题目内容
【题目】任务型阅读。
Thomas Edison lost the first job. For the next five years he went around the country from job to job. At last Edison went to New York. He had little money. He could not buy enough food to eat. He had no place to sleep.
For many days Edison looked for work. He was hungry. At last he found work fixing machines. He could fix the old machines. He also made new ones. The head man liked Edison's new machines. He was going to give Edison $40, 000 for them. Edison would now have money to do what he wanted.
Thomas Edison was then 23, He used the money to build a shop in New Jersey. He had many people working for him. But he worked more than 40 new things at one time.
In 1876 Alexander. Graham Bell made a telephone. But it could carry voices only a little way. Edison wanted to make a better telephone. He soon made one. It could carry voices a long way.
(1)What did Thomas Edison do after he lost his first job?
.
(2)Where did Edison begin to have good luck after he found work?
(3)将短文中划线的句子译成汉语。
(4)
(5)请给短文拟一个适当的标题。
【答案】
(1)He went around the country from job to job.
(2)In New York
(3)爱迪生现在有钱做他想做的事情了。
(4)它可以把声音传送很远的距离。
(5)Tomas Edison—an inventor
【解析】短文大意:本文是一篇人物传记类短文,讲述了发明家爱迪生的工作经历和他的发明项目。
(1)根据短文第二句For the next five years he went around the country from job to job可知,他的工作不稳定,一个接一个的换。故填:He went around the country from job to job。
(2)根据短文第三句At last Edison went to New York和后面的描述可知,在纽约爱迪生开始交上好运气。故答案In New York。
(3)根据 have money 有钱;do what he wanted做他想做的事情。故可翻译为: 爱迪生现在有钱做他想做的事情了。
(4)根据 carry voices传播声音; a long way.很远的距离。 故填:它可以把声音传送很远的距离。
(5)根据短文大意可知,本文主要讲述了发明家爱迪生的故事。故填:Tomas Edison—an inventor。
【题目】根据材料内容, 选择正确答案。
Three Students go shopping with their families. Now let's look at what they want to buy.
Hello! I'm Bill, I'm thirteen years old. My mother and I are at the fruit store. We want to buy three apples, six bananas, six oranges and some pears |
Hi! My name is Wendy. I go to the market(市场) with my mother today. |
My name is Linda. Today is my father's birthday. my mother and I want to buy a cake, some noodles and eggs. We are in the supermarket(超市) now. We buy some noodles and eggs but the cake in the supermarket is not very good. So we'll go to have a look at a cake store near the supermarket |
(1)The underlined words "go shopping" mean "".
A.旅游
B.购物
C.度假
(2)Bill goes to with his mother.
A.a clothes store
B.a supermarket
C.a fruit store
(3)Wendy goes to the market with her mother to buy things for .
A.breakfast
B.dinner
C.lunch
(4)It's birthday today.
A.Linda's
B.Linda's mother's
C.Linda's father's
(5)Which of the following is TRUE(哪项是正确的) according to the passage?
A.Linda needs lots of fruit.
B.Bill and Linda are in the supermarket.
C.Wendy wants to buy some vegetables.