题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
People sometimes like to read stories of dogs very much. They think that dogs are much cleverer than cats, sheep, cows or other animals in their homes.
One of my close friends, Bob, has a very large police dog named Jack. Every Sunday afternoon, Bob and Jack have a walk in the park nearby. Jack likes these walk very much.
One Sunday afternoon, I paid a visit to my friend. I stayed there for a long time and my friend and I had much more talk with each other than ever before. Soon it was time for them to take a walk in the park. We forgot that. Jack became worried about it. He walked around the room several times and then sat down in front of me and looked at me. But I still paid no attention(注意) to him. I went on talking with my friend. At last, Jack could not wait any longer. He went out of the room and came back a few minutes later. He sat down in front of me again. But this time, he held my hat in his mouth. Suddenly, I understood what Jack meant and so did my friend.
(1)How many people are there in this story? .
A.One
B.Two
C.Three
D.Four
(2)Jack .
A.is a close friend of mine
B.enjoys long walk in the park every Sunday afternoon
C.has many close friends
D.enjoys talking in the room
(3)Jack was worried because .
A.he wanted to eat something
B.it was Sunday afternoon again
C.he was not feeling well
D.he wanted his master(主人) to take him for a walk
(4)Jack took my hat in his mouth to show that .
A.I should leave the house at once
B.he liked my hat very much
C.he was hungry and he tried to eat it
D.he wanted to have a rest
(5)Which of the following is true? .
A.When Jack and l were talking, my friend didn't pay any attention to us
B.When l was talking to my friend, Jack didn't pay any attention to us
C.When my friend and l were talking, we didn't pay any attention to Jack
D.When my friend was talking to Jack, I paid attention to them
【答案】
(1)B
(2)B
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】短文中的杰克是我朋友的一条聪明的狗,由于我的原因,使得它的主人不能带它去散步,它想了各种方法,最终让我明白了它的意思。
(1)细节理解题。根据短文描述可知这个故事中有两个人,我和我的朋友鲍勃。故选B。
(2)细节理解题。根据Jack likes these walks very much.可知选B。
(3)细节理解题。 从Soon it was time for them to take a walk in the park. We forgot that. Jack became worried about it.可知杰克想让它的主人带它去散步,故选D。
(4)细节理解题。根据But this time, he held my hat in his mouth. Suddenly, I understood what Jack meant.可知杰克想让我走,故选A。
(5)细节判断题。是Bob和我在说话,故A,B错误; 从 But I still paid no attention(注意) to him可知是我们没有注意到Jack,故B错误,故正确的是C。
【题目】阅读理解
My family move to a new flat. I have some new neighbours now. I think they are all good.
Ann's family | My new neighbour Ann is a dancer. She is from the USA. She has two beautiful eyes and a very good-looking nose. She likes playing the piano. Ann's parents are both good doctors. And her husband(丈夫) is also a doctor. Last week, Ann and her husband went to Beijing. They visited the Great Wall and many other places of interest there. Ann's family members are all very nice. I think I have a good neighbour. |
Uncle Wang's family | Uncle Wang is a teacher. He teaches P.E. in No. 8 Middle School. It is a very good school in our city. He loves his students, so the students also love him very much. He often tells his students to pay attention to their health. Sometimes he plays football with them after school. In summer, he always takes them to the swimming pool. He's a good teacher. |
(1)Ann is from _____________?
A.the USA
B.the UK
C.China
D.Canada
(2)What is Ann's husband?
A.A dancer.
B.A doctor.
C.A pianist.
D.A teacher.
(3)Why do Uncle Wang's students love him?
A.Because he teaches PE well.
B.Because he loves his students.
C.Because he plays football with them.
D.Because he often tells his students to pay attention to their health.