题目内容
Tom and Fred are talking about the year 2020. “What will our world be like in the year 2020?” asks Tom.
“I don't know ,” says Fred.
“What do you think?” asks Tom.
“Well,no one knows,but it's interesting to guess ,” says Fred.
“In the year 2020 everyone will carry a pocket computer. The computer will give people the answer to all their problem. We will have telephones in our pockets,too,and we will be able to talk to our friendsZ,says Tom.
“A lot of people will live and work under the sea Machines will do most of the work,and so people will have more holidays. They will be able to fly to the moon by spaceship and spend their holidays there,>, says Fred
“And I hope I will be able to live under the sea ,” says Tom. “Won’t that be very interesting? Just like a fish. ”
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Tom and Fred are talking about .
A. their school life
B. some interesting information
C. their life now
D. their life in the future
() 2. Machines will do of the work.
A. most B. some C. much D. little
() 3. In 2020,we’ll talk to friends at all times and everywhere.because we’ll have .
A. pocket computers B. more holidays
C. pocket telephones D. go on sale
() 4. Tom says .
A. he likes fish very much
B. he’d like to live under the sea like a fish
C. he will go fishing under the sea
D. he will spend holidays on the moon
() 5. Which of the following is NOT mentioned?
A. People will be able to fly to the moon in a spaceship.
B. People will have more holidays.
C. Many people will live and work under the sea.
D. People will build farms under the sea.
阅读提示:Tom和Fred在谈论2020的生活。那时人们会有很 多时间度假,因为大多数的工作都会由机器完成。上月球度假,下海 去住,都会实现。电脑电话随身带。
1. D 细节理解题。根据 Tom and Fred are talking about the year 2020. What will our world be like in the year 2020?可知,他们在 谈论未来的生活,故选D.
2. A 细节理解题。根据 Machines will do most of the work 可知, 机器会做大部分的工作,故选A.
3. C 细节理解题。根据 We will have telephones in our pockets,too,and we will be able to talk to our friends 可知,在 2020 年,人 人兜里放着电话,所以我们可以随时随地和朋友交谈,故选C.
4. B细节理解题。根据文章最后一句话可知,Tom说他想像鱼儿 一样生活在海里,故选B.
5. D推理判断题。Fred说:人们将能够坐太空飞船飞到月球,人 们会有更多的假日,很多人将在海下生活和工作。没有提在海下 建农场,故选D.
Uncle Wang: Here is a present for you,Wang Haoyu.
Wang Haoyu: Thanks. What is it? Let me have a look.
Uncle Wang: Sorry. Guess,please!
Wang Haoyu: What shape is it?
Uncle Wang: It's a rectangle (长方形) .
Wang Haoyu: How long is it?
Uncle Wang: It's about ten centimeters long.
Wang Haoyu:How wide is it?
Uncle Wang: It's about six centimeters.
Wang Haoyu: How heavy is it?
Uncle Wang: About 0. 25 kilogram.
Wang Haoyu: What do we use it for?
Uncle Wang: We often use it to listen to music. Sometimes we use it to see a movie. Wang Haoyu: Oh,I get it. It must be an MP4.
Uncle Wang: Yes. It's an MP4!Here it is.
Wang Haoyu:Thank you,Uncle Wang.
根据对话,完成表格。
Object | What shape? | 3. | How wide? | 4. | What do we use it for? |
|
| ||||
1. | 2. | 10 cm | 6 cm | 0. 25 kg | 5. |
|
|
|
Day Time | Mon. | Tues. | .Wed. | Thur. | Fri. |
8:00〜8:45 | Chinese | Math | English | Chinese | English |
8:55〜9:40 | English | Chinese | Math | English | Chinese |
10:10〜10:55 | Math | English | Politics | Music | Math |
11:05〜11:50 | Geography | RE. | Music | Math | Art |
14:20〜15:05 | History | Geography | Chinese | P. E. | Computer science |
15:15〜16:00 | Biology | Biology | Chinese | History | Computer science |
16:10〜16:55 | Outdoor activities | Class meeting | Outdoor activities | Outdoor activities | Outdoor activities |
根据短文内容,回答问题。
1. Does Wang Haoyu have an English lesson every weekday?
2. What time does first class begin in the morning?
3. How many Chinese lessons does Wang Haoyu have every week?
4. It's 11:30 on Friday morning. What class is he having now?