题目内容

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
(A)
"Well, we're in our new house. Let's get a new pet to get along with it."Mrs. Brown said to her husband.
"That sounds like a pretty good idea," he answered. "Do you want to see the ads(广告) in the newspaper?"
"Let's go to the animal shelter. Many pets there need homes. Since tomorrow is Saturday, we can both go." she said.
Next morning the Browns met Mr. Snow at the animal shelter. "We want to be sure that the pets here go to good homes." Mr. Snow said, "So I need to ask you some questions."
After they talked for a while, the Browns decided to get a small dog. It wouldn't need a big house or a big yard. A small dog would bark and warn them if someone tried to break into their house. After Mr. Snow gave the Browns a book on pet care, they chose one and wanted to take her home right away. But the animal doctor hadn't checked her yet. So Mr. Snow told them to return on Sunday.
On Sunday afternoon the Browns went to the animal shelter. The animal doctor said, "Shadow has had all of her shots(预防针). She will be healthy. "The Browns thanked the doctor and took Shadow home.
(1)From the reading we learn that .
A.the Browns have never had a pet before
B.the Browns knew about Shadow from the newspaper
C.Shadow is a small and healthy dog
D.Mr Brown didn't quite agree with his wife
(2)The word shelter in the reading means .
A.a place to sell small dogs
B.a place to keep homeless animals
C.a place to study animals
D.a place to sell books on pet care
(3)Mr. Snow asked the Browns some questions to .
A.see if they had moved to a new house
B.find out how rich the Browns were
C.know where they'd keep their new pet
D.make sure they'd take care of pets
(4)The Browns thinks that a small dog .
A.doesn't need any room to keep
B.can help them watch their house
C.eats less food than a bigger one
D.usually has a beautiful name
(5)It's clear that .
A.Shadow will not be easy to get ill
B.the Browns were not satisfied with Shadow
C.Mr. Snow didn't check Shadow at all
D.Shadow likes barking a lot

【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)B
(5)A
【解析】(1)从倒数第六行the Browns decided to get a small dog. 和倒数第二行 She will be healthy. 可得知C选项正确。A. 在这之前他们从来没有养 过宠物,在文章并没提到 B.Brown一家人从报纸上得知shadow的消息,从文章第二行Do you want to see the ads(广告) in the newspaper可知此项错误。 D.“Mr Brown不同意妻子的想法”从文章第二行 That sounds like a pretty good idea," he answered. "可知此项错误。
(2)从第三行Many pets there need homes.可知B选项正确. 是给无家可归的动物提供的住所。A.C.D.选项提到的是,卖狗的地方,学习动物的地方,买怎样照顾好宠物方面的书籍的地方。都不正确。
(3)从第四行We want to be sure that the pets here go to good homes." Mr. Snow said, "So I need to ask you some questions."可知Mr. Snow 让 the Browns回答问题的目的是D选项make sure they'd take care of pets 确保他们可以照顾好宠物。而不是其他ABC选项中提到的,他们是不是搬了新家,是不是很富裕,他们会让宠物生活在哪里。
(4)从文章倒数第七行A small dog would bark and warn them if someone tried to break into their house 可知B选项正确。他们养小狗的是为了可以帮他们看守家。而不是A.C.D.选项提到的 小狗不会占用很多空间,小狗吃的少,小狗有一个好听的名字。
(5)从文章最后一行Shadow has had all of her shots(预防针). She will be healthy. 可看出A选项正确。小狗不会那么容易生病。B.选项提到他们对小狗不满意,与文章不符合。C.选项小狗没有做过检查,和文章意思相反。D. 小狗喜欢一直叫。也是错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
Hundreds of years ago, life was harder than it is today. People didn't have modern machines. There was no modern medicine, either.
Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution to all living things in the world.
Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt (被状物) over a city. This kind of quilt is called smog.
Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn't let dirty smoke go into the air.
We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground. We can go to work by bus with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.
Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.
(1)Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because .
A.there were not modern machines
B.there was no modern medicine
C.both A and B
D.there were not many people
(2) is the biggest pollution in today's life.
A.Water pollution
B.Air pollution
C.Noise pollution
D.Pollution
(3)The most serious kind of pollution is .
A.noise pollution
B.air pollution
C.water pollution
D.A, B and C
(4)Factories must clean their water .
A.before they are thrown away
B.when they are thrown away
C.after it is thrown away
D.before it is thrown away
(5)From the passage, we know that .
A.a few years ago, there was no smog at all
B.today people don't have to talk to each other loudly
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes
D.people are making rules in order to(为了) fight pollution

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网