题目内容
【题目】任务型阅读
How will the Internet change the world? Will we enjoy a smarter life in the future? Many of the world’s biggest Internet companies took part in an important meeting. They talked about how to build a future for our online world. The Internet can make our lives easier in many ways. The companies at the meeting showed us some of their latest technology. Here are some examples. Let's take a look.
Lip reading Machines can not only read faces. They can also read your lip movements. The Chinese Internet company Sogou has made lip reading technology. You don’t need to speak aloud. The machine turns your lip movements into voice or text. This could be very useful if you are in a noisy place and people cannot hear you on your phone. Police can also use this technology. Sometimes they see criminals on city-monitoring cameras, but they don’t know what they say. The lip reading technology can help people with this.
Smart shoes Your feet might hurt if your shoes do not fit you. This won’t happen if you wear “smart” custom-made shoes. The Xiemofang company brought a machine to the meeting. The machine scans(扫描) your feet. It records 39 parts of your feet. It even records how long each toe is. It also has a database. The database has more than 10, 000 kinds of shoes. You can choose the color and style. It also gives you suggestions for your choices. The suggestions are based on records of other people’s feet. You can get your new shoes after 10 days.
Unmanned supermarkets You walk into a supermarket, pick out your goods and go to check out. But there is no worker. There is just a tablet that says “Please smile” When you smile, it gives you a discount. Your money goes from your Alipay account to the supermarket. You don't need to do anything. The Alibaba company has made this supermarket. When you go into the supermarket, it knows your face and your Alipay account. It also knows your facial expressions. So it knows how much you like your goods. The supermarket not only makes shopping easier. It also understands you.
阅读短文,根据短文内容回答问题。
【1】What did many companies mainly introduce in the meeting?
________________________________________________________________
【2】Which technology could be very important to solve crimes?
________________________________________________________________
【3】If you have difficulty choosing a pair of suitable shoes, what should you do?
________________________________________________________________
【4】How do the unmanned supermarkets get your money saved?
________________________________________________________________
【5】What do you think of having a smarter life in the future?(请自拟一句作答)
________________________________________________________________
【答案】
【1】They introduced some of their latest technology.
【2】Lip reading.
【3】I should wear "smart" custom-made shoes.
【4】By asking me to smile.
【5】I think it's convenient.
【解析】
本文主要讲了一些互联网公司向我们展示了他们的一些最新技术,例如:读唇机,智能鞋,无人超市。互联网在许多方面使我们的生活变得容易。
【1】细节理解题。根据上文The companies at the meeting showed us some of their latest technology. 参加会议的公司向我们展示了他们的一些最新技术。故答案为They introduced some of their latest technology.
【2】细节理解题。根据上文Police can also use this technology. Sometimes they see criminals on city-monitoring cameras, but they don’t know what they say. The lip reading technology can help people with this. 警察也可以使用这种技术。有时他们在城市监控摄像机上看到罪犯,但他们不知道自己在说什么。唇读技术可以帮助人们做到这一点。故答案为Lip reading。
【3】细节理解题。根据上文Your feet might hurt if your shoes do not fit you. This won’t happen if you wear “smart” custom-made shoes.如果你的鞋子不合脚,你的脚可能会受伤。如果你穿“聪明”的定制鞋,这是不会发生的。故答案为I should wear "smart" custom-made shoes.
【4】句意:无人超市如何让你的钱省下来?
细节理解题。根据上文When you smile, it gives you a discount. 当你微笑时,它会给你一个折扣。可知我们只要微笑,无人超市就会给折扣,故答案为:By asking me to smile.
【5】答案不唯一。答案参考I think it's convenient.