题目内容
What’s your idea about success? Some people say that beginners have all the luck, while others believe that success1only with practice. In fact, I feel both of these statements (陈述) are not true all the time. Each is true in some ways2not in others.
For example, I went to a drawing competition many years ago and3surprisingly. As a prize, I got a film ticket to see “Titanic”. I was really4because it was the first time I had taken part in any competition. Thinking that I might be lucky again, I5joining in other art competitions. But the result was that I6won again. I accepted the fact that the other people had a7artistic ability than I did. Art was not something I was especially interested in and I had never practiced the different art skills. So, the8I produced were not of a very high standard.
These experiences taught me a lot. Though I might have been lucky9, I also need to put in hard work. As we know,10makes perfect. So I believe success builds on less luck and chance.
- 1.
- A.moves
- B.comes
- C.returns
- D.leaves
- A.
- 2.
- A.or
- B.so
- C.and
- D.but
- A.
- 3.
- A.won
- B.began
- C.failed
- D.ended
- A.
- 4.
- A.sorry
- B.active
- C.lucky
- D.nervous
- A.
- 5.
- A.tried
- B.forgot
- C.stopped
- D.remembered
- A.
- 6.
- A.often
- B.ever
- C.seldom
- D.never
- A.
- 7.
- A.greater
- B.more natural
- C.lower
- D.more common
- A.
- 8.
- A.results
- B.film
- C.prizes
- D.drawings
- A.
- 9.
- A.at last
- B.at most
- C.at first
- D.at least
- A.
- 10.
- A.chance
- B.practice
- C.difference
- D.experience
- A.
BDACA DADCB
本短文中,作者谈论了对成功的理解。他讲述了好多年前参加画画比赛获奖的成功和失败的经历,进而阐述自己的观点:成功靠得是练习,还有更少一点的幸运和机会。
1.句意是:成功伴随练习而来。此处有“到来”之意,故选comes。
2.句意是:两种观点都是正确的在某些方面,而非其他方面。表示转折,用but。
3.根据后文中的得到了奖赏,此处应该是获胜了,选won。
4.第一次参加比赛,就获奖,当然是非常“lucky”的。
5.第一次参赛就能成功,还想尝试几次。选tried。
6.由上下文和句中的again,可以推测:再没有获胜过。选never
7.可以这样理解:我失败了,是因为别人比我有更强的艺术能力。选greater
8.我的作品水平不是非常高的。这里,drawings作品与上下文最相符。
9.作者的经历是:起初幸运过,但是后来不成功。选at first
10.Practice makes perfect.熟能生巧。
本短文中,作者谈论了对成功的理解。他讲述了好多年前参加画画比赛获奖的成功和失败的经历,进而阐述自己的观点:成功靠得是练习,还有更少一点的幸运和机会。
1.句意是:成功伴随练习而来。此处有“到来”之意,故选comes。
2.句意是:两种观点都是正确的在某些方面,而非其他方面。表示转折,用but。
3.根据后文中的得到了奖赏,此处应该是获胜了,选won。
4.第一次参加比赛,就获奖,当然是非常“lucky”的。
5.第一次参赛就能成功,还想尝试几次。选tried。
6.由上下文和句中的again,可以推测:再没有获胜过。选never
7.可以这样理解:我失败了,是因为别人比我有更强的艺术能力。选greater
8.我的作品水平不是非常高的。这里,drawings作品与上下文最相符。
9.作者的经历是:起初幸运过,但是后来不成功。选at first
10.Practice makes perfect.熟能生巧。
练习册系列答案
相关题目