题目内容

【题目】阅读理解。

根据表格所提供的信息选择最佳答案。
(1)All the ball game in the table were first played before the nineteenth century except .
A.basketball
B.soccer
C.table tennis
(2) played soccer earliest in the world.
A.Americans
B.Chinese
C.Englishmen
(3)People can find players playing on court in a volleyball match.
A.six
B.eleven
C.twelve
(4)Every part of the basketball playing time is about .
A.12 minutes
B.24 minutes
C.45 minutes
(5)Which of the following is TRUE according to the information above?
A.NBA is a famous sports event which is about baseball.
B.Both volleyball and table tennis come from Europe.
C.It is over 2000 years since people began to play soccer.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)A
(5)C
【解析】文章大意:本文叙述球类运动篮球,足球,排球和乒乓球的产生时间,国家,每种球类运动项目的球员组成,比赛的时间,以及比较有名的赛事名称等。
(1)细节理解题。根据表格里内容可知第一次产生时间分别为篮球1891年,足球300B.C,排球1895,乒乓球1900年,故选C。
(2)细节理解题。根据文中信息可知足球最早产生在中国,因此是中国人最早开始踢足球。故选B。
(3)细节理解题。根据排球运动需要六个队员,因此在排球赛上双方共12个队员,故选C。
(4)细节理解题。篮球的比赛时间是48分钟,分为四个部分,所以每个部分的时间是12分钟,故选A。
(5)细节理解题。根据信息可知A项错误,因为NBA是关于篮球的赛事。B项乒乓球起源于中国,C项正确,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确的答案。
A Play: Four Butterflies
Characters: Red Butterfly (RB), Green Butterfly (GB), Green Tree (GT), Rose (R), Grandpa Sun (GS)
Look! There are four butterflies in the garden. One is red, one is yellow, one is green, and the other one is white. They play games and dance together every day, and they are very happy. One day, it's fine. Four butterflies are playing a game in the garden. Suddenly it is full of dark clouds and it begins to rain hard.
1) GB: Oh, it's raining hard. Green Tree is over there. She can
help us.
GB: Green Tree, our wings are wet. Please let us stay under your leaves.
GT: Green Butterfly, I like you. We have the same color. You can come in, but the other three butterflies must go away.
GB: No, thank you. We are good friends. We love each other and must stay together.
RB: Rose is over there. She can help us.
2) RB: Rose, our wings are wet. Please let us stay under your leaves.
R: Red Butterfly, I like you. We have the same color. You can come in, but the other three butterflies must go away.
RB: No, thank you. We are good friends. We love each other and must stay together.
3) GS: What good friends they are! This is a real friendship. I must help them.
The sun drives the clouds away and asks the rain to stop. Soon the sun gives off bright light and dries up their wings.
4) Four butterflies: Oh, the sun comes out. Our wings are dry. Let's play and dance again.

(1)How many butterflies are there in the garden?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(2)What are the butterflies doing when it starts to rain?
A.They are flying.
B.They are dancing.
C.They are playing a game.
D.They are staying under the leaves.
(3)Who helps the butterflies at last?
A.Rose.
B.Rain.
C.Grandpa Sun.
D.Dark clouds.
(4)What is the main idea of the play?
A.Butterflies cannot fly if their wings are wet.
B.The four butterflies are sisters and brothers.
C.Grandpa often helps others.
D.A real friendship means that friends stay together when they are in trouble.

【题目】Every minute,someone is setting up an Internet company

somewhere, in the world.Each one is searching for the one great idea

that could make his web company click in a big way.And they are

trying all kinds of tricks to attract people towards their websites.While

some websites offer sounds,cartoons and amazing photos on screen to

make their sites almost a movie-like experience for the viewers,others provide free downloads and competitions.

A company in California,US,has decided to offer online smells to people who visit its website.That is,if a pizza image comes on screen,your nose will catch the smell of bread and cheese!All you need to do is to connect a device(设备)callediSmellwith your computer. This smart little device contains(包含)some chemicals that can create different kinds of smells.

The company has invented software that changes the chemical composition(成分)of different smells into digital signals(数字信号).An onscreen image,which is programmed with the proper digital signal,will start theiSmell" device.The device will use the software to change' the digital signal again and let go of the correct smell. This device reads the digital smell code(代码)from the website and creates the proper smell from its store of chemicals.This smell is then made to blow softly in the direction of the user with the support of a small fan.

In order to let go of the correct smell,the company has created aScent Registry,which contains a digital index of thousands of smells.The company plans to allow website developers to integrate(合成)the proper smells in digital code to their games and images. The company is also hoping that Hollywood filmmakers will use the smell technology in their movies.Imagine audiences getting the smell of rocket fuel as a spacecraft takes off on the cinema screen!Of course,filmmakers will have to be careful not to shoot in dirty neighborhoods,which have a lot of rubbish lying around.

【1】Internet companies try their best to search for great ideas to

A. join in the Internet fever

B.offer movie-like experience

C. provide free downloads and contests

D.attract people to their websites

【2】According to the passage,people experience smells online by

A. using“iSmell" device

B. ordering food

C. buying special software

D. changing chemicals

【3】What does“iSmell”do after being started by the onscreen image?

A. It reads the smell code and sends it to the user.

B .It blows the smell to the user with the help of a fan.

C .It rechanges the signal and lets go of the correct smell.

D. It changes the chemical composition into digital signals.

【4】The best title of the passage probably is“

A. Some Useful Devices

B. The Internet Fever.of People

C. An Unusual Company

D. A New World of SMells Online `

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网