题目内容
【题目】When shopping in a store, I met a boy. When I saw him waving his hands excitedly in the air and shouting in a loud voice, "Mommy, I'm here.", I knew he was mentally troubled.
I asked his name and he said proudly, "My name is Denny and I'm shopping with mother."
"Wow," I said, "that's a cool name. How old are you, Denny?"
"How old am I now, Mommy?" he asked his mother.
"You're fifteen years old, Denny; now be a good boy and let the man pass by."
I continued to talk to Denny for several more minutes about summer, bicycles and school. I watched his brown eyes dance with excitement because he was the centre of someone's attention.
Denny's mom thanked me for talking with her son. She told me that most people wouldn't even look at him, not to speak of talking to him. I told her that it was my pleasure and then I said, "There are plenty of red, yellow and pink roses in the garden, however, 'Blue Roses' are very rare and should be enjoyed for their beauty and distinctiveness. Denny is a 'Blue Rose' and if someone doesn't stop and smell that rose with their heart and kindness, then they've missed a chance to enjoy the beauty."
She was silent for a second, and then went away with tears in her eyes.
【1】What was wrong with the boy?
A. He lost his way.
B. There was something wrong with his mind.
C. He didn't know his name and age.
D. He couldn't find his mother.
【2】What does the underlined word "distinctiveness" mean in Chinese?
A.独立性 B.一致性 C.重要性 D.独特性
【3】What can we learn from the underlined sentence?
A. He was so excited that his eyes could dance.
B. He was excited because his eyes caught someone's attention.
C. He was excited because someone was talking with him.
D. He was excited because someone paid attention to his eyes.
【4】What do you think of the writer?
A. Kind. B. Brave. C. Clever. D. Honest.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了作者和一位精神患者交流的经历,如同花园的玫瑰,精神有问题就像花园的蓝玫瑰,珍稀而美丽,若不用真心和善良欣赏,你就会错过它们的美丽。
【1】B细节理解题。根据I knew he was mentally troubled.可知他有精神问题。故选B。
【2】D细节理解题。根据'Blue Roses' are very rare and should be enjoyed for their beauty and distinctiveness.可知,蓝玫瑰稀有,当然也就有其特殊性、独特性。故选D。
【3】C细节理解题。根据I watched his brown eyes dance with excitement because he was the centre of someone's attention我看着他的棕色眼睛兴奋,地跳跃……描述,可知平时很少有人与他谈话交流。故选C。
【4】A细节理解题。Denny is a 'Blue Rose' and if someone doesn't stop and smell that rose with their heart and kindness, then they've missed a chance to enjoy the beauty描述,可知作者是善良的。故选A。
【题目】用方框中所给词填空,其中有两个词多余。
give、example、can、difficult、have、become、 need 、write 、American、try、do、speak |
example、 Americans、 had、 becoming、 speaker、 the most difficult、 needs、 trying、 Asian、 doing |
You have been working hard to learn English. Do you know American kids are 【1】_______ to learn Chinese? More than 60,000 American students now study Chinese.“Because of China’s fast development, Chinese has become more useful, and more and more 【2】________ begin to learn it,” said Scott McGinnis, a Washington language expert (专家). For 【3】_______, in 1999, only three schools in Chicago 【4】_______ Chinese lessons. This year more than 30 schools there have Chinese during school days. Last year China gave them 3,000 textbooks because they had done a good job. Although Chinese is 【5】_______ more and more popular, it is one of 【6】__________ languages to learn. Usually, an English【7】__________ takes about 1,320 hours to become good at Chinese. He 【8】 ________ only 480 hours for French, Spanish or Italian.