题目内容

【题目】Do you enjoy reading? Here readers of your age from all over the United States recommend great books for you to read:

My favorite book is Don’t Die, My Love by Lurlene McDaniel. I love all her books, but this was the first one I read and I have to say, it is by far my favorite. It doesn’t end like other books, and I cried while reading.

I think Nancy Drew is great! Nancy is a detective who has many wonderful ideas! I love it because it’s a book from when my grandma was my age, and I can share the fun with her!

I highly recommend Skinny Bones by Barbara Park. It is funny, so please add it on your book list. You don’t want to miss out funny stories!

I would suggest______ by Judy Blume. It is based on real things that happened to Judy Blume. It is about a girl, Alice, who meets some girls at a new state(情景). They become friends, make a club and meet once a week. They stop after two weeks because they all like a boy in their class and put him as number one. I think every girl should read this because it is about our growing up.

I read a book called Neela: Victory Song and it was so good I read it twice! It takes place in India in 1936 and this 12-year-old girl named Neela tries to save her father! It has lots of history in it! I also learned a lot about different cultures! The author’s name is Chitra Banerjee Divakaruni.

【1】According to the reader, Skinny Bones can be described as a ________ story.

A. sad B. history C. funny D. detective

【2】From which book can we learn different cultures?

A. Skinny Bones. B. Nancy Drew.

C. Don’t Die, My Love. D. Neela: Victory Song.

【3Who is most probably an Indian author?

A. Judy Blume. B. Barbara Park.

C. Chitra Banerjee Divakaruni. D. Lurlene McDaniel.

【4The best name of the 4th book is ________.

A. My Secret B. Growing Trouble

C. Three Friends D. Alice Learns a Lesson

【5】Which is TRUE about Nancy Drew?

A. It doesn’t have a common ending like other books.

B. It’s based on real things that happened to the author.

C. It’s about a12-year-old girl who tries to save her father.

D. Both the reader and the reader’s grandma love this book.

【答案】

【1】C

【2】D

【3】C

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了来自美国各地的同龄读者推荐的好书。每个推荐者都介绍了书名,以及为什么喜欢这本书。

【1】C细节理解题。根据短文It is funny so please add it on your book list. You don’t want to miss out funny stories,故选C。

【2】D细节理解题。根据最后一个推荐者I also learned a lot about different cultures!故选D

【3】C推理判断题。根据最后推荐者的描述只有最后一个推荐者描述了故事发生的国家是印度,所以作者有可能是印度作家,故选C。

【4】B归纳理解题。根据第四本书的内容几个女孩同时爱上了一个男孩,主要是女孩的成长问题,故选B。

【5】D是非判断题。根据I love it because it’s a book from when my grandma was my age可知这本书是祖父像我一样大时的那个年代的书。不表示祖父喜欢这本书,故D错误,故选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网