题目内容
【题目】Little Women
Chapter 1 Four sisters
"Christmas won't be Christmas without any presents," grumbled (嘀咕) Jo, lying on the rug (地毯).
"It's so awful to be poor!" agreed Meg, looking down at her old dress.
"It's not right for some girls to have plenty of pretty things, and others to have nothing at all," added little Amy, with a sad sniff (轻哼).
"We've got father and mother, and each other," said Beth gently.
The four young faces on which the firelight shone brightened at the cheerful words, but darkened again as Jo said sadly, "We haven't got father, and shall not have him for a long time." She didn't say "perhaps never", but each silently added it, thinking of father far away at the war in the South.
Nobody spoke for a minute; then Meg said: "Mother advised not having any presents this Christmas because it is going to be a hard winter for everyone; and she thinks we shouldn't spend money for pleasure when our men are suffering (受难) in the army. We can't do much, but we can make our little effort. But I am afraid I don't"; Meg shook her head thinking regretfully of all the pretty things she wanted.
"But I don't think the little we should spend would do any good," said Jo. "We've each got a dollar, and that won't help the army much. I agree not to expect anything from mother or you. Let's each buy ourselves what we want, and have a little fun. We work hard to earn it."
"I do, teaching those tiresome children nearly all day when I really want to enjoy myself at home," complained Meg.
"You don't have half such a hard time as I do," said Jo. "How would you like to be shut up for hours with a nervous, fussy old lady, who is never happy, and worries you till you're ready to fly out of the window or cry?"
"It's naughty to fret; but I do think washing dishes and keeping things tidy is the worst work in the world.It makes me cross;and my hands get so stiff to practice my music at all"; Beth looked at her rough hands with a sigh that anyone could hear.
"I don't believe any of you suffer as I do." cried Amy, "for you don't have to go to school with rude girls, who laugh at your lessons or your dresses, and say bad words because your father isn't rich."
【1】According to the passage, who is the most pessimistic (悲观的) and who is the most optimistic (乐观的)?
A.Meg; BethB.Jo; AmyC.Meg; AmyD.Amy; Beth
【2】According to the passage, which of the following is TRUE?
A.Their father died when he was fighting with others.
B.The passage is a story about three girls and a boy in a family.
C.Their father is away at the war, leaving them at home with their mother.
D.The four children in the passage all work and make their own money.
【3】What do they think of their mother's suggestion of not having any Christmas gifts?
A.They all agreed to the suggestion of not having any Christmas gifts.
B.They all agreed to save the money and buy a gift for each other.
C.They all agreed that giving the money to the army was of much help.
D.They all agreed that giving the money to the army was of little help.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【解析】
本文是一篇节选,主要讲述了4个女孩没有圣诞节礼物,爸爸在远方打仗,家里生活比较困难,她们并没有放弃自己的梦想,互相关心,努力生活的故事。
【1】细节理解题。根据文章前四段每个孩子说话的内容,可知Meg是最悲观的,Beth是乐观的,故选A。
【2】推理判断题。根据“"We haven't got father, and shall not have him for a long time." She didn't say "perhaps never", but each silently added it, thinking of father far away at the war in the South.”可知他们的父亲在南方打仗,与选项A内容不符,排除A;与选项C内容相符,选项C正确;根据“Jo,Meg,Amy,Beth”可知是4个女孩的故事,与选项B内容不符,排除B;根据“for you don't have to go to school with rude girls”可知因为你不必跟那些粗鲁的女孩子一起上学,可知她没有去工作,与选项D内容不符,排除D;故选C。
【3】细节理解题。根据“We've each got a dollar, and that won't help the army much”可知我们每人只有一块钱,这对军队没有多大帮助,故选D。
【题目】某中学生英语报有一个《影视天地》栏目,请你根据表格中的提示,写一篇80词左右的英语短文,介绍一下动画电影《海底总动员》(Finding Nemo),给该报纸投稿。
旧版 | 动画电影《海底总动员》于2003年在北美上映后,深受全世界孩子们的喜爱。 |
重映 | 2012年该电影的3D版重返影院。 |
情节 | 电影讲述了小丑鱼Nemo(尼莫)去探索“大堡礁”时被抓走并放入鱼缸,父亲MarLin(马林)克服重重困难后,最终找到了尼莫,成了儿子眼中的英雄的故事。 |
参考词汇:clownfish 小丑鱼 the Great Barrier大堡礁 fish tank 鱼缸