题目内容
【题目】阅读短文, 按要求完成所给任务。
Travel study is a new way to spend your holidays .Have you ever heard about it ?
TRAVEL
When you have a travel study,you can see Big Ben,Sydney Opera House,the Stature of Liberty and many other buildings .You can visit many places of natural beauty. During your travel study, you may go traveling yourself or with your friends.
At the same time when you travel ,you are in different cultures every day.You can be served with different foods and make new friends.You read all these from books in the past ,but now it’s real and you are part of it.Besides,you may also learn other cultures from your new friends who may be from different countries.
STUDY
Maybe you already have foreign teachers in your school to teach you English .But he or she won’t speak English with you all the time.During the travel study ,you may speak it every day and almost everywhere because you are in an English-speaking country!
It’s also a good time for you to live alone and learn how to live .What should you do if you lose your way in a foreign country ?How to book a room and how to buy an air ticket?You should pay attention to all these things and have to be clever enough to decide them by yourself.
【1】With whom can you go on Travel Study?
______________________________________________________________________
【2】划线单词these指代 __________________________________________________
【3】将划线句子译成汉语。
_________________________________________________________________
【4】在文中找出最能表达该短文主题的句子。
______________________________________________________________________________
【答案】
【1】We can go on Travel Study with our friends.
【2】When you travel, you are in different cultures every day. You can be served with different foods and make new friends.
【3】你需要注意这些事情然后自己要很明智地做出决定。
【4】Travel study is a new way to spend your holidays.
【解析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了游学这种新的度假方式;描述了游学这种度假方式的内容及这种度假方式的好处。
【1】根据第二段“During your travel study, you may go traveling yourself or with your friends”可知你可以和朋友一起。故答案为We can go on Travel Study with our friends.
【2】these指的是前面部分“At the same time when you travel, you are in different cultures every day. You can be served with different foods and make new friends”你旅游的时候每天处在不同的文化里。你可以享用不同的美食交到新朋友。过去你只能在书上读到这些,现在变成真实的了。故答案为When you travel, you are in different cultures every day. You can be served with different foods and make new friends.
【3】划线部分“You should pay attention to all these things and have to be clever enough to decide them by yourself”句中and表示并列;主语是you;should表示应该;动词短语pay attention to表示注意到;have to表示不得不; be clever enough表示足够聪明;to decide them by yourself表示可以自己做决定。句子可以翻译为“你需要注意这些事情然后自己要很明智的做出决定”。故答案为你需要注意这些事情然后自己要很明智地做出决定。
【4】短文的主题是文章的第一句话“Travel study is a new way to spend your holidays”游学是一种新的度假方式。故答案为Travel study is a new way to spend your holidays.