题目内容

【题目】 The earth is our home. We must take good care of it. Life today is easier than it was hundreds of years ago, but it has brought some new ________. One of the biggest problem is pollution. We can see it, smell it, drink it and even hear it. Man has polluted the _________ The more people, the more pollution. Many years ago, the problem was not so ________ because there were not so many people. When the ________ was used up or the river was not clean in a place, man went to another place. However, man is ________ polluting the whole world nowadays. Air pollution is still the most serious pollution. It's bad for living things in the world.

Many countries don't let people ________ anything bad in the houses and factories in the city. Pollution brought by SO2 is now the most dangerous kind of ________ pollution. It's mainly caused by heavy traffic. People say riding bikes is the ________ way to protect the environment in terms of means of transportation. Riding causes no pollution. But even in developed countries, most people don't go to work by bike. It's not because bikes are expensive or people would become tired if they ride to work. It's because the number of cars on the roads becomes larger. More and more people ________ their bikes and go to work by car and then things get worse and worse. There should be special roads only for bikes, making it so difficult and expensive for drivers to drive their cars in the city that they will go back to ________ their bikes.

1A.matterB.questionsC.troublesD.problems

2A.moonB.starC.earthD.sun

3A.hardB.clearC.seriousD.big

4A.landB.treeC.foodD.fruit

5A.sadlyB.proudlyC.slowlyD.easily

6A.burnB.createC.cookD.fire

7A.waterB.whiteC.airD.noise

8A.leastB.bestC.mostD.worst

9A.put onB.put offC.put awayD.put up

10A.useB.buyC.sellD.repair

【答案】

1D

2C

3C

4A

5C

6A

7C

8B

9C

10A

【解析】

现在的生活比数百年前是更容易了,但它也带来了一些新的问题。最大的问题之一是空气污染。告知人们为了人类,为了后代,我们必须要保护我们的家园地球。

1句意:但是它也带来了新的问题。 A. matter侧重的是某个事件;B. questions是需要"解答"的问题; C. troubles,侧重"麻烦"是抽象意义上的;D. problems是需要"解决"的问题。problem 所指的问题,往往是"老大难的问题,"根据后面 One of the biggest problem is pollution期中一个最大的问题是污染,所以选D

2句意:人类已经污染了地球。人越多,污染越多。

A.moon月球;B.star 星;C.earth 地球;D.sun 太阳。结合 Man has polluted the句意人类已污染了地球可知。故答案为C

3句意:许多年前,问题不是很严重,因为没有那么多的人。

A难的;B清晰的;C严重的;D大的;根据 Many years ago the problem was not so 3because there were not so many people可知本句句意为:许多年前,这问题不严重是因为没有如此多的人,所以选C

4句意:当一个地方的陆地被用完或者河水不干净时,人类去另一个地方。

A陆地;B树;C食物;D水果。根据后面was used up or the river was not clean in a place man went to another place.或者河水不干净,去了另一个地方,前面应该是陆地用完了,所以选A

5句意:然而现在人类正慢慢地污染整个的世界。

A伤心地;B自豪地;C慢慢地;D容易的。根据However man is 5polluting the whole world nowadays,后面是污染了全世界,应该是慢慢地。故答案为C

6句意:许多国家不让人们在家里和城市的工厂里燃烧坏的东西。

A燃烧;B建立;C烹饪;D点火。根据后面 Pollution brought by SO2is now the most dangerous 二氧化硫造成的污染是最危险的,前面应该不让烧东西。故答案为A

7句意:二氧化硫污染是最危险的一种空气污染。

A water水;B white白色,白色的;C air 空气;D noise噪音。根据 Pollution brought by SO2is now the most dangerous 常识二氧化硫污染是最危险的空气污染可知。故答案为C

8句意:人们说骑自行车是最好的保护环境的方法。

A最少的;B最好的;C最多的;D最坏的。人们说最好骑自行车,可知前面是最好的方式,所以选 B

9句意:许多人放好他们的自行车,开车上班。然后事情变得越来越糟糕。

A穿,戴;B收起,放好;C收好;D向上看。根据前句It's because the number of cars on the roads becomes larger.(这是因为道路上的汽车数量变大) 知本句意为更多的人收起他们的自行车而开车去工作,故答案为C

10句意:应该有自行车专用车道,使在城市开车上班的司机们感觉更难更昂贵以至于他们将再骑自行车。

A使用;B买;C卖;D修理。根据There should be special roads only for bikes making it so difficult and expensive for drivers to drive their cars in the city that they will go back to 10their bikes.应该只有专用的道路才能骑自行车,这使得司机在城市里驾驶他们的车变得非常困难和昂贵,他们将返回,应该是用他们的自行车。故答案为为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Why is pink or purple a color for girls and blue or brown for boys?

