题目内容

【题目】阅读C, 判断正误。请将答案编号涂卡。

Misunderstandings

A man, wearing dirty clothes, with dirty hair and only 35 cents in his pocket, got on a bus and headed straight for the restroom. He thought that if he hid in the restroom, he could ride to New York without paying. But a passenger at the back of the bus saw him. She tapped(拍)the person in front of her on the shoulder and said, "There's a bum in the restroom. Tell the bus driver. ”That passenger tapped the person sitting in front of him. "Tell the bus driver there's a bum in the restroom, ”he said.

The message was passed from person to person until it reached the front of the bus. But somewhere along the way, the message changed. By the time it reached the bus driver, it was not “There's a bum in the restroom” but “There's a bomb(炸弹)in the restroom. ”The driver pulled over to the side of the highway(高速公路)at once and called the police. When the police arrived, they told the passengers to get off the bus and stay far away. Then they closed the highway. That soon caused a 15-mile-long traffic jam. With the help of a dog, the police searched the bus for two hours. Of course, they found no bomb.

Two similar-sounding English words also caused trouble for a man who wanted to fly from Los Angeles to Oakland, California. His problems began at the airport in Los Angeles. He thought he heard his flight announced, so he walked to the gate, showed his ticket, and got on the plane. Twenty minutes after take-off, the man began to worry. Oakland was north of Los Angeles, but the plane seemed to be heading west, and when he looked out his window all he could see was ocean. "Is this plane going to Oakland? ”he asked the flight attendant. "No, "she said. "We're going to Auckland-Auckland, New Zealand. ”

Because so many English words sound similar, misunderstandings among English-speaking people are not uncommon. Most misunderstandings are much less serious. Every day, people speaking English ask one another questions like these: "Did you say seventy or seventeen? ”“Did you say that you can come or that you can't? ”

Similar-sounding words can be especially confusing(混淆)for people who speak English as a second language. When a Korean woman who lives in the United States arrived at work one morning, her boss asked her, "Did you get a plate? ” “ No,”she answered, wondering what in the words he meant. She worked in an office. Why did the boss ask her about a plate? All day she wondered about her boss's strange question, but she was too embarrassed to ask him about it. At five o'clock, when she was getting ready to go home, her boss said, “Please be on time tomorrow.

You were 15 minutes late this morning. ""Sorry, "she said. "My car wouldn't start, and. . ”

Suddenly she stopped talking and began to smile. Now she understood. Her boss hadn't asked her, “Did you get a plate? "He had asked her, “Did you get up late? ”

Auckland and Oakland. "A plate" and" up late". When similar-sounding words cause a misunderstanding, probably the best thing to do is just to laugh and learn from the mistake. Of course, sometimes it's hard to laugh. The man who traveled to Auckland instead of Oakland didn't feel like laughing. But even that misunderstanding turned out all right in the end. The airline paid for the man's hotel room and meals in New Zealand and for his flight back to California. "Oh well, "the man later said. “I always wanted to see New Zealand. "

A表示正确, B表示错误。

1 A man got on the bus and hid in the bus restroom with a bomb.

2 The 15-mile-long traffic jam was caused by the man in the restroom.

3 The man who traveled to New Zealand actually wanted to fly to California.

4 The boss of the Korean woman asked her if she had got a plate that day.

5 Misunderstandings happen sometimes because of the similar-sounding words.

【答案】

1B

2B

3A

4B

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要通过几个故事讲述许多将英语作为第二语言的人,通常在读音相似的单词上产生误解,例如bumbombOaklandAucklanda plateup late

1细节理解题。根据A man, wearing dirty clothes, with dirty hair and only 35 cents in his pocket, got on a bus and headed straight for the restroom. He thought that if he hid in the restroom, he could ride to New York without paying以及下文可知,一个流浪汉为了逃票,藏到了卫生间中,乘客们在传话中,将bum(流浪汉)误传为bomb(炸弹),所以这个男人没有带炸弹,故填B

2细节理解题。根据That soon caused a 15-mile-long traffic jam. With the help of a dog, the police searched the bus for two hours. Of course, they found no bomb以及上文可知,乘客们在传话中,将bum(流浪汉)误传为bomb(炸弹),司机将车停下,警察封锁了高速公路造成了堵塞,并不是因为这个男人造成了交通堵塞,故填B

3细节理解题。根据"Is this plane going to Oakland? he asked the flight attendant. "No, "she said. "We're going to Auckland-Auckland, New Zealand. ”可知,这个男人想要去美国的奥克兰而不是新西兰的奥克兰,故填A

4细节理解题。根据Suddenly she stopped talking and began to smile. Now she understood. Her boss hadn't asked her, Did you get a plate? "He had asked her, Did you get up late? ”可知,老板问他“你起床晚了吗?”而不是“你有盘子吗?”,故填B

5细节理解题。根据Because so many English words sound similar, misunderstandings among English-speaking people are not uncommon以及When similar-sounding words cause a misunderstanding, probably the best thing to do is just to laugh and learn from the mistake可知,由于单词相似的读音,有时候误解会发生,故填A

“正误判断型阅读理解题”解题思路:

1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。

2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。

3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。

例如本篇文章第4题,题干译为“这个韩国女人的老板问她那天是否带了一个盘子”。根据文章Suddenly she stopped talking and began to smile. Now she understood. Her boss hadn't asked her, Did you get a plate? "He had asked her, Did you get up late? ”可知,老板问他“你起床晚了吗?”而不是“你有盘子吗?”。故填B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you like reading? Today let me share something about reading in China. With rapid development of technology and the Internet, new methods and ecological (生态的) ideas provide more possibilities for the Chinese to read. The newly national reading report shows that 80 percent of Chinese adults read books, newspapers or magazines in 2018, a year-on-year increase.

