题目内容

【题目】六、读短文,按要求完成56-60题。(共5小题,每小题2分,计10分)

People go to work in different ways. They work from Monday to Friday. Some people go to work on foot because they live near their workplaces. Some people go to work by bike because they live far from their workplaces, or they like riding bikes. They think it's good for their health(健康). Today more people have own cars, so they can go to work in their cars. In the south of China, many people even go to work by boat because water is around their houses. Will people go to work by plane? I think so,if necessary.

第56-57 题为判断正误(正确写T,错误写F),第58-59 题为回答问题,第60题为英译汉。

1People work five days a week. ____

2No people go to work on foot. ____

3Why do some people go to work by bike?

_______________________________________________________________

4Where do some people go to work by boat?

_______________________________________________________________

5将文中划线的句子翻译成汉语。

_______________________________________________________________

【答案】

1T

2F

3Because they live far from their workplaces or they like riding bikes.

4In the south of China.

5他们认为这对他们健康有好处。

【解析】本文谈论了人们去上班的不同方式。以及这些方式的利和弊。

1题意:人们一周工作五天。考查细节理解题。根据第二句They work from Monday to Friday.可知正确的,写T。

2题意:没有人步行上班。考查细节理解题。根据第三句Some people go to work on foot because they live near their workplaces.可知此句是错误的,写F。

3题意:为什么一些人骑自行车去上班? 考查细节理解题。根据第四句Some people go to work by bike because they live far from their workplaces, or they like riding bikes.可知答案是Because they live far from their workplaces or they like riding bikes.

4题意:哪儿的一些人坐船去上班?根据文中倒数第三句In the south of China, many people even go to work by boat because water is around their houses.可知答案是In the south of China.

5题意:think:认为, be good for:对有好处/益处。故答案是他们认为这对他们健康有好处。

练习册系列答案
相关题目

【题目】An American architect (建筑师) was visiting London.He wanted to see all the famous buildings there so he stopped a taxi and asked the driver to take him to all the old and famous buildings in London.

The driver drove him to the Tower of London.

“This is the Tower of London.It was a prison (监狱) in the old days,” he said.

“It is so small.In America we could build this in a day.” said the American.

The taxi driver took the American to Westminster Abbey.He said,

“This is a famous church.Kings and queens(国王与王后) get married here.

The American looked at the old building and said,

“Huh… we could build this in two days.”

The driver decided to take the American to a bigger church so he drove him to St Paul’s Cathedral.He stopped outside the church and said,

“This is the most famous church in England.The great architect Christopher Wren built this church.”

The American got out of the taxi and looked at the church.

“Huh.We could build this church in three days,” he said.

Next the driver took the American to the House of Parliament.

“This is where British politicians (政治家) meet...”

“Huh.” The American said, “We could build this in four days.”

The driver said nothing and drove past Buckingham Palace, the home of Queen Elizabeth.As the taxi passed the palace, the American said,

“Hey! What is this building? I have never seen such a beautiful one.”

The taxi driver looked at the palace and said,

“I don’t know.It wasn’t there this morning.”

【1】How many old and famous buildings in London are mentioned (提及) in the passage?

A.Two B.Three C.Four D.Five

【2】Where do the British kings and queens get married?

A.In the Tower of London. B.In St Paul’s Cathedral.

C.In the House of Parliament. D.In Westminster Abbey.

【3】According to the American architect, they could build St Paul’s Cathedral in _________.

A.one day B.two days

C.three days D.four days

【4】When the American saw Buckingham Palace, he ____________.

A.got a great surprise

B.felt very disappointed

C.said nothing and went away

D.said they could build this in five days in America.

【5】From the story we can see the American architect was _________.

A.honest B.proud

C.modest D.hard-working

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网