题目内容

【题目】Easter School Festival Corner Guide

Festival Corner is one of the reading rooms in our school. It is between the canteen and the teaching building. There are a lot of books about festivals around the world in the reading room. You can find much information about Christmas, Easter, Halloween and Chinese Spring Festival. This will provide you with some information about our Festival Corner. You can use this guide to help your children use our library.

Service Hours:

3:00 pm—5:30 pm on school days;8:30 am—11:00 am on weekends. On school days, your children may borrow or return books during opening hours only when his classroom teacher allows him to. At the weekend, the corner is open to both you and your children. But food, such as fruit or desserts, cannot be taken into the reading room.

Borrowing:

Each student can borrow one or two books at a time. More books can be borrowed only for class reading activities and school research. Don’t try to steal any books from the corner, or you will be punished. If you don’t need the books, please put them in order. Don’t spread the books around on different shelves. Don’t give out the books to others.

Returning:

Books borrowed from the reading room can be kept for 15 days. The books must be returned before the due date, or the kid cannot borrow other books.

Damaged or Lost Books:

When a book is returned in a damaged condition, the kid will have to pay three pounds for the damage. Full price must be paid if a book is lost. We encourage students to carry books in plastic bags to protect them from rainy days. Please call us at 2262-1323 for more information.

1Students can borrow more than two books at a time ______.

A. for taking exams B. to do school research

C. for after-school activities D. to read together with their parents

2______must be paid when a student loses the book he borrows.

A. Three pounds B. Half the price of the book

C. Full price of the book D. Twice the price of the book

3The students are advised to ______to prevent rain.

A. carry the books in plastic bags B. cover the books with raincoats

C. put the books into their pockets D. keep the books in their classroom

4This guide is for ______.

A. teachers from Easter School B. workers in Easter School Festival Corner

C. visitors to Easter School Festival Corner D. parents of the Easter School students

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The corner is open for two and a half hours every day.

B. Students’ parents can go to the corner on weekends.

C. Students can go to the corner during opening hours as they like.

D. Students can keep the books that they borrow for fifteen days.

【答案】

1B

2C

3A

4D

5C

【解析】

这篇短文介绍的是Easter这所学校图书馆的其中一个阅览室—节日角,这里有很多关于全世界的节日的书籍,文章中介绍了这一阅览室借书、还书、开放时间等一些具体的信息。

1细节理解题。根据短文第三段Each student can borrow one or two books at a time. More books can be borrowed only for class reading activities and school research.可知,每个学生一次能借一本或两本书,更多的书只能为了课堂阅读活动和学校研究才可以借。由此可知应选B。

2细节理解题。根据短文最后一段Full price must be paid if a book is lost.可知,如果弄丢了借的书,就必须全价赔偿。由此可知应选C。

3细节理解题。根据短文最后一段中We encourage students to carry books in plastic bags to protect them from rainy days.可知,为了防雨,阅览室鼓励学生们把书放在塑料袋里。由此可知应选A。

4推理判断题。根据短文第一段最后一句话You can use this guide to help your children use our library.可知,这个指导可以帮助你的孩子使用我们的图书馆,由此可知,这篇短文是写给Easter学校里学生的家长的。故应选D。

5推理判断题。根据短文第二段中On school days, your children may borrow or return books during opening hours only when his classroom teacher allows him to.可知,在图书馆开放的时间里,学生们只有在老师的允许下才能去借书,并不是随意去的,故C选项不符合文意,应选C。根据第二段3:00 pm—5:30 pm on school days;8:30 am—11:00 am on weekends可知A符合文意;根据第二段At the weekend, the corner is open to both you and your children可知B符合文意;根据第四段中Books borrowed from the reading room can be kept for 15 days可知D符合文意。

这是一篇说明文,短文讲述了Easter学校节日角这个阅览室的一些具体信息,文章内容贴近学生们的日常生活,文意比较容易理解。后面的题目设置有细节理解题和推理判断题。细节题考查我们对文章某处事实信息的理解,答案常可以直接在原文找到。例如第1小题,根据题干中can borrow more than two books这一信息我们可以知道,题目应在短文Borrowing这一部分中,根据Each student can borrow one or two books at a time. More books can be borrowed only for class reading activities and school research.可知,每个学生一次能借一本或两本书,更多的书只能为了课堂阅读活动和学校研究才可以借。由此可知应选B。推理判断题则需要我们在文章事实的基础上,做出合理的推测或者判断,例如第4小题,根据短文第一段最后一句话You can use this guide to help your children use our library.可知,这个指导可以帮助你的孩子使用我们的图书馆,由此可知,这篇短文是写给该所学校里学生的家长的。故应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Can you understand the following words?

“Long time no see.”

“Good good study, day day up.”

“I like your smile, but unlike you put your shoes on my face.”

