题目内容
9.A:Hello!I'm a reporter from Jinan TV station.Nice to meet you.B:Oh,nice to meet you,too.
A:Can I ask you some questions?
B:(66)C
A:Do you often go to the movies?
B:Yes.I like movies very much.
A:(67)B
B:Hmm…About three or four times a week.
A:(68)C
B:I think the Wanda Cinema is.
A:Why do you think so?
B:(69)D You know,it's really great.
A:Yeah,I think so.Is it the cheapest one?
B:No,of course not.Town Cinema is the cheapest and it's not far.But it's too crowded.
A:Oh,really?(70)A
B:Well,let me think.About 20minutes'walk or 10minutes by bus.
A:Thank you so much.See you.
B:Nothing much.Bye!
66.A.No,I don't.B.I'm sorry.
C.Sure.D.Of course not.
67.A.How do you go to school?B.How often do you go to the movies?
C.Why do you like to see movies?D.When do you get up in the morning?
68.A.What do you look like?B.Where are you going on vacation?
C.Which is the greatest movie theater?D.What is your favorite subject?
69.A.Because the TV show is boring.B.Because it has bad seats.
C.Because I want to make a turkey sandwich.
D.Because it has the biggest screens and the best seats.
70.A.How far is it?B.How old are you?
C.How much is the meal?D.How long did you do your homework?
分析 A:你好!我是济南电视台的记者,很高兴认识你.
B:噢,见到你也很高兴.
A:我能问你一些问题吗?
B:当然可以.
A:你经常去看电影吗?
B:是的,我非常喜欢电影.
A:你多久去看一次电影?
B:嗯,一周大约三到四次.
A:哪家电影院最棒?
B:我觉得万达电影院是最棒的.
A:你为什么这么认为?
B:因为它有最大的屏幕和最好的座位.你知道,这真的很棒.
A:是的,我想是的,它是最便宜的吗?
B:不,当然不.镇电影院是最便宜的,而且不远,但是太拥挤了.
A:哦,真的吗?有多远?
B:嗯,让我想想.大约步行20分钟或乘巴士10分钟.
A:非常感谢,再见.
B:没什么,再见!
解答 66.C 考查文章的理解和上下文的联系.根据上一句:我能问你一些问题吗,可知此处应该是:当然可以.故填C.
67.B 考查文章的理解和上下文的联系.根据下一句:嗯,一周大约三到四次,可知此处应该是:你多久去看一次电影?故填B.
68.C 考查文章的理解和上下文的联系.根据下一句:我觉得万达电影院是最棒的,可知此处应该是:哪家电影院最棒?故填C.
69.D 考查文章的理解和上下文的联系.根据上一句:你为什么这么认为?可知此处应该是:因为它有最大的屏幕和最好的座位.故填D.
70.A 考查文章的理解和上下文的联系.根据下一句:嗯,让我想想.大约步行20分钟或乘巴士10分钟.可知此处应该是:有多远?故填A.
点评 本题考查的是情景交际,做这种题的关键是要联系上下文选择合适的选项,使文章连贯通顺.
练习册系列答案
相关题目
20.
The Browns live in New York with their little son.Mr.Brown often comes back home from work very (86)late.
One night he forgot to bring his (87)key.He had to ring the doorbell,but his wife didn't wake up.Then Mr.Brown knocked at the window and shouted (88)loudly.Still his wife didn't wake up.He had an idea (89)in the end.He began to speak like a small child,‘‘Mom!I want to drink some water.Mom!I want to drink some water."His wife woke up right now (90)andopened the door for him.
| in and late key loudly |
One night he forgot to bring his (87)key.He had to ring the doorbell,but his wife didn't wake up.Then Mr.Brown knocked at the window and shouted (88)loudly.Still his wife didn't wake up.He had an idea (89)in the end.He began to speak like a small child,‘‘Mom!I want to drink some water.Mom!I want to drink some water."His wife woke up right now (90)andopened the door for him.
14.假如你是Han Mei,下面是一封你的笔友Alice 给你发来的E-mail,请你根据E-mail的内容给她写一封回信,与她交流看法,并帮助她排忧解难.
提示词语:listen to,mother's love,care about,communicate with,get along with,smile…
要求:1.语句通顺,书写工整;2.可用所给提示词语,也可以适当发挥;3.70词左右.
Dear Alice,
As a teenager,I met the same problem as you.But now
Yours,
Han Me.
提示词语:listen to,mother's love,care about,communicate with,get along with,smile…
要求:1.语句通顺,书写工整;2.可用所给提示词语,也可以适当发挥;3.70词左右.
| Dear Han Mei, I'm afraid I've got a big problem recently.My mother talks too much to me.She always tells me,"Be careful while crossing the street.""Put on more clothes.""Did you do a good job at school?"and so on.I'm annoyed(烦恼的).What should I do? Yours, Alice |
As a teenager,I met the same problem as you.But now
Yours,
Han Me.
18.Most of the houses here ________ after days of strong wind.( )
| A. | fell down | B. | cut down | C. | sat down | D. | wrote down |