题目内容
【题目】
![]()
Subs 23 Turkey Breast(火鸡肉卷) 18 Ham 23 Italian B.M.T 25 Tuna(金枪鱼)
Wrap(打包)26 Wrap 21 Wrap 26 Wrap 28
Double meat or bacon 8 Extra cheese 2
Sides Cookie 3 Chips 6 Bottled water 3
Bottled drinks 6 (the second bottle half price)
Party 250 Giant Subs 150 Subs Platter (拼盘)
15 Cookie Platter (50% off until July24)
Tips:
1 free bottle of water on orders over 88
3 free bottles of drinks on orders of 1 Giant subs
Nо рrеfеrеntаl АССUМULАТОN (优惠累加)
Delivery hour from 5:30 pm-11:30 pm
Address:166 Nice food Road, Westland Shopping Centre
Call at 563-5566 or send an e-mail to subway@hotmail.com for ordering Free delivery(派送) for orders of 30 and above
【1】If you and your friend want a wrapped turkey breast, a wrapped tuna with extra cheese and two bottled drinks, how much should you pay?
A.62.B.63.C.65.D.68.
【2】We can guess from the menu that “sides” refers to _________ in Chinese.
A.主食B.配餐C.饮料D.点心
【3】How much do you need to pay for a Cookie Platter on July 25?
A.7.5.B.15.C.30.D.50.
【4】If Lily bought one Giant Subs(巨大的潜艇堡) at 6:30 pm, _________.
A.she can get 4 free bottles of drinks
B.she can get 3 free bottles of drinks and a free cookie platter
C.she can get 3 free bottles of water
D.she can get 3 free of bottles of drinks and free delivery
【5】Which of the following is not mentioned (提及)according to the menu?
A.You can order the meal by phone.
B.The foods in Subway are much cheaper than those in Pizza Hut.
C.The customer can get free delivery if they order one Subs Platter.
D.There are four tips on the menu.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
短文大意:本文是某餐厅的营销广告。
【1】题意:如果你和你的朋友想要一个包装好的火鸡胸脯,一个包装好的金枪鱼加上奶酪和两瓶饮料,你应该付多少钱?
考查细节理解。根据23 Turkey Breast/Wrap(打包)26; 25 Tuna(金枪鱼)/ Wrap 28; Extra cheese 2和Bottled drinks 6 (the second bottle half price):包装好的火鸡胸脯26,包装好的金枪鱼28,奶酪2,两瓶饮料(第二瓶半价)9,可知总共65,故选C。
【2】题意:从菜单上可以猜出“sides”在汉语中的是“ ”。
考查词义理解。根据sides后面所列的可知是上文subs之外附带的配餐,如饼干,薯条和瓶装水,可知“配餐”符合题意,故选B。
【3】题意:7月25日买一个饼干拼盘需要多少钱?
考查细节理解。根据15 Cookie Platter (50% off until July24) 15元的曲奇拼盘(7月24日前打5折),可知7月25日恢复原价15,故选B。
【4】题意:如果莉莉在晚上6:30买了一个巨大的潜艇堡,她可以得到3瓶免费饮料和免费送货。
考查细节理解。根据3 free bottles of drinks on orders of 1 Giant subs订购1个大潜艇堡,可免费获赠三瓶饮料;结合下文for ordering Free delivery for orders of 30 and above(订购30元及以上免费送货)可知她可以免费得到3瓶饮料和免费送货,she can get 3 free of bottles of drinks and free delivery符合题意,故选D。
【5】题意:菜单上没有提到下列哪项?
考查细节判断。A. 你可以打电话订餐;根据Call at 563-5566 or send an e-mail to subway@hotmail.com可知说法正确。B. 赛百味的食物比必胜客便宜多了;短文没有提及,可知说法错误。C. 如果客户订购一款Subs Platter可以免费送货;根据“优惠累加”Delivery hour from 5:30 pm-11:30 pm可知说法正确。D. 菜单上有四个提示;根据Tips可知给出了两种免费饮料、优惠累加、联系地址和联系电话和邮箱共四点提示,说法正确。综合以上分析,故选B。
本文是赛百味的营销广告,内容较多,虽然难度不小,但各个小题都能在文中找到适当依据。词义理解只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利选出正确答案。例如小题3,问7月25日买一个饼干拼盘需要多少钱,考查细节理解;根据15 Cookie Platter (50% off until July24) 15元的曲奇拼盘(7月24日前打5折),可知7月25日恢复原价15,故选B。