题目内容
【题目】补全对话阅读对话,从每题A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案完成对话。
Susan: Hey, Alice!
Alice: Hi. Susan!
Susan: ____________
Alice: It was great! I went to the Quancheng Park to enjoy the flowers.
Susan: Really? The weather was still a little cold. Were there any flowers in the park?
Alice: ____________ And many people went to admire them.
Susan: It’s amazing. ____________
Alice: Of course! I’ll show them to you tomorrow. You can’t imagine how beautiful they are!
Susan: ____________ By the way, how did you go there?
Alice: By bike. ____________ It’s very convenient.
Susan: Yes, it’s not only convenient but also good for the environment.
Alice: You’re right. Hope that our city can be as beautiful as the park one day.
【1】
A.What’s wrong?B.How was your weekend?
C.What did you do last weekend?D.Where did you go?
【2】
A.Yes, there were all kinds of flowers.B.Yes, I went there with my mother.
C.I like the flowers very much.D.You can go there next weekend.
【3】
A.How about taking some photos?B.When did you go there?
C.Did you take your camera?D.Did you take any photos of the flowers?
【4】
A.I will not go there tomorrow.B.You’re welcome.
C.I look forward to seeing them.D.The photos are beautiful.
【5】
A.There are many cars on the streets.B.You can ride a Mobike.
C.We go there by bus.D.It takes too much time.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
短文大意:在对话中,苏珊问爱丽丝周末怎么样,爱丽丝告诉她去了泉城公园还拍了照片,建议苏珊骑单车去玩,希望城市有一天能像公园一样美丽。
【1】考查细节理解。根据Alice的回答It was great真棒,was是过去式,可知对方问周末过得怎么样,备选句子How was your weekend?(你周末过得怎么样)符合句意,故选B。
【2】考查细节理解。根据上文Susan的询问Were there any flowers in the park? 公园里有很多花吗,可知需用yes或no回答,备选句子Yes, there were all kinds of flowers.(是的,有各种各样的花)符合句意,故选A。
【3】考查细节理解。根据Alice的回答Of course! I’ll show them to you tomorrow当然!我明天给你看,可知苏珊问她是不是拍照了,备选句子Did you take any photos of the flowers?(你拍了花的照片吗)符合句意,故选D。
【4】考查细节理解。根据Alice的回答I’ll show them to you tomorrow You can’t imagine how beautiful they are我明天给你看,你无法想象它们有多漂亮,可知I look forward to seeing them(我期待看到它们)表达想一睹为快的愿望,符合语境,故选C。
【5】考查细节理解。根据上文回答By bike骑自行车,可知You can ride a Mobike(你可以骑机器脚踏两用车)爱丽丝建议苏珊骑单车去,符合句意,故选B。
阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。例如最后一题,考查细节理解;根据上文回答By bike骑自行车,可知You can ride a Mobike(你可以骑两用车)爱丽丝建议苏珊骑单车去,故选B。
【题目】根据所提供的信息,完成信息卡。
Hi , everyone . I'm Mike . I lost a red bag on the playground . There I watched a football game with my friends Tom, Bell and Tony last night. I was so excited that I forgot my bag.
There is a pen, a coat and a story book in it. The pen is black and it looks a little old. The color of my coat is blue. The name of the book is Journey to the West. I love it very much. What's more, this book is a birthday present from my father. It is important for me. I really want to find it. If you find my bag, please e-mail me at mikeoo@123.com.
Information Card
The place where Mike lost his bag | 96.【1】 |
The time when Mike lost his bag | 97.【2】 |
The number of things that are in Mike's bag | 98.【3】 |
The name of Mike's book | 99.【4】 |
The person that gives Mike the book | 100.【5】 |