题目内容
2.Have you ever seen a horse with toes?Millions of years ago,horses had many toes.They had four toes on each front foot.They had three toes on each back foot.The horses were no bigger than the cats.These small horses lived in the forest.The toes helped the horses run on the soft,wet ground.At first,it was very hot in the forest.But the weather changed.It became very cold.Many trees could not live in cold weather.The trees died and fell.Open fields took the place of forests.The sun made the ground dry and hard.
Horses began to change,too.They began to get bigger.This took a long time.On the dry,hard land,horses needed only their middle toes for running.Their middle toes became hard.After a long time,horses had only one hard toe on each foot.Now we call this hard toe a hoof(蹄子).
Judge the following sentences true (T) or false (F) according to the passage.
61.A horse had fourteen toes in total millions of years ago.T
62.At first the weather in the forest was very hot.T
63.The horses were much bigger than the cats millions of years ago.F
64.On the dry,hard land,horses needed only their middle toes for running.T
65.Horses didn't have any changes over the years at all.F.
分析 短文对数百万年前的马进行了介绍,及其马的变化过程、原因和情况.
解答 答案:61.T 细节判断题.根据第一段第一行句子Millions of years ago,horses had many toes.They had four toes on each front foot.They had three toes on each back foot.数百万年前,马有许多脚趾.他们的每只前脚有四个脚趾,他们的每只后脚各有三趾.可知一共有十四只脚趾.故答案为T.
62.T 细节判断题.根据第二段第一句At first,it was very hot in the forest.起初,森林里很热,可知起初在森林里天气很热是正确的.故答案为T.
63.F 细节判断题.根据第一段第一行句子The horses were no bigger than the cats.马不比猫大.可知数百万年前马比猫大得多是错误的.故答案为F.
64.T 细节判断题.根据最后一段第一行句子On the dry,hard land,horses needed only their middle toes for running.在干硬的土地,马匹需要他们的中趾跑.可知在干硬的土地,马匹需要他们的中趾跑是正确的.故答案为T.
65.F 细节判断题.根据最后一段第一句Horses began to change,too.They began to get bigger.马开始改变,他们开始变得越来越大.可知马发生了变化.故答案为F.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
-So she did.She is a good example for us.( )
| A. | win | B. | won | C. | wins | D. | will win |
-I think you should read and write as _________ as possible during the exams.( )
| A. | careful | B. | carefully | C. | more careful | D. | more carefully |
On September 21,1519,Magellan and 240 men siled(航行)from Spain in five ships:Concepcion,San Antonio,Santiago,Trinidad,and Victoria (52)E.He sailed along the coast of South America looking for a place to sail through to the other side of the land.He found a passage(通道)near the tip of South America.This passage led from the Atlantic Ocean(大西洋)to another ocean.Today this passage is called the Strait of Magellan.Magellan named this other ocean the Pacific Ocean,because the waters were so calm.
(53)B,he had only three ships left.The San Antonio has recently sailed back to Spain.The Santiago had been wrecked in a storm.
Magellan expected to find the Spice Islands soon afterenteringthe Pacific Ocean.But the three ships sailed west day after day.Many sailors died of hunger or disease.Finally,they reached the Philippine Islands.(54)A.
(55)D,he is known as the first person to sail around the world.It was his voyage that first proved (证明) that the Earth is round.
| A.It was here that Magellan was killed in 1521 B.By the time Magellan reached the Pacific Ocean C.The king agreed to give Magellan ships and supplies D.Although Magellan did not live to complete the voyage E.Magellan sailed across the Atlantic Ocean to South America |