题目内容
【题目】Mr. Smith is an English man. He teaches English well. His English classes are very interesting. He likes us and we like him, too.
Mr. Smith has two children—Tom and Mary. Tom is seven, and his sister, Mary, is only four. So Tom goes to school but Mary doesn’t. Mr. Smith likes wearing a T-shirt and jeans(牛仔裤). Soccer is his favorite sport. After school we often have a baseball match. Sometimes Mr. Smith watches and joins us. He plays baseball just for fun.
【1】What does Mr. Smith teach?
A. Chinese. B. math.
C. Japanese. D. English.
【2】How many sons does Mr. Smith have?
A. Only one. B. Two.
C. Three. D. Not many.
【3】Why doesn’t Mary go to school?
A. Because she looks beautiful.
B. Because she is seven.
C. Because she is only four.
D. Because she doesn’t like school.
【4】What is Mr. Smith’s favorite sport?
A. Baseball. B. Soccer.
C. Running. D. Volleyball.
【5】What is the story (故事) about?
A. Mr. Smith’s son.
B. Mrs. Smith.
C. Tom and Mary.
D. Mr. Smith and his family.
【答案】
【1】 D
【2】 A
【3】 C
【4】 B
【5】 D
【解析】
本文介绍了我的英语老师Mr Smith的情况以及他的家人情况.
【1】细节理解题.根据Mr Smith is an English man.He teaches English well说明D正确.
【2】细节理解题.根据Tom is seven and his sister,Mary,is four.说明他有一个儿子一个女儿,故A正确.
【3】细节理解题.根据Tom is seven and his sister,Mary,is four.Tom goes to school but Mary doesn't.说明Mary太小了不能上学,故C正确.
【4】细节理解题.根据Soccer is his favorite sport.说明他最喜欢足球,故B正确.
【5】主旨大意题.本文介绍了Mr Smith的情况以及他的家人情况,故D正确.
【题目】阅读判断: 阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容。符合的写(T),不符合的写(F)。
Name | Age | Looks | Clothes | Favorite Food |
Du Li | 13 | black hair/big eyes | a pink dress/white shoes | fish |
Sandy | 12 | big eyes/a small mouth | a red skirt/a green shirt | hamburgers |
David | 13 | a big nose/big eyes | a white T-shirt/blue pants | chicken |
【1】Du Li, Sandy and David are all thirteen years old.
【2】Du Li, Sandy and David all have big eyes.
【3】Du Li has black hair and she is in a red skirt.
【4】Sandy is in a green shirt and she likes fish very much.
【5】David has a big nose and chicken is his favorite food.