The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences. To the Egyptians, green was a color that represented the hope and joy of spring, while for Muslims, it means heaven. Red is a symbol of good luck in many cultures. In China, children are given money in a red envelope to bring good fortune in the New Year. For many nations, blue is a symbol of protection and religious beliefs. Greek people often wear a blue necklace hoping to protect themselves against evils (灾祸).

People’s choice of colors is also influenced by their bodies’ reactions (反应) toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environment have been found to have fewer stomachaches.

Red can cause a person’s blood pressure to rise and increase people’s appetites (食欲). Many decorators will include different shades of red in the restaurant. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a person’s eye.

Blue is another calming color. Unlike red, blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help.

The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully.

1Muslims regard green as a symbol of heaven mainly because of their ________.

A.cultural valuesB.commercial purposes

C.personal experiencesD.physical reactions to the color

2Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button?

A.To relax people physically.B.To increase people’s appetites.

C.To encourage people to buy the goods.D.To cause a person’s blood pressure to rise.

3What color might help lose weight according to the text?

A.RedB.Green.C.Blue.D.Purple.

4Which of the following would be the most proper title for the text?

A.Colors and Human BeingsB.The Cultural Meaning of Color

C.Colors and Personal ExperiencesD.The Meaning and Function of Color

【题目】 Life is a series of good and bad things, big and small. If I remember all the best things right from my childhood, wouldn’t it be silly? Such as, one of my parents who hit me when I was young, the pre-school kid who wouldn’t share her red ink with me, the third-grader who would keep pulling my hair, or the stranger at the bus stop who wouldn’t let me get on the bus firstIt’s terrible to remember all those unwanted memories. Thank God for our fading (衰退的) memories.

If we always remember everything that we’ve ever read or experienced, we would not only be walking encyclopedias (百科全书), but also be the unhappiest humans on the earth, because we would also remember the moments that someone shouted at us or hit us deeply. Imagine what would happen to us if we carry this huge load of feelings in our body bags? With the weight that we carry around, we would be pulled down into the deep hole of negative (消极的) thought and couldn’t go out. If we learn to let go of all the negative thoughts or the unwanted memories, life would be much more enjoyable.

Life is like an apple. It offers us the choice of the good part and the core () that we can’t eat. Have we worried about throwing away the core, even for a moment? Of course NO. Then why do we hold on to all those unpleasant memories and not to sweep them away? Don’t you want to eat the juicy and tasty part? Will you eat the hard core instead? It’s up to you children to choose for yourself. There’s no doubt that you should choose to let go of the core or enjoy the fresh of the apple of life to the fullest.

1The passage may be written to .

A.kidsB.adultsC.scientistsD.teachers

2Our life is full of .

A.happinessB.sadnessC.worriesD.everything

3In the writer’s opinion, if one always remembers everything, he would .

A.improve his memoryB.be the strongest the person

C.have an enjoyable lifeD.be the unhappiest person

4From paragraph 3, the writer wants to tell us that .

A.there are only bad thoughts in our life

B.it is impossible for you to choose your life

C.life should be like the juicy and tasty part of an apple

D.our memories dying away is really a bad thing

5The best title for passage would be “ .”

A.Learn to eat the coreB.Throw away apple cores

C.Let all the memories goD.Remember only good things

【题目】 When I was a kid in Minnesota, watermelons were expensive. One of my father’s friends, Bernie, was a rich businessman, who owned a large store in St. Paul.

Every summer, when the first watermelons arrived, Bernie would call. Dad and I would go to Bernie’s place. We’d sit on the edge of the dock (码头) and got ready for a big meal. Bernie would take his knife, cut our first watermelon, hand us both a big piece and sit down next to us. Then we’d bury our faces in watermelon, eating only the heart -- the reddest, juiciest, firmest, sweetest, and most seed-free part and throw away the rest.

Bernie was my father’s ideal of a rich man. I always thought it was because he was such a successful businessman. Years later, I realized that it was not Bernie’s wealth itself but his way of dealing with it that my father liked. Bernie knew how to stop working, get together with friends and eat only the heart of the watermelon.

What I learned from Bernie is that being rich is a state of mind. Some of us no matter how much money we have, will never be free enough to eat only the heart of the watermelon. If you don’t take the time to enjoy life’s small pleasure, your work is probably hurting your life.

For many years, I forgot that lesson I’d learned as a kid on the dock. I was too busy making all the money I could. I hope I have time left to enjoy the success of others and to take pleasure in the day. That’s the heart of the watermelon. I have learned again to throw the rest away.

