题目内容

【题目】 Wang Damin is a1. Although he is over 65, he is very 2and still enjoys working.

Damin uses cormorants to catch fish. They can3 down and stay under the water for up to two minutes.

Damin usually sets off in the late afternoon and gets the cormorants4 for work. First, he5a piece of grass around their necks to stop them from eating big fish. Then when Damin’s boat 6 the right place in the river, he pushes them into the river. Damin uses several ways to7fish. During the day, he jumps up and down on his boat. After dark, he8a light on a post at the front of the boat. The cormorants bring the fish back to the boat. The fish are then taken and 9 into a big basket by Damin. No nets are10 for this type of fishing.

【答案】

1fisherman

2fit

3dive

4ready

5ties

6reaches

7attract

8hangs

9thrown

10required

【解析】

文章主要讲述了65岁的渔夫王大民用鸬鹚怎样捕鱼,鸬鹚捕鱼是不用渔网捕鱼的一种方式。

1句意:王大民是个渔夫。

根据句意理解及后句Damin uses cormorants to catch fish.可知,这里表达的是“他是一个渔夫”,英语中表达“渔夫”是fisherman,空格前有不定冠词a修饰,所以这里用单数名词,故答案为fisherman

2句意:尽管他已经65岁了,但他身体很好。

根据句意理解及前句Although he is over 65以及后句still enjoys working可知,这里表达的是“健壮的”,指的是身体好,故答案为fit

3句意:它们可以潜入水中并在水下停留两分钟。

根据句意理解及后句stay under the water for up to two minutes.可知,这里表达的是“潜水”,英语是dive,而空格前有情态动词,所以这里用动词原形,故答案为dive

4句意:让鸬鹚准备工作。

根据句意理解及前句Damin usually sets off in the late afternoon可知,这里表达的是“准备”,英语是ready for,所以这里要填ready,是一个形容词,故答案为ready

5句意:首先,他在它们的脖子上扎一根草。

根据句意理解及后句to stop them from eating big fish可知,这里表达的是“扎一根草在脖子上”,这里表达“扎,栓”用tie,而文中用的是现在时,所以这里也用一般现在时,主语是he,所以动词用三单形式,故答案为ties

6句意:然后,当大明的船到达河中的正确位置时,他把它们推到河里。

根据句意理解及后句he pushes them into the river.可知,这里表达的是“到达”,英语是arrive in/ at或者get to或者reach,而空格后没有介词,所以这里应该用reach,主语是单数名词boat,所以动词用三单形式,故答案为reaches

7句意:大明用几种方法来吸引鱼。

根据句意理解可知,这里表达的是“吸引鱼”,英语中“吸引”是attract,而空格前有不定式to,所以这里应该用动词原形,故答案为attract

8句意:天黑后,他把灯挂在船头的柱子上。

根据句意理解及后句的a light on a post at the front of the boat可知,这里表达的是“挂”,英语是hang,而主语是第三人称he,所以动词用三单形式,故答案为hangs

9句意:然后大民把鱼拿出来扔到一个大篮子里。

根据句意理解可知,这里表达的是“扔”,英语是throw,而and并列前面是are then taken,所以后面的动词也用过去分词,故答案问thrown

10句意:这种捕鱼方式不需要渔网。

根据句意理解可知,这里表达的是“需要”,英语是require,是一个动词,而主语是nets,所以动词应该用过去分词与前面的are构成被动语态,故答案为required

练习册系列答案
相关题目

【题目】Nick is a twelve-year-old student. He gets out of school at three o’clock in the afternoon every day. His parents usually work until dinner time and gets home very ______, so Nick goes to his grandma’s house after school.

One afternoon Nick walks to his grandma’s house as usual. When he ______ the door, he finds he can’t find his key. “Oh, I lost my key,” he says to himself.

Nick rings the doorbell, but ______ answers. He walks around the house and looks in through every window. Usually, his grandma is in the living room ______ him. Today she isn’t there, so Nick feels very ______. Then he finds the window in the kitchen is open, so he climbs in.

Nick finds his grandma in her bedroom, she falls ______ and hurts her leg. Nick makes a telephone call to his dad at once. Soon his dad comes and takes his grandma to the ______.

His grandma gets home safely ______ a few hours. Nick tells her about his lost key. His grandma feels happy that he finds a (n)______ to help her. She smiles and tells him she has two things for him. First, she gives him a new key. Then, she gives him a hug (拥抱) and tells him how much she ______ him. Nick thinks, “ This may be how a hero feels.”

1A. fast B. slowly C. early D. late

2A. leaves B. reaches C. closes D. opens

3A. nobody B. anybody C. everybody D. somebody

4A. looking for B. asking for C. waiting for D. working for

5A. comfortable B. worried C. angry D. happy

6A. away B. out C. down D. up

7A. hospital B. restaurant C. school D. hotel

8A. for B. when C. before D. after

9A. plan B. book C. way D. computer

10A. hates B. loves C. helps D. knows

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网