题目内容
【题目】根据文章内容,选择最恰当的答案
I put my carry-on in the luggage compartment(行李舱架),
and sat down in my seat.Just before take-off,a line of soldiers came down the aisle(过道) and filled all the empty seats.![]()
After flying for about an hour, an announcement was made that sack lunch (午餐袋)were available for $5.As I reached for my wallet to buy one, I overheard the soldier ask his buddy if he planned to buy lunch. "No, that seems like a lot of money for just a sack lunch.I'll wait till we get to Chicago."His friend agreed.
I looked around at the other soldiers.None were buying lunch.I walked to the back of the plane,and handed the flight attendant(服务人员)a $50 bill. "Take a lunch to all those soldiers."
After we finished eating. I went again to the back of the plane, heading for the restroom. A man stopped me." I saw what you did.I want to be part of it. Here, take this." He handed me $25.
Soon after I returned to my seat, I saw the Flight Captain coming down the aisle.
When he got to my row, he stopped and said," I want to shake your hand. I was a soldier and I was a military(军队) pilot. Once, someone bought me a lunch.It was an act of kindness I never forgot."I was embarrassed when applause(掌声) was heard from all of the passengers.
Later I walked to the front of the plane so I could stretch my legs.A man who was seated about six rows in front of me reached out his hand, wanting to shake mine. He left another $25 in my hand.
We landed in Chicago, I picked up my belongings.Waiting just inside the airplane door was a man who stopped me and put something in my shirt pocket. Another $25.
Upon entering the terminal(航站楼),I saw the soldiers gathering for their trip to their base.
I walked over to them and handed them $75."It will take you some time to reach the base.It will be about time for a sandwich. God Bless You." I said.
These soldiers were giving their all for our country. I could only give them a couple of meals.It seemed so little.
(1)The writer met the soldiers when he to Chicago.
A.took a coach
B.took a plane
C.took a bus
D.took a train
(2)The soldiers didn't buy sack lunches because .
A.they were not hungry at the time
B.They missed the time when they could buy sack lunches
C.They thought the sack lunches were too expensive
D.They thought the lunches on the plane tasted bad
(3)When the writer bought lunch for the soldiers, .
A.he wanted the soldiers to thank him
B.he expected others to pay for them with him
C.he wanted to impress the Flight Captain
D.he didn't know others would notice what he did
(4)The writer received from the other passengers in the end.
A.$125
B.$75
C.$50
D.$25
(5)Which of the following statement is TRUE according to the article?
A.The writer bought sack lunches for the soldiers and the captain
B.A flight attendant give the writer $25 to buy lunch for the soldiers
C.Someone once bought the Flight Captain a lunch when he was a military pilot
D.The writer bought sandwiches for the soldiers when they got off the plane
(6)The article is mainly about “.”
A.Love for one's motherland is often rewarded
B.You should show pity to people around you
C.An act of kindness will invite others to join in
D.Sometimes it costs a little to help people in need
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)B
(5)C
(6)C
【解析】短文大意:作者通过他在坐飞机时给士兵们买午餐一事说明一个善意的行为将会使其他人加入进来。
(1)B细节理解题。根据第一段的描述可知作者在坐飞机时遇见了那些士兵,所以选B。
(2)C细节理解题。根据第二段中the soldier ask his buddy if he planned to buy lunch."No ,that seems like a lot of money for just a sack lunch.I'll wait till we get to Chicago."His friend agreed.可知士兵不买午餐是因为他们认为那午餐太贵,所以选C。
(3)D细节理解题。根据文中.I walked to the back of the plane,and handed the flight attendant(服务人员)a $50 bill." Take a lunch to all those soldiers."可知他不知道其他人会注意到他所做的,所以选D。
(4)B细节理解题。根据He handed me $25; He left another $25 in my hand ;Another $25可知最后作者收到其他乘客的七十五美元,所以选B。
(5)C细节理解题。根据文中When he got to my row,he stopped and said,"I want to shake your hand.I was a soldier and I was a military(军队) pilot.Once,someone bought me a lunch.可知某人曾经是一个军事飞行员。有人曾给他买了一顿午餐。所以选C。
(6)C主旨大意题。细读短文可知作者旨在说明一个善意的行为将会使其他人加入进来。所以选C。