题目内容

【题目】 Once upon a time, there lived a rich man. He had a servant(仆人). He and the servant loved wine and good food very much. Each time the rich man left his home, the servant would drink the wine and eat up all the nice food in the house. The rich man knew what his servant did, but he had never caught his servant doing that.

One morning, when he left home, he said to the servant, "Here are two bottles of poison(毒药) and some nice food in the house. You must take care of them." With these words, he went out.

But the servant knew what the rich man had said was not true. After the rich man was away from his home, he enjoyed a nice meal. Because he drank too much, he was drunk and fell to the ground. When the rich man came back, he couldn't find his food and his wine. He became very angry. He woke the servant up. But the servant told his story very well. He said a cat had eaten up everything. He was afraid to be punished, so he drank the poison to kill himself.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1Both the rich man and the servant loved wine and good food very much.

2The rich man knew that it was true that the cat ate up all the nice food.

3The rich man wanted to kill the servant so he left two bottles of poison in the house.

4In fact, the servant ate up all the nice food and drank the wine.

5From the story, we know that the servant is very clever.

【答案】

1A

2B

3B

4A

5A

【解析】

本文主要讲述的是一个富人和他仆人的趣事,仆人总是在富人走之后会吃光所有的食物和美酒,为了避免此类事情的发生,富人有一次就说酒有毒,但还是无法阻止仆人偷吃,最后他还说是猫吃的。

1细节理解题。根据第一段He and the servant loved wine and good food very much,可知这个富人和仆人都喜欢美酒和美食,所以该句是正确的,故选A

2细节理解题。根据文中The rich man knew what his servant did,可知富人知道是仆人吃光了所有美食,而不是猫吃的,所以该句是错误的,故选B

3细节理解题。根据文中“But the servant knew what the rich man had said was not true. 但仆人知道富人所说的不是真的。”,可知富人并不是要杀仆人,而是在骗仆人,所以该句是错误的,故选B

4细节理解题。根据最后一段“After the rich man was away from his home, he enjoyed a nice meal. Because he drank too much, he was drunk and fell to the ground. 富人离家后,他吃了一顿美餐。因为喝得太多,他喝醉了,倒在地上。”,可知是仆人吃了美食,喝了酒,所以该句是正确的,故选A

5推理判断题。根据最后一段可知,这个仆人偷吃了富人的酒和美食,却说是猫吃了,又怕被惩罚而喝了富人所说的“毒药”,所以这个仆人是一个聪明的人,所以该句是正确的,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标或单词的提示,在每个空格内填入一个适当的单词,要求所填的词意义准确、拼写正确。

If you can only do one thing in the US, you should watch a Broadway show.

Have you seen The Lion King? In the movie, Simba, Zazu, Pumbaa and Timon tell a story about love, 1 (happy) and responsibility (责任) in Africa. Can you 2 [mdn] this wild movie performed on stage? I didn't believe it 3 I saw the show.

After 4 the three-hour show, we followed the actors backstage. I noticed the orchestra (管弦乐队) when we got there. They played the sounds of forest wind. The whole band was under the stage. They had to look at a TV to see 5 was happening on stage!

“That's Timon,” one of my 6 (friend) shouted. “How can you play such a small animal while you are so tall?”

“All the actors wear animal-shaped clothes. But because of Timon's small size, I have to wear a green one to7 [mt] the grass while holding the Timon puppet (木偶) in order to show how small he is,” the actor answered.

“Well done! You are a very good Timon!” I 8 (cry).

As we walked into the dressing room, we saw more than 1,000 sets of different clothes. “Because we have 9 (little) than 200 actors, we have to 10 [tend] our clothes many times during the show to play other animals,” the actor said.

Everyone must work very hard to make the show so touching and real. In the end, all of us left with respect for Broadway.

【题目】 Summer is a great time to improve your child's reading! After all, there is more free time.

Reading over the summer can help your child keep up his reading gains during the past school year and also help prepare him for the next year!

How to sign up(报名):

We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this summer! Just follow the steps

*Go to www.readfun.org

*Select "Parent"(NOT "Teacher")

*Click on the blue "Sign Up"

What we provide

We provide you with thousands of free, high-quality articles with questions and activities. To make summer reading easy, we have selected interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www.readfun.org/summer-reading to download and print the articles for free.

How to use

TIP 1: Articles for summer reading should be accessible, so be sure to choose articles at your child's reading level. If the articles that you choose are too difficult to understand, it is very easy for kids to lose interest in reading. Don't be afraid to start with articles of lower grade levels. The important thing is that he reads, reads, reads

TIP 2: It's also important to help your kid develop good reading habits . Help him keep a good record of his summer reading. Besides, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.

We wish you and your family a great summer!

1Summer reading can only be helpful for kids to prepare for the next year.

2Different levels of interesting and knowledge-filled articles are provided.

3Parents can sign up for free, but they have to pay if they want to download articles.

4The underlined word "accessible" means easy to understand.

5If you encourage kids to discuss what he has read with family members, you may all have a good time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网