题目内容
【题目】Hannay was nervous. His enemies (敌人)were searching for him. All around him were grassy hills without trees. He had nowhere to hide. How could he escape?
Hannay walked along the country for a long time. Then he saw a road worker, who was working alone, fixing the road. Hannay could see the road worker was not feeling well. Hannay came up to him and said “How are you?”
“My head hurts,” the worker said, “I can’t do it. I want to go home to bed. My daughter got married yesterday, and I drank a lot of wine with my friends. That’s the problem!”
Hannay agreed that he should be home in bed.
“Yes, and I would be,” he replied,”but yesterday I received a message saying that the new surveyor was coming to look at my work. If he comes and finds me away, I’ll be in trouble.”
Suddenly Hannay had a bright idea--he could act as the road worker and get away from his enemies.
“You go off to bed,” Hannay said,”I’ll do your job until the new surveyor comes.”
The road worker was pleased with this idea. He gave Hannay his hat and his old coat. Then he went home to sleep and perhaps to drink a bit more. Hannay put on the worker’s hat and coat and began to fix the road. About an hour later he heard a voice.
“Are you the road worker?” it asked.
It was the new surveyor. He was a young man with a clean face. He sat in a small car.
Hannay said yes. The surveyor told him about some work he wanted him to do before he came by again and drove off. Hannay continued with his work.
Then a village boy came by.”What has happened to the road worker?” he asked.
“He stayed at home today,” Hannay replied.”He’s sick.”
At about midday, a large car came down the hill and stopped near Hannay. Three man got out of the car. Hannay’s heart beat fast. He knew his enemies were coming...
【1】What is this passage probably taken from?
A. A history book. B. A travel book. C. A novel(小说). D. A science book.
【2】Why was the road worker feeling ill?
A. He had a cold. B. He hadn’t eaten all day.
C. He had been working all day. D. He drank too much at his daughter’s wedding.
【3】Who did NOT come while Hannay was working on the road?
A. The surveyor. B. The road worker’s daughter.
C. Hannay’s enemies. D. A village boy.
【4】What can we infer (推断)from the story?
A. Hannay helped the road worker because he was warm-hearted.
B. The grassy hills were a perfect hiding place for Hannay.
C. The surveyor had lot of working experience.
D. The village boy knew the road worker.
【答案】
【1】 C
【2】 D
【3】 B
【4】 D
【解析】
短文大意:本文讲述了汉纳为躲避敌人追捕而假扮修路工人却被村里的小男孩识破的故事。
【1】题意:这段话可能出自什么?考查来源判断题。A history book.历史书;A travel book.旅游书;A novel小说;A science book.科学书。根据短文内容,本文讲述的是汉纳为躲避敌人追捕而假扮修路工人却被村里的小男孩识破的故事,可知选C。
【2】题意:为什么公路工人感觉不舒服?考查细节理解题。A. He had a cold. 他感冒了。B. He hadn’t eaten all day. 他一整天都没吃东西。C. He had been working all day. 他工作了一整天。D. He drank too much at his daughter’s wedding.他在女儿的婚礼上喝得太多了。根据“My head hurts,” the worker said, “I can’t do it. I want to go home to bed. My daughter got married yesterday, and I drank a lot of wine with my friends. That’s the problem!”,可知他喝多了,故选D。
【3】题意:汉纳在路上工作的时候谁没来?考查细节理解题。根据汉纳的担心but yesterday I received a message saying that the new surveyor was coming to look at my work. If he comes and finds me away, I’ll be in trouble.,可知新的测量员还没来,故选B。
【4】题意:我们能从这个故事中推断出什么?考查细节推断题。A. Hannay helped the road worker because he was warm-hearted. 汉纳帮助那个修路工人是因为他很热心。B. The grassy hills were a perfect hiding place for Hannay. 长满草的山丘是汉内完美的藏身之处。C. The surveyor had lot of working experience. 测量员有很多工作经验。D. The village boy knew the road worker.村里的男孩认识那个修路工人。根据Then a village boy came by.”What has happened to the road worker?” he asked.,可知男孩认识那个公路工人,故选D。