题目内容

When you travel in Hong Kong SAR(香港特别行政区),you must be careful of the traffic rules,because the traffic keeps to the left. Before crossing the street,you must look to the right and then to the left. If the traffic lights are red,the traffic must stop,and people can go across the zebra line(斑马线).If the traffic lights turn green,the traffic can go,and people mustn't cross the road.

In the morning and in the evening,when people go to or come from work,the streets are very busy. The traffic is the most dangerous.

When you go somewhere by bus in Hong Kong SAR,you have to be careful,too. Always remember the traffic keeps to the left. Have a look first,or you may go the wrong way. In Hong Kong SAR,there are a lot of big buses with two floors. You'd better sit on the second floor. From there you can watch the city very well.

1.If the traffic lights are red,the traffic must .

A. run B. move C. stop

2.In Hong Kong SAR,the traffic must move ______.

A. on the left B. on the right C. in the middle

3.It is dangerous to cross the streets .

A. in the morning B. in the evening C. A and B

4.You can watch the city very well on the ______ floor of the bus.

A. first B. second C. third

5.Which following is True ?

A. In Hong Kong SAR, you mustn’t be careful of the traffic rules.

B. If the traffic lights are red,the traffic must stop.

C. In Hong Kong SAR, all the buses have two floors .

1.C 2.A 3.C 4.B 5.B 【解析】这篇文章主要讲了当你在香港旅行的时候,你必须注意那的交通规则,因为交通是保持左侧通行,它和内地的交通规则是不一样的。 1.根据If the traffic lights are red,the traffic must stop.可知如果交通灯是红色的,车辆必须停止;故答案选C。 2.根据because th...
练习册系列答案
相关题目

Li Lei comes from Nanjing. Nanjing is the capital of Jiangsu province(省). Many people live and work there. There're many shopping malls in the big city. It's a very beautiful city.

Spring is the best season in Nanjing. It's warm and sunny. People like to go out to spend their holidays in the open air. It's one of the most beautiful cities in China. There're many interesting places to visit. People can visit Sun Yet-sen Mausoleum(中山陵), the Confucious Temple and so on. People can also buy many souvenirs there. People often go to the Confucious Temple in the evening because it is more beautiful than in the daytime. There're different kinds of colourful lights everywhere. People like eating the special snacks there, too.

1.Where is Li Lei from?

A. Nanjing. B. Beijing. C. Nanning. D. Suzhou.

2.What's the capital of Jiangsu?

A. A warm city. B. A big city. C. A beautiful city. D. Nanjing.

3.Are there many shopping malls in the city?

A. No, there aren't. B. Yes, there are.

C. No, there are. D. Yes, there aren't

4.Why do people often go to the Confucious Temple at night?

A. It's bigger. B. It's warmer.

C. It's more beautiful. D. It's interesting.

5.What do people often do during their holidays?

A. People often go out in the open air. B. People often stay at home.

C. People often go shopping. D. People often read books at home.

1.A 2.D 3.B 4.C 5.A 【解析】试题分析:短文简单介绍了美丽的南京,包括她的美丽季节、名胜古迹和风味小吃。 1.题意:李磊来自哪里?考查细节理解题。根据第一句Li Lei comes from Nanjing.,可知选A。 2.题意:江苏的省会是哪里?考查细节理解题。根据第二句Nanjing is the capital of Jiangs...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网