题目内容

【题目】

flower verges

Plantlife, a plant protection organization, is predicting a boost for wild flowers because some councils (地方议会) have stopped mowing () wild flower verges or parks in Britain during the COVID- 19 crisis.

Over the years, Plantlife has been urging councils to cut grass less often. It also wants them to put off cutting until flowers have had chance to seed.

The charity says it has seen a change in attitudes in recent years. Now Plantlife's research suggests that mowing has been among the first activities to be cut under the COVID-19 crisis. That's partly because staff are sick or self-isolating (自我隔离), and there is a need to save money as budgets are squeezed (财政预算紧张). Mr. Dines from Plantlife said that an increase in public support for wild flower verges had already persuaded some councils to limit cutting, which was a fairly welcome change.

In Stockton-on-Tees Borough, grass cutting will be limited to the least levels with the exception of areas where it is needed to ensure public safety. For example, to maintain lines of sight at road junctions (路口). In Newcastle, grass cutting will stop for the time being. In Wigan, the maintenance of non-essential grass cutting will also be stopped for the foreseeable future. Its council has acted quickly to rearrange staff to frontline services, such as trash bin collections.

Meanwhile, the reduction of traffic during the COVID-19 crisis will produce another benefit for wild flowers. Typically, roadside verges are filled with nitrogen emissions (含氮排放气体). This fertilizes (使肥沃) the tougher species which can use the nitrogen to grow and out-compete more delicate wild flowers. Mr. Dines said: "There has been a great change in the quality of air-we can see so much more clearly into the distance. The lack of pollutants is going to help wildflowers on verges."

1Planlife may probably agrees that__________.

A.councils should mow verges or parks more often

B.councils should put off cutting until flowers seed

C.councils should call on the public to support mowing

D.councils should cut its budget to save money in the crisis

2The purpose of the fourth paragraph is to__________.

A.give examples of where the grass cutting will not be allowed

B.present how councils have acted to deal with COVID-19 crisis

C.explain the reasons why some councils stop grass cutting for now

D.show the changes in grassing cutting in Britain due to COVID-19 crisis

3What can we learn from the passage?

A.Grass cutting will be completely stopped in Stockton-on-Tees Borough.

B.Mowing has been cut under COVID-19 crisis partly due to a lack of staff.

C.Staff in Wigan were rearranged from trash bin collections to grass cutting.

D.Wild flowers can use the nitrogen to grow and out-compete tougher species.

4Which of the following might be the best title for the passage?

A.Covid-19 crisis could help wildflower grow.

B.The reduction of traffic could help wildflowers.

C.Cutting grass less often could help wildflowers.

D.A change in public attitude could help wildflowers.

【答案】

1B

2A

3D

4C

【解析】

本文是一篇说明文,主要讲述了英国停止割草活动对野花生长的好处的原因举例分析。

1细节理解题。根据第2大段“Plantlife has been urging councils to cut grass less often. It also wants them to put off cutting until flowers have had chance to seed.” Plantlife一直敦促议会减少除草。还希望他们在花有机会播种之前推迟收割。可知,故选B

2段落大意题。根据第4大段“In Stockton-on-Tees Borough,grass cutting will be limited to the least levels with the exception of areas where it is needed to ensure public safety.”Stockton-on-Tees Borough,除需要确保公共安全的地区外,除草将被限制在最低水平;再根据第4大段“In Wigan, the maintenance of non-essential grass cutting will also be stopped for the foreseeable future.”在维冈,非必要的割草也将停止。可知,第4大段主要举例哪些地区暂停除草活动。故选A

3推理判断题。根据第4大段“In Stockton-on-Tees Borough,grass cutting will be limited to the least levels with the exception of areas where it is needed to ensure public safety.”Stockton-on-Tees Borough,除需要确保公共安全的地区外,除草将被限制在最低水平。可知,不是彻底停止,故A错误;根据第3大段“That's partly because staff are sick or self-isolating (自我隔离), and there is a need to save money as budgets are squeezed”那可能因为职员生病或者自我隔离,也因为财政预算紧张省钱的需要。可知,并不是人员减少决定了除草活动,故B错误;根据第4大段“Its council has acted quickly to rearrange staff to frontline services, such as trash bin collections.”委员会迅速采取行动,将工作人员重新安排到第一线服务部门,比如垃圾桶收集部门。可知,人员是从除草安排到垃圾桶收集部门,而不是从垃圾收集部门到除草,故C错误;根据第5大段“This fertilizes (使肥沃) the tougher species which can use the nitrogen to grow and out-compete more delicate wild flowers.”。可知,含氮排放气体可使更强物种发育壮大,并挤压娇嫩野花的生存空间,如今疫情来临,交通工具废气排放减少,对娇嫩野花的生存是个利好,故D正确。故选D

4最佳标题题。根据第1大段“Plantlife, a plant protection organization, is predicting a boost for wild flowers because some councils (地方议会) have stopped mowing () wild flower verges or parks in Britain during the COVID- 19 crisis” Plantlife,一个植物保护组织,预测一种活动能促进野花生长,因为一些地方议会已停止割草。可知,本文主要讲述了停止割草活动对野花的好处。故选C

阅读理解题中判断句子的正误属于推理判断题,是英语试题中经常出现的题型,也是难题之一。4个选项要根据题干意思一一从原文中查找,有些是关键单词出错,有些是句子意思表达有误。此类判断题考查学生对文章句子的深层次理解能力。如第3题,A是程度词出错;B是原因出错;C是细节理解出错。所以句子正误题可以优先注意题干中的关键信息,如数字,地点,程度词等。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网