题目内容

【题目】补全对话(将正确的选项填入下面的横线上,有一项是多余的

M: Alice! What’s that?

W: Oh,【1】.

M: Do you like basketball?

W:【2】.

M: But I think it’s very difficult. I can’t play it well.

W:【3】.

M: Great! Look at the photo. Is that you?

W:【4】.

M: Are you in your School Basketball Club?

W: Yes, I am.

M: Wow, you’re great.【5】.

W: Sure, you can.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】E

【5】D

【解析】

试题分析:

【1】句意:-Alice,那是什么?-那是一个篮球。-你喜欢篮球吗?根据对话的意思可知,这里我们回答的是上面的问句What’s that,并且下文中提到了篮球,故应该选A。

【2】句意:-你喜欢篮球吗?-是的,非常喜欢。根据上句话的意思可知,这是一个一般疑问句,应该用Yes或者No来回答;而且下文But I think it’s very difficult可知,But表示转折的关系,因此这里应该是喜欢篮球。故选C。

【3】句意:-但是我觉得篮球很难,我打不好。-我可以帮助你。根据对话的意思可知,说话人觉得打篮球很难,因此这里应该回答可以帮助他。故选B。

【4】句意:-看那张照片,那是你吗?-是的,是我。根据上句话问的Is that you?可知,这里问的是照片中的人是你吗,故我们应该选E。

【5】句意:-你在你们学校的篮球俱乐部里吗?-是的,我在。-你太棒了,我可以加入你们吗?-当然可以。根据句意可知,这里说话人想要参加Alice学校的篮球俱乐部,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The taxi plays an important role in Britain. When thinking of London, many image (形象)come to mind: Big Ben, the Ferris Wheel(摩天轮),red telephone boxesand black London taxis.

But what is so special about a simple taxi? First of all, in shape and style, a London taxi is very different from an ordinary one. It looks like a half-car and half-van(半厢式货车). It has plenty of room in the back. That means its easy for disabled people to use. And the black color makes it special on the road.

Besides, taxi drivers play an important part in your travel. They have to pass a taxi driving test, and in London it is very difficult. As there are many tourists in London, drivers must know many roads by memory.

Apart from(除此之外)driving you to your destination, it is normal for the driver and the passenger to have a conversation. A taxi is a social space which the driver and you share. The image of a London taxi driver is one that friendly and talkactive. Every time I take a taxi, I ask how the driver is. Then we usually talk about sports or news events.

【1】 A London taxi has plenty of room in the back, so .

A. it is an ordinary car

B. it is easy for disabled people to use

C. the taxi driver is talkactive

D. the taxi driver can drive faster

【2】What does the third paragraph mainly talk about?

A. taxi shape B. taxi style

C. taxi drivers D. taxi conversation

【3】In the fourth paragraph, the underlined word destination means in Chinese.

A. 地点 B. 目的地 C. 居住地 D. 地区

4 What do the drivers usually talk about with the travelers?

A. only sports B. only new events.

C. ages and hobbies D. sports or news events

【5】According to the passage, we can infer its for tourists to take a taxi in London.

A. dangerous B. difficult

C. comfortable D. boring

【题目】C

(2013天津)

Dubai is a city of big businessexpensive hotelsskyscrapers(摩天楼)and shopping mallsIn the early 20th centuryDubai was a successful trading portPeople from the world stopped in Dubai to do businessBut it was still a small cityand most people lived as fishermen and businessmenThen in 1966oil was discoveredThis brought a lot of money into the areaand soon Dubai began to change

Today Dubai is one of the world’s most important business centersIn facteach year the city gets its money mainly from businessnot oil

Recently Dubai has attracted more and more visitors from abroadThey come to relax on its beachesand every yearmillions visit just to go shopping

Dubai is also one of the world’s fastest growing citiesMany tall buildings are built in monthsThe city also has many man-made islandsOne of thesethe Palm Jumeirahis like a palm tree(棕榈树)and is very beautiful

The city is still an amazing mix(混合体)of people from different countriesThe people from 150 countries live and work in Dubaiand foreigners now outnumber Dubai natives(本地人)by eight to one

Many people welcome the city’s growthBut an increasing number of Dubai natives worry about the speed of changeAs a Dubai native saysWe must always remember where we came fromOur kids must know we worked veryvery hard to get where we are nowand there’s a lot of more work to do

1Why did people stop in Dubai in the early 20th century

ATo relax

BTo buy oil

CTo go shopping

DTo do business

2Which of the following is NOT true

ADubai has created many man-made islands

BThere are many foreigners working in Dubai

CMany international visitors come to Dubai every year

DDubai now gets money mainly from selling oil

3What does the underlined word“outnumber”mean

ATo be smaller in size than another group

BTo be more in number than another group

CTo be bigger in area than another group

DTo be smaller in area than another group

4In the last paragraphwhat does the underlined part mean

AWe should always visit Dubai

BWe should learn from foreigners

CWe must always remember our past

DWe must only think about the future

5What’s the main idea of the passage

ADubai is growing very fast

BDubai was a big city before 1966

CMany tall buildings are built in months

DMany tourists come to relax on Dubai’s beaches

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网