题目内容

【题目】阅读短文, 按要求完成所给任务。

Travel study is a new way to spend your holidays .Have you ever heard about it ?

TRAVEL

When you have a travel study,you can see Big Ben,Sydney Opera House,the Stature of Liberty and many other buildings .You can visit many places of natural beauty. During your travel study, you may go traveling yourself or with your friends.

At the same time when you travel ,you are in different cultures every day.You can be served with different foods and make new friends.You read all these from books in the past ,but now it’s real and you are part of it.Besides,you may also learn other cultures from your new friends who may be from different countries.

STUDY

Maybe you already have foreign teachers in your school to teach you English .But he or she won’t speak English with you all the time.During the travel study ,you may speak it every day and almost everywhere because you are in an English-speaking country!

It’s also a good time for you to live alone and learn how to live .What should you do if you lose your way in a foreign country ?How to book a room and how to buy an air ticket?You should pay attention to all these things and have to be clever enough to decide them by yourself.

1With whom can you go on Travel Study?

______________________________________________________________________

2划线单词these指代 __________________________________________________

3将划线句子译成汉语。

_________________________________________________________________

4在文中找出最能表达该短文主题的句子。

______________________________________________________________________________

【答案】

1We can go on Travel Study with our friends.

2When you travel, you are in different cultures every day. You can be served with different foods and make new friends.

3你需要注意这些事情然后自己要很明智地做出决定。

4Travel study is a new way to spend your holidays.

【解析】

这是一篇说明文。文章主要介绍了游学这种新的度假方式;描述了游学这种度假方式的内容及这种度假方式的好处。

1根据第二段“During your travel study, you may go traveling yourself or with your friends”可知你可以和朋友一起。故答案为We can go on Travel Study with our friends.

2these指的是前面部分“At the same time when you travel, you are in different cultures every day. You can be served with different foods and make new friends”你旅游的时候每天处在不同的文化里。你可以享用不同的美食交到新朋友。过去你只能在书上读到这些,现在变成真实的了。故答案为When you travel, you are in different cultures every day. You can be served with different foods and make new friends.

3划线部分“You should pay attention to all these things and have to be clever enough to decide them by yourself”句中and表示并列;主语是youshould表示应该;动词短语pay attention to表示注意到;have to表示不得不; be clever enough表示足够聪明;to decide them by yourself表示可以自己做决定。句子可以翻译为“你需要注意这些事情然后自己要很明智的做出决定”。故答案为你需要注意这些事情然后自己要很明智地做出决定。

4短文的主题是文章的第一句话“Travel study is a new way to spend your holidays”游学是一种新的度假方式。故答案为Travel study is a new way to spend your holidays.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据其内容,完成下列任务。

Every Thanksgiving, a lot of families gather around a table and give thanks for the happiness they have. Many years ago, my family started to spread happiness to others not only on Thanksgiving ________ also on other holidays. When I was young, I remembered many strangers showed up at every holiday.

Later, I remembered my family’s tradition and we still keep it even today. Every holiday, my family and I invite some people to our house. Sometimes we have lots of people and sometimes not too many. Our tradition includes taking pictures. When we look over the pictures, we sometimes can’t even remember the names of everyone in the picture!

Yesterday, I invited a neighbor to come to my family’s Thanksgiving. I knew he had nowhere to go. He happily agreed. Before we ate, we stood in a big circle and said a small prayer(祈祷). Then we each said three things we were ________ for. When it was my neighbor’s turn to say something, he said excitedly, “ I am thankful that I get to share a warm meal with you. I haven’ t even eaten a meal with anyone in a long time.” The meal conversations were amazing. When he left, he told me, “I haven’t felt this good in many years. Thank you for your kindness.”

1任务一:请根据短文内容,分别写出①、②处所缺词语(每空一词)

___________ ___________

2任务二:从文中找出与下列句子意思相近的句子。

I knew he didn’t have anywhere to go.

_________________________________________________________________________

3任务三:请把上文中画线的句子翻译成汉语。

__________________________________________________________________________

任务四:请根据短文内容回答下列问题。

4What does Paragraph 2 mainly talk about?

__________________________________________________________________________

5What did the neighbor express when he left?

__________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网