题目内容
【题目】Let’s try doing the following experiment.
What to do:
Use string to hang a paper clip or other small object at about chest(胸部)level.
Pick up a stick,such as a broom handle. Take three or four steps away from the paper clip.
Now close one eye and walk toward the paper clip. Try to touch it with the tip of the stick. If you miss,try again,still keeping one eye closed. Now try it with both eyes open and see if it’s easier to do.
How it works:
In the experiment,you have to judge how far away the paper clip is. Your brain has several ways of doing this.
One simple way depends on how much your eye has to focus(聚焦)itself. Using only one eye,most people will find it difficult to touch the paper clip on the first try,but the brain still gets some information about distance—though not much.
Your brain can judge distance much better when you look at something with both eyes. In fact,your brain has more than one way to use both eyes in judging distance. For example,to see anything clearly,you have to make both of your eyes point at the object. When you look at a nearby object,your eyes turn inward. You can feel this happening if you look at the tip of your finger and move your finger toward your nose.
Your brain gets information from the eyes about how much they are pointing toward each other. Using that information,the brain can tell how far away any object is,whether it is a basketball or a paper clip.
![]()
【1】How many materials do we need at least to do the experiment?
A.Two B.Three C.Four D.Five
【2】The passage is mainly about that with eyes our brain can judge .
A.how big an object is
B.how high an object is
C.how far away an object is
D.how much information an object is
【3】Which of the following is true according to the passage?
A.Our brain judges distance in one way when we use both eyes.
B.Our brain cannot judge the distance of a small object but a big one.
C.How much our eyes focus helps our brain judge the size of an object.
D.How much our eyes focus helps our brain judge the distance of an object.
【4】From the experiment we can infer(推断) .
A.with one eye we can see an object as clearly as we use two eyes
B.our eyes turn towards the inside when we look at an object very near
C.within 3 or 4 steps,the nearer an object is,the more clearly we can see it
D.our brain can hardly get any information about distance when we use one eye
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
试题分析:本文通过睁一只眼或两只眼去触碰挂着的一个回形针的实验,给我们讲述了人脑是如何通过眼睛等获取信息并对周围事物的距离作出判断的。
【1】B推理判断题。题意:做这个实验我们至少需要多少材料?A.Two二;B.Three三;C.Four四; D.Five五。根据短文,我们至少需要:a string, a clip, a stick三种材料。故选B。
【2】C 细节题解题。题意:短文主要是关系用眼睛大脑可以判断什么?A.how big an object is物体有多大;B.how high an object is物体有多高;C.how far away an object is物体有多远;D.how much information an object is物体有多少信息。根据短文倒数第二句:the brain can tell how far away any object is大脑可以说出物体有多远。故选C。
【3】D 推理判断题。题意:根据短文,下面哪一个是对的?A.Our brain judges distance in one way when we use both eyes.我们用两只眼时,大脑用一种方式判断距离;B.Our brain cannot judge the distance of a small object but a big one.大脑不能判断小东西的距离,能判断大东西的距离;C.How much our eyes focus helps our brain judge the size of an object. 我们眼睛的聚焦情况帮助大脑判断物体的大小;D.How much our eyes focus helps our brain judge the distance of an object. 我们眼睛的聚焦情况帮助大脑判断物体的距离。根据文中的:Your brain can judge distance much better when you look at something with both eyes当我们用两只眼睛看事物时,可以更好地判断出距离。结合短文内容,可以推测出本题选D。
【4】B 推理判断题。题意:从实验中,我们可以推断出什么? A.with one eye we can see an object as clearly as we use two eyes有一只眼看东西和用两只眼一样清楚;B.our eyes turn towards the inside when we look at an object very near当我们看很近的物体时,我们眼睛很靠后;C.within 3 or 4 steps,the nearer an object is,the more clearly we can see it在三、四步内,物体起近,我们看得越清楚;D.our brain can hardly get any information about distance when we use one eye用一只眼睛时,我们的大脑几乎得不到任何有关距离的信息。根据文中的:When you look at a nearby object,your eyes turn inward. 当你看附近的物体时,你的眼睛向内翻。可知本题选B。
【题目】Do you want to know what it feels like to fly like a bird?Can you imagine surfing the Internet without your fingers? Let's have a look at some of the new inventions.
Wing Suits | The suits can make your dream of flying like a bird come true. Well, not exactly flying, but gliding (滑翔) through the air. Fliers wearing wing suits can glide 1 kilometer in about 30 seconds. But they need a parachute(降落伞) to land safely. |
Google Glasses | In short, Google Glasses are like a computer but in the shape of a pair of glasses. The glasses allow you to surf the Internet and, make phone calls without fingers. The glasses also have a camera and GPS system. Users can take and share photos, check maps and surf the Internet just by moving their eyes to look up, down, left and right. |
Talk Gloves | Four college students have invented a pair of gloves to help people with hearing and speaking problems to communicate with others. The gloves are set with sensors(感受器) that receive sign language and translate(翻译) it into texts on a smart phone. Then the smart phone changes the texts to spoken language. |
【1】Fliers wearing Wing Suits can glide in about a minute.
A.0.5 kilometersB.1 kilometerC.2 kilometersD.3 kilometers
【2】How do you surf the Internet after putting on Google Glasses?
A.By moving eyes.B.By using a computer.
C.By using fingers.D.By moving hands.
【3】In order to use Talk Gloves, you may need .
A.a cameraB.a radioC.a GPS systemD.a smart phone