题目内容

【题目】The Recycling Center

Students at an elementary school in Chicago studied ecology (生态学).They learned that there was so much rubbish that it was a world-wide problem. They asked their teacher if thce could do something to help solve the problem. It is a very big problem.” the teacher said, “but if every community helps,that would really make a difference."

The students decided to set up a program called Saturday Recycling Center. They would collect rubbish and then get it to a place. The students used the Internet to find out more about recycling in Chicago. They found that there are 15 “drop off" places, where people can bring rubbish to get it recycled

The students had to work out how to get the rubbish

to the place. They went to talk with the leader of the church( 教堂) near their school.

They knew that he drove a van. They asked him to help with their plan.

The churchman agreed to help. He said he would pick up the rubbish on the first Saturday of each month. So everything was organized. All the students needed was rubbish to recycle.

The students made posters to put in stores in the neighborhood. The churchman advertised die new recycling program at the church service. Th community center put a note about the recycling center in their monthly newsletter. The students went into the other classrooms at their school and asked children to tell their families about the Saturday recycling.

The first Saturday was beyond their expectations.In fact ,they got so many rubbish that the churchman had to make two trips to take it all to the “drop off”place.Now most people in the community know the first Saturday is the time to recycle.

【1】The students set up the program to_________ .

A. help the community

B. collect rubbish for recycling

C. find "drop off" places

D. teach children to solve problems

【2】Who helped to pick up the rubbish?

A. A student. B. A teacher.

C. A parent. D. A churchman

【3】The community center helped with the program by___________

A advertising it at the church service

B. asking children to tell their families about it

C. putting o note about it in the monthly newsletter

D. putting posters about it in stores in the neighborhood

【4】.What does the last paragraph mainly tell us?

A. Recycling is very hard.

B. The program needs more help.

C. The program is successful.

D. People only recycle on Saturday.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【4】C

【解析】

试题分析:短文大意:本文主要讲述了一个小学的学生开了一项星期六回收中心的项目。

【1】B细节理解题。根据文中第二段They would collect rubbish and then get it to a place可知他们会收集垃圾,然后把它拿到一个地方。所以选B

【2】D细节理解题。根据文中The churchman agreed to help可知牧师同意帮助。所以选D。

【3】C细节理解题。根据文中倒数第二段The community center put a note about the recycling center in their monthly newsletter可知现在社区中心在他们的每月通讯中放了一张回收中心的便条。所以选C

【4】C段落大意题。根据文中最后一段Now most people in the community know the first Saturday is the time to recycle可知大家都知道了这个项目,故可知这次活动是成功的。所以选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What’s the difference between studies and life in primary schools and middle schools? Here, five Junior 2 students give you their opinions (看法).

Students

In primary school

In middle school

Advice

Wang Junru,

Jiangsu

I walked to school because it’s near my home.

I have to board at school (住校) because it’s a school rule.

You should begin to take good care of yourself. You should also learn to do things by yourself.

Huang Lu,

Anhui

I had only a few subjects and they biology(生物). They were easy to learn.

I have more subjects such as geography and are hard to learn.

Try to be interested in all subjects. Listen to the teachers and take notes (笔记) carefully in class.

Huang

Mingming,

Guangdong

I just learnt from books and teachers.

I begin to learn how to learn.

You should get into the habit of studying by yourself. You should also study useful studying methods (方法).

Yan Tingyu,

Shanxi

I didn’t like P.E. class at all.

P.E. class is very important for us. We have to pass the P.E. test to graduate (毕业).

First, find out what your favorite sport is. Then you’d better do exercise at least twice a week.

Chen run,

Zhe Jiang

I didn’t have many friends. I always felt lonely (孤独的).

I have lots of close friends. They help me study, enjoy school life and deal with (处理) hard times. With them, I’m not loney.

Be nice to your classmates. Don’t be shy. Make friends. And remember, the more friends the better.

1How did Wang Junru go to school when she was in primary school?

A.By bike.B.By bus.C.On foot.

2How many of the students talk about their subjects in middle school?

A.Two.B.Three.C.Four.

3What is the advice on learning how to learn?

A.Learn from your friends.

B.Take notes carefully in class.

C.Get into the habit of studying by yourself.

4Who didn’t like P.E. at all?

A.Yan Tingyu.B.Huang Lu.C.Huang Mingming.

5According to (根据) the passage, which one is not mentioned (提到)?

A.Chen Run has to join kinds of clubs to make more friends.

B.Huang Mingming should learn some useful ways to learn by herself.

C.Huang Lu should study all subjects and take notes carefully in class.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网