题目内容
【题目】阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上。请注意词数要求。
A man stopped at a flower shop to order some flowers to be posted to his mother, who lived two hundred miles away.
As he got out of his car, he noticed a young girl standing by the road sobbing (哭泣). He asked her what was wrong and she replied, "I wanted to buy a red rose for my mother and I don't have enough money." The man smiled and said, "Come with me. I'll buy you a rose." He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.
As they were leaving he offered the girl a ride home. She said, "Yes, please! You can take me to my mother." She asked him to take her to a new grave (坟墓), where she placed the rose.
The man returned to the flower shop, canceled (取消) the post order, picked up the flowers and drove the two hundred miles to his mother's house.
(1)Where did the man's mother live? (No more than 6 words)
(2)Why did the girl sob? (No more than 10 words)
(3)Who bought the rose for the girl? (No more than 2 words)
(4)Where did the girl put the rose? (No more than 4 words)
(5)How did the man give the flowers to his mother at last? (No more than 9 words)
【答案】
(1)
(She lived) two hundred miles away.
(2)
(Because) she didn't have enough money to buy a rose.
(3)
The man.
(4)
Before /At / On her mother's grave.
(5)
He took them / the flowers to his mother himself.
He gave them / the flowers to his mother himself.
He himself gave the flowers / them to his mother.
He gave the flowers / them to his mother in person.
【解析】本文讲述向母亲表达孝心的故事。
⑴细节理解。根据第一段who lived two hundred miles away可知答案是:(She lived) two hundred miles away.
⑵细节理解。根据第二段I wanted to buy a red rose for my mother and I don't have enough money.可知答案是:(Because) she didn't have enough money to buy a rose.
⑶细节理解。根据第二段最后He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.可知答案是:The man.
⑷细节理解。根据第三段She asked him to take her to a new grave (坟墓), where she placed the rose可知答案是:Before /At / On her mother's grave.
⑸推理判断。根据最后一段可知他自己开车回到妈妈家。所以答案是:He took them / the flowers to his mother himself.
【题目】配对阅读。左栏是对5个人所需要的书的描述,右栏是8本书的书名,请你为每个人推荐最合适的一本书。
【1】 Nancy wants to learn more about computers. Because people write to, and even talk to each other on the computer today. 【2】 Mary is a good mother. She believes eating theright food is important. She likes to help her children grow better by eating the right food. 【3】 Kevin often sits at his desk, studying all night, but he still gets poor grades. He hopes to do better in the tests. 【4】 Bob’s sister wants him to move to New York. But he isn’t sure if that is a good idea. He needs to knowmore about the country. 【5】 Army is worried that there are too many used bags. She doesn’t know how to do with(处理) them. | The following is the list of some books: A. How to Be Good Learners. B. Make the Waste Useful. C. Around the World in Eighty Days. D. You Are What You Eat. E. Chicken Run. F. How to Use the Internet. G. 101 Q & A about America. H. Harvard Girl-Liu Yiting. |