题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。Dear David,
How are you? I'm fine. I'm in London, at the International(国际的) School of English. I'm in Class 3 with eight students. They're from different countries—Spain(西班牙), Japan, Argentina(阿根廷), Switzerland (瑞士) and Thailand(泰国). Our teacher's name is Henry Briscall. He's very nice. He's a very good teacher.
I'm living with an English family. Mr and Mrs Brown have three children. Thomas is fourteen, Catherine is twelve, and Andrew is seven. They are all very friendly, but it isn't easy to understand(懂) them!
London is very big and very interesting. The weather is good—cold but sunny—and the parks are beautiful! Hyde Park, Green Park, and St. James' Park are all in the city centre(中心 ).
English food is OK, but the coffee is horrible(可怕)!
Write to me soon.
Love,
Paul
(1)The letter(信 ) is from _________.
A.David
B.Paul
C.Paula's classmate
D.Not A, B or C
(2)The writer's (作者的) class has _________.
A.many students
B.nine students
C.eight students
D.eight girls
(3)The writer lives (住) ___________.
A.at school
B.in a hotel
C.with her classmates
D.at Mr. Brown's home
(4)Hyde Park is ___________.
A.in a school
B.in London
C.in Japan
D.small
(5)How many people are there in Mr. Brown's family?
A.Two
B.Three
C.Four
D.Five
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)B
(5)D
【解析】本文是保罗写给大卫的一封信。信中,他介绍了自己现在伦敦国际英语学校的情况。介绍了他的同学,他的寄宿家庭及伦敦的基本情况等等。
(1)细节理解。题意:这封信来自谁?A. David大卫;B. Paul保罗;C. Paula's classmate保罗的同学;D. Not A, B or C A、B、C都不是。书信最后的签名是Paul,说明这封信是保罗写的。所以答案是B。
(2)细节理解。题意:作者的班上有多少学生?A. many students许多学生;B. nine students九个学生; C. eight students八个学生;D. eight girls八个女生。由第一段的:I'm in Class 3 with eight students.可知,作者在三班,班上八个学生。所以答案是C。
(3)细节理解。题意:作者住在哪儿?A. at school在学校;B. in a hotel在旅社里;C. with her classmates和她的同学住在一起;D. at Mr Brown's home在布朗先生家里。由第二段第一、二句:I'm living with an English family. Mr and Mrs Brown have three children.可知,作者住在布朗夫妇家里。所以答案是D。
(4)细节理解。题意:海德公园在哪儿?A. in a school在一所学校里;B. in London在伦敦;C. in Japan在日本;D. small很少。由短文第三段里的:The weather is good—cold but sunny—and the parks are beautiful! Hyde Park, Green Park, and St. James' Park are all in the city centre (中心 ). 可知,海德公园在伦敦市中心。所以答案是B。
(5) 细节题解。题意:在布朗先生家里有多少人?A. Two两个;B. Three三个;C. Four四个;D. Five五个。由第二段第二句话:Mr and Mrs Brown have three children.可知,布朗夫妇家里有三个孩子,所以家里有五个人。所以答案是D。