题目内容
书面表达
76.你校英语社团正在开展主题为“ How do students find study partners?”的讨论,为此你采访了一些学生,请你根据下表内容用英语写一篇短文进行交流,并说明你自己的方式及理由。
![]()
注意:(1)短文必须包括表中所有内容,可适当增加细节;
(2)你的理由至少两条;
(3)词数:80-100;
(4)短文首句仅供选择使用,不计入总词数。
参考词汇:学伴 study partner方便的convenient
短文首句: I have recently done a survey about how students find study partners.
I have recently'done a survey about how students find study partners. Some students find study partners through the Internet. They believe it's convenient to find partners to study with online. Bes...Artificial intelligence (AI) (人工智能)is the ability of a computer program or a machine to think and learn. It is also a field of study that tries to make computers "smart". John McCarthy, a scientist, came up with the name "artificial intelligence" in 1955. Many things such as learning and problem solving can be done by computers, though not in the same way as we do.
An unusual goal of AI research is to create computer programs that can learn, solve problems, and think logically(逻辑地). At present we use the term Al for successfully understanding human speech, recognizing(识别)human faces, operating self-driving cars and competing in some game systems like Chess and AlphGo(阿尔法狗). Some people also consider AI a danger to humans if it develops too quickly. Professor Stephen Hawking (霍金), a well-known British scientist, was not for this kind of technology.
Math is the basic language of AI. If we raise the standard in the learning of math, our students will be more likely to become successful AI designers in the future. We not only want bright students, but also need to attract average students and give them the math skills which are needed to change them into AI designers. Besides, a good knowledge of computer science is also necessary for AI designing.
Scientists hope to create creative and emotional AI which can possibly understand human feelings or create art. Many ways and tools have been tried to discover this fascinating field.
1.From Paragraph 1, we know that
A. all problems can be solved by AI
B. machines with AI can think and learn
C. AI has been around for only 60 years.
D. AI works in the same way as humans
2.The underlined word "it" in Paragraph 2 refers to(指的是)
A. Chess
B. AlphaGo
C. the danger
D. AI
3.According to the writer and the following school report, which student will most probably become a successful AI designer?
School Report
Subject/Name | Math(100) | Art(100) | Computer(100) |
Mike | 60 | 95 | 95 |
Peter | 95 | 65 | 90 |
Amy | 65 | 90 | 95 |
Cathy | 95 | 95 | 60 |
A. Mike.
B. Peter.
C. Amy.
D. Cathy.
4.Paragraph 4 mainly tells us the scientists’ about AI.
A. wishes
B. worries
C. feelings
D. discoveries
1.B 2.D 3.B 4.A 【解析】本文主要介绍了AI(人工智能)的发展,最新的成果(AlphGo)以及成为AI设计师必备的技能和科学家对AI的愿景。 1.句意:从第1段我们知道具有AI的机器可以思考和学习。A.所有问题都可以通过AI解决;B.具有AI的机器可以思考和学习;C. AI已经存在了60年;D. AI的工作方式与人类相同。原文“Artificial in...