题目内容
【题目】 Hover Camera(无人相机)
Wang Mengqiu, the inventor of Hover Camera, was born in Hangzhou in 1982. He once studied at Stanford University in the United States. He became famous overnight(一夜成名)because of the invention.
Forget selfie sticks(自拍杆)! Compared to other cameras.
Hover Camera has many advantages.
※It can fly and stay in mid-air, track your face and even follow you to make sure it gets the perfect picture.
※It can be controlled by using a smart phone.
※It records movements with a 13MP camera and takes 4K video.
※It is the best choice for weddings, sports games and holidays.
Mr. Wang also said. “The main design consideration is easy and safe to take for the users. It’s very light and small. It can be folded(折叠)in two, so it can be easily put into a bag. When the power is low, it can land on the ground safely on its own.”
It’s reported that the company has raised $25 million to produce it. As it is still being tested(测试). Hover Camera can be bought later this year.
The price has not yet been decided. But a spokesman says the company hopes to sell it for less than $ 600.
【1】Hover Camera can________.
A.swim in the waterB.fly in the mid-air
C.change its weightD.be used as a phone
【2】The underlined word “track” means________.
A.pullB.followC.pushD.show
【3】According to the passage, why is Hover Camera easy and safe to take?
A.It’s light and small.B.It can be folded in three.
C.It doesn’t need power.D.Only a smart phone can make it land.
【4】Which is not mentioned in the passage?
A.How can we control Hover Camera?B.When can we buy Hover Camera?
C.How much is Hover Camera?D.How popular will Hover Camera be?
【5】According to the passage, Wang Mengqiu is a________young man.
A.braveB.quietC.creativeD.humorous
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍王孟秋发明的无人相机。介绍了王孟秋的基本信息,无人相机的优点以及生产销售预期的情况。
【1】细节理解题。根据文中列举的好处中的第一条“It can fly and stay in mid-air”可知它可以飞到半空中并悬浮在那。故选B。
【2】词义猜测题。根据文中列举的好处中的第一条“track your face and even follow you to make sure it gets the perfect picture”追随着你的脸,甚至会跟随你,以确保它得到了完美的照片;可知track词义与follow相近,故选B。
【3】细节理解题。根据倒数第三段“The main design consideration is easy and safe to take for the users.It’s very light and small”这个主要的考虑是使用者携带它的时候很容易也很安全,因为它很轻而且小巧。故选A。
【4】推理判断题。根据文中列举的好处中的第二条“It can be controlled by using a smartphone”,它能被智能手机所控制,排除A选项。根据倒数第二段“Hover Camera can be bought later this year”它可以在年底购买,排除B选项。根据倒数第一段“But a spokesman says the company hopes to sell it for less than $600”可知价格也有被提到,排除C选项。文章没有提到相机怎样受欢迎。故选D。
【5】推理判断题。根据第一段“Wang Mengqiu,the inventor of Hover Camera”和“He became famous overnight because of the invention”可知他是这种相机的发明者并因此一夜成名,可得他是一个非常有创造力的人,故选C。