题目内容
【题目】阅读下列材料,从各题所给的A.B.C.D.四个选项中,选出一个最佳答案。
B
Dear Jenny,
I am in Beijing, China now, but my parents are in the USA. I live with my broth er Peter. Beijing is big and great. There are many beautiful places and much delicious food here. I like Beijing very much.
Peter and I are in the same grade, but we are in different classes. We live far from the school and it takes us a long time to go to school. We have to get up at 6:20 in the morning, and then at 6:30 we ride bikes to the bus stop. It takes us about 20 minutes. At about 7:00, we take the bus to school. We get to school at about 7:30.
We have four classes in the morning and two in the afternoon. I think Chinese is too difficult, but Peter thinks it is easy. He can speak Chinese very well and he often helps me with it.
How is everything going with you in the USA? Write to me soon.
Love,
Kate
(1)Who is in Beijing now?
A.Kate.
B.Jenny.
C.Jenny's father.
D.Kate's mother.
(2)What time does Kate get to the bus stop?
A.At about 6:40.
B.At about 6:50.
C.At about 7:00.
D.At about 7:30.
(3)It takes Kate about ___________ to get to school from her home.
A.80 minutes
B.an hour
C.50 minutes
D.half an hour
(4)From the passage, we can know Peter _________.
A.lives near the school
B.is in Grade Seven
C.goes to school on foot
D.is good at Chinese
(5)Which of the followings is TRUE?
A.Peter gets up at 6:30.
B.Kate has five classes a day.
C.Peter and Kate are classmates.
D.Kate thinks Chinese is very difficult.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)B
(4)D
(5)D
【解析】这篇短文是Kate写给Jenny的一封信,信中介绍了她和弟弟生活在北京很开心。介绍了他们在北京的日常生活。
(1)A细节理解题。根据I am in Beijing, China now, 及书信的最后落款可知是Kate住在北京,故选A。
(2)B细节理解题。根据文中and then at 6:30 we ride bikes to the bus stop. It takes us about 20 minutes.可知,Kate到公共汽车站的时间大约是6:50。故选B。
(3)B细节理解题。根据文中and then at 6:30 we ride bikes to the bus stop. It takes us about 20 minutes. At about 7:00, we take the bus to school. We get to school at about 7:30.可知,Kate从家到学校花费一个小时的时间。故选B。
(4)D推理判断题。根据I think Chinese is too difficult, but Peter thinks it is easy.可知,Peter擅长英语。故选D。
(5)D细节理解题 根据文中I think Chinese is too difficult, 可知,Kate认为英语是难的。故选D。