题目内容
【题目】Kites have a long history. They may date back(追溯到) long time ago. They were made of bamboo and silk in China. Nobody knows exactly how or when a kite was first flown, but it is said that when a Chinese farmer tied a string(绳子) to his hat to keep it from blowing away in a strong wind, the first kite was born.
Children like playing with kites. Kites for work or play are made of wood, bamboo, paper, or silk. In 478 B.C., a Chinese philosopher(思想家), Mo Zi, spent three years making a kite out of light wood and bamboo. The earliest record of kite flying was in about 200 B.C. when the Chinese General(将军) Han Xin of Han Dynasty flew a kite over the walls of a city. He wanted to know how far his army would have to travel.
In the 13th century, Marco Polo wrote about how the shipping businessmen flew the huge kite in the wind before the ship set sail. They predicted the voyage(航海) in this way. If the kite went high and straight it meant a quick and successful voyage, but if it did not fly well, it was a bad omen(预兆). In the late 1500s, the kite was introduced to Europe by the Italians. Kite flying was first mentioned in England in a popular book in 1589.
【1】The first kite was born when _________.
A. kites were used for sailing
B. a Chinese farmer tied a string to his hat to keep it from blowing away
C. a Chinese general called Han Xin flew a kite to train his army
D. Mo Zi used light wood and bamboo to make a kite
【2】Kites are made of the following materials EXCEPT ________ according to the passage.
A. silk B. bamboo C. cloth D. paper
【3】The kite was introduced to Europe by_______
A. Marco Polo B. the Italians
C. Mo Zi, D. Han Xin
【4】The passage tells us_______.
A. how to make a kite
B. how to fly a kite
C. how kite flying was introduced to Europe
D. what a kite is like
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了风筝的历史,及风筝是由什么制作的。
【1】B细节理解题。根据文中but it is said that when a Chinese farmer tied a string(绳子) to his hat to keep it from blowing away in a strong wind, the first kite was born.可知一个中国农民把一个绳子系在他的帽子上,阻止它吹走了。故选B。
【2】C细节理解题。根据Children like playing with kites. Kites for work or play are made of wood, bamboo, paper, or silk可知除了布料。故选C。
【3】B细节理解题。根据文中In the late 1500s, the kite was introduced to Europe by the Italians.可知风筝是由意大利人引进到欧洲的。故选B。
【4】C主旨大意题。通读整篇短文可知这篇短文主要讲述了风筝是怎样被介绍到欧洲的。故选C。