题目内容

【题目】补全对话阅读对话,从每题ABCD四个选项中,选出一个最佳答案完成对话。

Susan: Hey, Alice!

Alice: Hi. Susan!

Susan: ____________

Alice: It was great! I went to the Quancheng Park to enjoy the flowers.

Susan: Really? The weather was still a little cold. Were there any flowers in the park?

Alice: ____________ And many people went to admire them.

Susan: It’s amazing. ____________

Alice: Of course! I’ll show them to you tomorrow. You can’t imagine how beautiful they are!

Susan: ____________ By the way, how did you go there?

Alice: By bike. ____________ It’s very convenient.

Susan: Yes, it’s not only convenient but also good for the environment.

Alice: You’re right. Hope that our city can be as beautiful as the park one day.

1

A.What’s wrong?B.How was your weekend?

C.What did you do last weekend?D.Where did you go?

2

A.Yes, there were all kinds of flowers.B.Yes, I went there with my mother.

C.I like the flowers very much.D.You can go there next weekend.

3

A.How about taking some photos?B.When did you go there?

C.Did you take your camera?D.Did you take any photos of the flowers?

4

A.I will not go there tomorrow.B.You’re welcome.

C.I look forward to seeing them.D.The photos are beautiful.

5

A.There are many cars on the streets.B.You can ride a Mobike.

C.We go there by bus.D.It takes too much time.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5B

【解析】

短文大意:在对话中,苏珊问爱丽丝周末怎么样,爱丽丝告诉她去了泉城公园还拍了照片,建议苏珊骑单车去玩,希望城市有一天能像公园一样美丽。

1考查细节理解。根据Alice的回答It was great真棒,was是过去式,可知对方问周末过得怎么样,备选句子How was your weekend?(你周末过得怎么样)符合句意,故选B

2考查细节理解。根据上文Susan的询问Were there any flowers in the park? 公园里有很多花吗,可知需用yesno回答,备选句子Yes, there were all kinds of flowers.(是的,有各种各样的花)符合句意,故选A

3考查细节理解。根据Alice的回答Of course! I’ll show them to you tomorrow当然!我明天给你看,可知苏珊问她是不是拍照了,备选句子Did you take any photos of the flowers?(你拍了花的照片吗)符合句意,故选D

4考查细节理解。根据Alice的回答I’ll show them to you tomorrow You can’t imagine how beautiful they are我明天给你看,你无法想象它们有多漂亮,可知I look forward to seeing them(我期待看到它们)表达想一睹为快的愿望,符合语境,故选C

5考查细节理解。根据上文回答By bike骑自行车,可知You can ride a Mobike(你可以骑机器脚踏两用车)爱丽丝建议苏珊骑单车去,符合句意,故选B

阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。例如最后一题,考查细节理解;根据上文回答By bike骑自行车,可知You can ride a Mobike(你可以骑两用车)爱丽丝建议苏珊骑单车去,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever heard of Wu Dajing? He was born in Jiamusi, Heilongjiang Province on July 24, 1994. He is a world-famous Chinese short track speed skater(短道速滑运动员). He is very handsome. He is 1.82 metres tall, but his weight is just 73 kilograms. He enjoys watching TV plays in his free time, although he is always busy training. Jiang Shuying is his favorite actress in China.

Wu Dajing showed great interest in skating when he was very young. In 2004, he began to train for short track speed skating. In November, 2010 he became a member of China’s national team and trained even harder. With the help of his chief coach Li Yan, he skates better and faster.

Because of his good performance(表现), Wu Dajing was chosen for the Chinese team at the Winter Olympic Games. He won a silver medal in the men’s 500 metres at 2014 Winter Olympic Games in Sochi, Russia, as well as a bronze(铜牌) in the men’s 5,000-metre relay race(接力赛). On February 22, 2018 he won a gold medal in the men’s 500 metres at the 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang and at the same time broke the record of Olympic Games. He also won a silver in the men’s 5,000-metre relay race as a member of Chinese men’s team. He is a symbol of courage and success. As Chinese, we are all proud of him.

回答下面5个问题,每题答案不超过五个词

1What does Wu Dajing do in his free time?

___________________________________________________________

2When did he become a member of China’s national team?

___________________________________________________________

3Who helps him skate better and faster?

___________________________________________________________

4Why was he chosen for the Chinese team at the Winter Olympic Games?

___________________________________________________________

5How many medals did he win at the 2018 Winter Olympic Games?

___________________________________________________________

【题目】根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整、通顺。

In the third century, China was divided into three kingdoms: Wei in the north, Shu in the southwest and Wu in the east. Wei was powerful and rich, Wu had brave generals and wise ministers w1Shu was small and weak.

The head of Shu, Liu Bei, heard of a very wise and knowledgeable man called Zhuge Liang who lived in a small town of Longzhong. He wanted Zhuge Liang to help him strengthen his

s2 .

So together with his best men Guan Yu and Zhang Fei, Liu Bei t3the great distance to Longzhong to visit Zhuge Liang. They brought a valuable gift for him but Zhuge Liang was not at his cottage(小屋). They had no c4but to return home.

Later, on a snowy day, the three men came again. But again they f5to see Zhuge Liang.

Zhang Fei became impatient and asked Liu Bei to go back. Liu Bei took out some paper and a brush and left a n6expressing his admiration for Zhuge Liang's super talent.

It was spring now and Liu Bei was still thinking of going to visit Zhuge Liang.

Guan Yu and Zhang Fei were not p7about his idea. They said Liu Bei was not up to his fame.

However, Liu Bei insisted on making a t8trip to visit Zhuge Liang.

Luckily, Zhuge Liang was home this time. But he was still s9.

"Shh! Do not disturb him. Let us wait outside the door for him to wake up."

Liu Bei said this to his men, and waited p10. When Zhuge Liang woke up and saw them, he was moved by Liu Bei's sincerity. He finally agreed to work for Liu Bei.

【题目】 John has been a heavy smoker for over 20 years. However, he finally decided to_______.So he paid a visit to a doctor to get some _______.

The doctor told John he_______to smoke, too. “When I first tried quitting (戒烟),” he said, “I told myself that smoking is harmful to my health and dangerous to my_______.”

“After this fight in my mind, I quitted for a while. But several days later I would wake up again and _______about my decision completely. ‘Maybe smoking is not so terrible_______I don’t smoke around my family.’ I would make reasons for myself.”

He kept quitting but his excuse made him _______ cigarettes again and again. Finally, he decided to change.

“I took a cigarette in my hand, looked at it and told myself: ‘Yes, this cigarette will make me _______.I want to smoke it. But I will quit!’” the doctor said excitedly.

“It worked, and I have not smoked a cigarette since. The reason I succeeded is that I didn’t_______myself into trying to make a bad image of cigarettes. I chose to control my desires (渴望).”

“So be________with yourself,” the doctor said. “Don’t pretend (假装)you dislike playing computer games or eating fast food. Instead, tell yourself that these things are all fine only if you can control your desire for them.”

1A.give upB.set offC.try onD.take away

2A.messagesB.informationC.adviceD.news

3A.decidedB.usedC.triedD.stopped

4A.familyB.patientsC.petsD.neighbors

5A.thinkB.forgetC.talkD.learn

6A.butB.thoughC.soD.if

7A.make upB.give upC.pick upD.put up

8A.happyB.painfulC.healthyD.tired

9A.changeB.bringC.leaveD.fool

10A.gentleB.honestC.strictD.careful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网