Prevailing(盛行的) digital(数字的) reading

The growth of digital reading has made reading more popular among the Chinese. According to a survey, about 76 percent said they had accessed(访问) content through digital channels. Chen Chengpei, an office worker in Xiamen City loves reading on his mobile phone app in his spare time. He thinks it’s so easy to kill the spare minutes. Mobile phone reading has become the main channel for him to get information. He has downloaded seven news apps, through which he reads for one or two hours a day.

Listening to audiobooks has become a new growth point in terms of reading habits. Zhang Jin from Beijing likes reading 40 minutes on his mobile while going to work on the bus in the morning. and listening to audiobooks on the way home. According to Ximalaya, 16. 9 percent of its total users listen to its audiobooks. To attract more users, the mobile app allows users to vote for the book they hope to listen to most. The audio app tries to meet their needs.

Li Yang, a student in Beijing, used to be worried by piles of books as her house is too small. The problem was solved when she started to sell the used books on an online second-hand bookstore Deja Vu. “By selling them, most of my books which used to gather dust in the corner can come to life again. ” she said.

According to a survey by giant Alibaba in 2018, the market for the second-hand book was booming last year as more Chinese tend to trade or exchange their used books online.

The rise of online second-hand book platforms and sharing ideas also contributed to the booming book recycling.

Users are able to sell their books by scanning the barcode(扫条形码)of books and then wait for the courier(快递员) to collect them. The collected books will be cleaned, disinfected (消毒) and packed before selling to other readers at a lower price.

According to Deja Vu, its total users hit l. 4 million in 2018, with 2 million used books being sold. It has a daily business of 20,000 books. “When I see my books being read by others, I can feel a pleasure of sharing, which is really amazing. ” LiYang said.

1From the first paragraph, we know that .

A. most Chinese adults read books, newspapers or magazines on the Internet

B. the number of Chinese readers is becoming larger and larger year by year

C. the writer tells us some different new methods of reading all over the world

D. Chinese people have more time to read because of technology and the Internet

2From the passage, we know .

A. mobile phones have become the main reading tool for Chinese

B. the audio app can meet whatever the users need to attract more users

C. listening to audiobooks is the most popular reading habit for Chinese

D. Chinese like reading better because of the growth of digital reading

3Which of the following is suitable for ?

A. Recycling digital readingB. Selling books at a low price

C. Booming book recyclingD. Collecting second-hand books

4Which of the following is true according to the passage?

A. The writer wishes more people to download mobile phone apps to read.

B. people can sell or exchange their books on second-hand book platforms.

C. The used books will be posted directly from the sellers to the new users.

D. Two million used books were sold on the online platform Deja Vu in 2018.

【题目】 Earlier this year, China achieved a new milestone (里程碑) in space research. On January 3, 2019, Chang'e-4 became the first lunar probe (月球探测器) in history to successfully land on the far side of the moon.

The Earth's gravity (重力) slows the moon's rotation (自转), matching it to the speed of its orbit (公转). Therefore, the far side of the moon is almost "dark" and has never been seen. It's this sense of the unknown that makes the far side of the moon such an interesting place for scientific and space research. Being blown by solar (太阳的) winds, the far side may have the special minerals (矿物质 ). For this reason, Chang'e-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Chang'e-4 is also carrying flower seeds, potatoes and silkworm eggs to see whether life is possible on the moon. If it is, then the moon will become a possible choice for space travel in the future.

However, research of the "dark" side isn't easy. As the far side is blocked(阻断) off from us, radio noise coming off Earth is also blocked. This is why China's relay satellite (中继卫星) Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between

Earth and Chang'e-4 has been well solved.

Power supply (电源供应) is also a challenge to the task. Chang'e-4 gets energy from the sun through its solar panels. As we know, a lunar day has the length (长度) of 28 Earth days. After Chang'e-4 was sent up on December 8, 2018, it took the probe over 20 days to orbit the moon to be in a position to be able to land in moon daylight and use its solar panels.

Luckily, everything goes well, Chang'e-4 has worked on the "dark" side for over 5 months. It has sent back many photos of the far side of the moon and has been used to carry out some scientific experiments.

The New York Times used the word "groundbreaking" to praise the task and wrote that "it will offer help to the history and development of the moon".

1When was Chang'e-4 sent up?

A. In May, 2018.B. On December 8, 2018.

C. On January 3, 2019.D. The passage doesn't tell us.

2The main tasks of Chang'e-4 don't include ___________________.

A. studying if life is possible on the moon

B. studying the effect of solar winds on the lunar surface

C. solving the communication problem between Earth and other probes

D. researching any mineral found by the spacecraft

3The meaning of the underlined word "groundbreaking" in the last paragraph is the closest to

"________________".

A. harmfulB. unpredictableC. riskyD. pioneering

4According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. Chang’e-4 has sent back many photos of the far side of the moon.

B. A lunar day has the length of 28 Earth days.

C. China's relay satellite Queqiao was sent up in order to offer power supply to probes.

D. Chang'e-4 is the first lunar probe in history that has successfully landed on the "dark" side of the moon.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网