答案为(1) more (2) clearly (3) than

11到处走walk around,句中likes为动词单数形式,喜欢做某事like doing,所以用walk的动名词walking,故答案为(1) walking (2) around

12尽某人最大的努力“try one’s best”,这里指男孩Peter,所以用his,尽他最大的努力“try his best”,由句中always“经常,可知本句为一般现在时,主语Peter第三人称单数,所以谓语动词用tries,故答案为(1) tries (2) his (3) best

13固定搭配the same as“一样,故答案为(1) the (2) same (3) as

14...“be close to…” ,根据句意,离学校最近,所以用close的最高级the closest,故答案为(1) the (2) closest (3) to

15发挥重要的作用“play an important role”,根据in this sports meeting“在本次运动会中,可知为过去的一件事,所以本句用一般过去时,谓语动词用played,故答案为(1) played (2) an (3) important (4) role

quite是个副词,意思是非常

a lot of 多;quite a lot of非常多,既修饰可数名词复数,也可以修饰不可数名词。

a few 少;quite a few非常少,后面接可数名词复数。

a little 少;quite a little非常少,后面接不可数名词。

例:

quite a lot of people, quite a lot of rain, quite a lot of fruits

quite a few people, quite a few fruits

quite a little rain, quite a little water

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从下面每题的A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。
I like fishing with my parents on weekends. My friends don't understand it. They always ask me, “How can you sit with your parents for hours like that?” When they ask me that question, I never say a word. I just smile. Last Sunday, I went fishing with my parents on a lake in Nanjing. When we got there, I found a nice place to fish and sat down. My parents sat far away from me. I threw some bait (饵) into the river. But I didn't catch a fish. So I went to see my mom and dad. They didn't catch anything either. My dad said, "Let's fish together. Maybe we will be lucky later.” I got my things and sat down with my dad and mom. We started to talk and I told them about the most interesting teacher in my school. We talked and laughed for the rest of the day. Soon the Sun started to set. We didn't catch any fish, but I had a great day. I understood my parents better.
On the way home, I told my mom how much I wanted to have fish for dinner. “That's a good idea. We can buy one from the market, she said. We all looked at each other and laughed loudly.
Suddenly, I realized how much I loved my parents.
(1)Where may the writer live?
A.In Beijing.
B.In Shanghai.
C.In Nanjing.
D.In Chongqing.
(2)What did the writer do last Sunday?
A.He went fishing with his parents.
B.He went swimming with his parents.
C.He went shopping with his parents.
D.He went skating with his parents.
(3)How many fish did they catch?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.None.
(4)Why does the writer like fishing with his parents?
A.Because they can play together.
B.Because they can catch a lot of fish.
C.Because his parents always tell him jokes while fishing.
D.Because they can talk and laugh and understand each other better.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网