1We learn from the second paragraph the writer and his father were feeling ________.

A.hungryB.worriedC.relaxedD.proud

2How did the writer and his father eat the watermelon?

A.They ate it in a polite way.B.They only ate its best part.

C.They ate every part of it.D.They shared only one piece.

3In the eyes of the writer’s father, Bernie ________.

A.was just a rich businessmanB.worked hard all the time

C.lived a rich but healthy lifeD.knew how to make money

4The underlined part “the heart of the watermelon” in the last paragraph refers to ________.

A.the writer’s hope of enjoying lifeB.the writer’s busy life

C.the writer’s decision of making moneyD.the best part of the watermelon

【题目】阅读下面短文,按要求完成各项任务。

Tanghulu, is fruit covered with sugar on a stick, a traditional snack from northern China. It’s also a necessary snack during the Chinese New Year season. Recently, in northern China, people welcome the return of spring by holding the Tanghulu Fair.

Many Chinese still remember eating Tanghulu when they were young. It is said that the fair has a 500-year-old history. Nowadays, Tanghulu is not only a kind of snack, it is also a sweet memory of our childhood. Every year, a large number of Tanghulu sellers get together to start delicious Tanghulu competition during the Spring Festival holidays. In the past, this traditional snack only used haws, but now it also uses grapes, oranges, strawberries and so on. But people like Haw Tanghulu best. They are rich in Vitamin C and E. Do you know how to make Haw Tanghulu? First, wash the large haws clean, dig the seeds out, and pierce ten haws on a stick. Then they heat the sugar, put the sticks of haws into heated and quickly pull them out. When the sugar on the haws cools down and become a candy coat, the Tanghulu is done. Tanghulu is very popular in China, especially in Beijing. It also makes many foreigners want to taste it.

We hope Tanghulu will become one of the most popular snacks in the world.

1任务一.请将下列词义和单词进行匹配。

1seed A. 庙会

2Fair B

3haw C.山楂

4pierce D.

1________2________3________4________

2任务二 请根据短文内容,用英语回答问题。

When did Chinese people begin to hold Tanghulu Fair?

___________________________________________________________

3任务二 请根据短文内容,用英语回答问题。Why do people hold Tanghulu Fair in northern China?

_________________________________________________________________

4任务三 判断正(A)误(B

People could taste many kinds of Tanghulu in the past.

5任务四 填空:根据短文内容补全句子(每空一词)

To make delicious Tanghulu, ________ and ________ are the two kinds of important ingredients.

6任务五 选择给文章选出一个最佳标题________

A.Steps of making TanghuluB.A sweet memory of childhood

C.A traditional snack, TanghuluD.The history of Tanghulu Fair

【题目】 My father was an ill-humored man. I knew he loved me and his love was deep. He just didn't know how to______it.

One evening we went out for a night in the town. We were sitting in an elegant restaurant that had a small but lively band. When it played a familiar waltz tune I decided toinvitehim for a dance.

"Dad, you know I've never dancedwith you before. I begged you but you neverwanted to. How about right now?"

I waited for the______refusal. But instead, he considered thoughtfully and then said, "Let's hit the floor and I'll show you just what kind of moves an old guy like me can still make. “My father took me______his arms and I felt overcome by emotion.

As we danced, I looked up at my father carefully but he______my eyes. "Dad," I finally whispered(低语), tears in my eyes, "Why is it so hard for you to______me?" At last his eyes dropped to my face. "______I love you so much." he whispered back. I was struck dumb by his______. It wasn't what I had thought. But it was of course exactly what I needed to hear. I had always known that he loved me. I just hadn't understood that his vast emotion had frightened him and made him silent. "I love you too, Dad!" I whispered back softly. He stumbled (结结巴巴地说) over the next few words: "I'm sorry that I'm not open. It'sdifficult for me, but just remember______I love you."

When the dance ended I excused myself to the ladies' room and during my absence______changed. When I came back, Dad sat in his chair withhis body leaning forward, very pale. Everything was really too late. He wasgone.

That night all I saw was his leaning body and pale face. But it's a totally different scene that Iremembernow. I remember him saying "I love you" and my saying it back. The three words______on forever long after we are gone.

1A.answerB.expressC.mentionD.understand

2A.finalB.usualC.simpleD.first

3A.inB.onC.atD.for

4A.noticedB.escapedC.avoidedD.greeted

5A.look upB.look inC.look atD.look for

6A.becauseB.thoughC.ifD.while

7A.excuseB.adviseC.promiseD.response

8A.how manyB.how muchC.how soonD.how often

9A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

10A.dependB.carryC.liveD.take

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网