题目内容
【题目】 How do children in different countries celebrate their birthdays? Here are some:
In Israel, the birthday child sits in a chair with lots of flowers. The friends and parents will lift (举起) the chair. The times they lift is the birthday child’s age.
In Holland, all the people at the party must cover (覆盖) their eyes with clothes. And then, they look for the presents in the house. The one who finds the present can have it.
In Argentina, girls’ fifteenth birthday is the most important . Parents always have a big party to celebrate. At the party, the birthday girl must dance with her father first, and then the boys.
In India children usually wear white clothes to school. But on their birthdays, children wear colorful clothes to school and give out chocolate to everyone in the class. Their best friends help them do this.
In Denmark, parents always prepare a birthday cake with the national flag on it for their birthday child. And they also put a flag outside their window. It means a child in the house is having a birthday.
【1】Which picture shows the birthday tradition (传统) in Israel?
A.
B.
C.
D.![]()
【2】The 15th birthday girl must________at the party in Argentina.
A.thank her parents for the partyB.eat the birthday cake first
C.say thanks to the boys at the partyD.dance with her father first
【3】In________, only birthday children can wear colorful clothes to school.
A.IsraelB.HollandC.IndiaD.Denmark
【4】When a child in Denmark has a birthday, parents will put________outside the window.
A.a bookB.a flagC.a cakeD.a birthday present
【5】The passage (文章) is about________
A.the birthday presents in five countries.
B.the same birthday traditions in some countries.
C.different birthday traditions for children of different ages.
D.children’s birthdays in different countries.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
文章主要介绍的是不同国家的孩子如何庆祝生日,并举例说明一些国家的孩子过生日的活动情况。
【1】
细节理解题。根据文中In Israel, the birthday child sits in a chair with lots of flowers. The friends and parents will lift (举起) the chair. The times they lift is the birthday child’s age.可知,在以色列庆祝生日时,过生日的孩子坐在椅子上,会被朋友和父母举起,所以A图片是符合描述的,故选A。
【2】
细节理解题。根据文中In Argentina, girls’ fifteenth birthday is the most important . Parents always have a big party to celebrate. At the party, the birthday girl must dance with her father first, and then the boys.可知,在阿根廷,女孩的十五岁生日是最重要的。在聚会上,过生日的女孩必须先和她父亲跳舞,然后才能和男孩跳舞,故选D。
【3】
细节理解题。根据文中In India children usually wear white clothes to school. But on their birthdays, children wear colorful clothes to school.可知,在印度,孩子们上学通常穿白色衣服。但是在他们生日的时候,孩子们穿着五颜六色的衣服上学,故选C。
【4】
细节理解题。根据文中In Denmark, parents always prepare a birthday cake with the national flag on it for their birthday child. And they also put a flag outside their window.可知,在丹麦,父母总是为他们的生日孩子准备一个上面有国旗的生日蛋糕。他们还把一面旗帜挂在窗外。故选B。
【5】
主旨大意题。根据文中How do children in different countries celebrate their birthdays? Here are some:以及文章的理解可知,主要讲述的是在不同国家,庆祝生日是不一样的,所以四个选项中D选项比较符合,故选D。