Yes, we call these examples Chinglish, like “people mountain, people sea”. Chinglish usually means English vocabulary with Chinese grammar on street signs or products. However, many English speaking tourists love them. Tom has been living in Beijing for years. “I think many Chinese people dislike Chinglish. But I love it. It's quite interesting. I think if the translations of English in China are all perfect, something will be lost from Chinese culture.” However, Chinglish will probably become a part of history in future. Beijing has made a plan to correct Chinglish within five years. “It is so funny to see Chinglish on the signs. And they are a kind of trouble for communication between the Chinese and foreigners,”a Beijinger said.

However, some people in China like Chinglish. They think that English has “borrowed” a lot from other languages such as German, French and Spanish in the past, and now as Chinese's turn.

1What is Chinglish according to the passage?

A. The English words easy to pronounce.

B. The Chinese words difficult to translate.

C. The English words with Chinese grammar.

2What does “people mountain, people sea” mean most probably?

A. There are many people. B. Humans are powerful.

C. All the people are running.

3What does Tom think about Chinglish?

A. It shows Chinese are popular. B. It is hated by all foreign tourists.

C. It is also a part of Chinese culture.

4The last paragraph but one (倒数第二段) tells us that Beijing will________.

A. put English words into Chinese B. change English and Chinese

C. correct Chinglish in future

5Some people, who love Chinglish, think that it is time for English to borrow something from ________.

A. French B. Chinese C. Spanish

【题目】Though chopsticks are used in many Asian countries, they have their beginnings in China. Chinese _______ says that China had chopsticks as far back as the Xia Dynasty(朝代). In the Spring and Autumn Period copper and iron chopsticks appeared. Then in the Han Dynasty lacquered(涂漆) chopsticks came. Gold and silver chopsticks followed later. Today we have chopsticks _______ of plastic. The most expensive ones are made of tusks of elephants and hard green stones.

Chopsticks tell Chinese tradition in their way. In ancient times the rich used gold chopsticks _______ their wealth. In history many kings used silver chopsticks to take their food to see _______ it was poisonous(有毒的). It was said that if it was, the silver chopsticks would _______ color.Chopsticks are traditionally given to a daughter when she marries to show that they should have a son very soon, for "chopstick" in Chinese is pronounced _______ "quick a son"!

Tianzhu chopsticks from Hangzhou, wooden chopsticks from Shanyang of Shaanxi Province, and Beijing’s chopsticks are _______.

Many westerners, businessmen, and tourists _______ their knives and forks in favor of(喜欢;喜爱) chopsticks in China.

Chopsticks appeared in the old Chinese story: An old man _______ his sons a lesson by showing how he can easily break a single chopstick but not a number of them. In China chopsticks are ________ good luck. So on the Chinese New Year’s Eve many families will lay out new chopsticks at dinners as a way of making requests for good luck.

1A. art B. geography C. history D. P. E.

2A. make B. made C. to make D. making

3A. to show B. show C. shows D. showed

4A. when B. how C. what D. if

5A. grow B. become C. change D. get

6A. with B. like C. as D. to

7A. wellknown B. cheap C. big D. dear

8A. put on B. put up C. put aside D. put off

9A. wants B. teaches C. takes D. buys

10A. connected with B. strict with C. thought of D. come up with

【题目】Masick Czastka was born in Lodz, Poland. He came to China several years ago. So far, he has been working in Chengdu for three years. “The Belt and Road Initiative(一带一路的倡议) is meaningful”, he said. “Thanks to it, we have more chances.” The most powerful support for Chengdu to thrive(繁荣) along the Belt and Road is the Chengdu Europe express railway. It provides direct train services between Chengdu and the city of Lodz.

Because of the express railway, trains can bring things from China to Europe. At the same time, they can bring back European food, wine, meat and so on. In 2017, a total of 1,000 trains ran between Chengdu and Europe.

Since the Chengdu Lodz express railway was opened. Chengdu together with other cities in west China, has developed close trade ties with the European country. Poland is one of the largest apple producers in Europe. Czastka’s company helps farmers in Poland sell their apples to China. More and more European products will be sent to China in the future.

1Where is Maciek Czastka working now?__________.

A. London, Britain B. Lodz, Poland

C. Chengdu, China D. Sydney, Australia

2_________ trains ran between Chengdu and Europe in 2017.

A. 22 B. 320 C. 460 D. 1,000

3Chengdu has developed close ________ ties with the European country.

A. culture B. trade C. entertainment D. technology

4Which statement is NOT right according to the passage?

A. The Belt and Road Initiative is meaningful.

B. The Chengdu Europe express railway provides direct train services between Chengdu and

Lodz.

C. More and more European products will be sent to China in the future.

D. Trains can bring wine, meat and apples from China to Europe.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网