题目内容

【题目】阅读理解
I am Li Ping. I am a girl of ten. My favorite subject is English, because it is very interesting. And I like speaking English.
I have a good English teacher. Her name is Wang Hong. She loves us very much. She likes playing basketball after class. She likes reading books very much. And she often tells us some funny stories.
My favorite sports are swimming and dancing. I cannot play basketball, but I want to join the basketball club. My favorite animal is a cat. Its name is Mimi. It is white and black. It often stays under the chair, but now it is on the chair.
(1)Li Ping's favorite subject is English.
(2)Li Ping's English teacher likes playing basketball.
(3)Wang Hong often tells her students funny stories.
(4)Li Ping can play basketball.
(5)Mimi is under the chair now.

【答案】
(1)正确
(2)正确
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【解析】本文叙述了李平最喜欢的科目是英语,她的英语老师是王红,她喜欢打篮球,经常给学生讲一些有趣的故事。
(1)细节理解题。根据My favorite subject is English可知,李平最喜欢的科目是英语,所以答案是正确。
(2)细节理解题。根据She likes playing basketball after class. 王红喜欢打篮球,所以答案是正确。
(3)细节理解题。根据And she often tells us some funny stories. 可知,王红经常给我们讲一些有趣的故事,所以答案是正确。
(4)细节理解题。 根据I cannot play basketball可知,李平不会打篮球,所以答案是错误。
(5)细节理解题。根据Its name is Mimi. It is white and black. It often stays under the chair, but now it is on the chair.可知,咪咪现在在椅子上,所以答案是错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,判断下列各句正误。正确的写“T”,错误的写“F”。

Edinburgh, the capital city of Scotland, is famous for its festivals. There are twelve festivals around the year. Half of them are celebrated during the months of July and August. Thousands of people visit it. Here are some of the events(公开活动)you can enjoy in Edinburgh.

Edinburgh International Festival

The first Edinburgh International Festival was planned during World War II for artists to find hope and communicate with each other. Later, actors, musicians, dancers and singers from all over world came over to give performances.

Edinburgh Festival Fringe

This is one of the largest art festivals in the world. There are thousands of shows across the city. It was first held as a supplement(补充)to the Edinburgh International Festival. Then it developed very well. Anyone can perform in the festival and many artists take part in it. During the festival, you can go to the Royal Mile to watch performances for free.

Edinburgh International Book Festival

It began in 1983. It is the largest book festival in the world. It is held every year in Charlotte Square Gardens in the center of Edinburgh. There are over 700 events for kids and adults who love books. You can meet many writers, talk to them or ask them to sign a book. Kids also like it because they can listen to stories and watch artists draw pictures of the stories.

【1】In Edinburgh, six festivals are celebrated in July and August.

2We can watch performances for free in the Royal Mile during the Edinburgh Festival Fringe.

3The first Edinburgh International Festival was planned for artists to give performances.

4The Edinburgh International Festival is a supplement to Edinburgh Festival Fringe pictures.

5Kids like the Edinburgh International Book Festival because they can watch artists draw their favorite

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Many students in China are learning English. Some of these students are small children. Others are teenagers(十几岁的青少年). Many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English language (语言)over the radio, on television, or in films. One must work hard to learn another language. Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer that question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own language and maths and English ... Some people learn English because it is useful for their work. Many people often learn English for their higher studies, because at college or university(大学) some of their books are in English. Other people learn English because they want to read newspaper and magazines in English.
(1)Many students in China are learning English, aren't they? ____.
A.No, they aren't
B.No, they are
C.Yes, they are
D.Yes, they aren't
(2)If one wants to learn another language well, he must ____.
A.learn at school
B.study by himself
C.work hard
D.study harder
(3)The sentence "It is difficult to answer that question" means ____.
A.that question is not difficult to answer
B.that question is difficult to answer it
C.it is difficultly to answer that question
D.it is hard to answer that question
(4)What's the Chinese of "study by themselves"?
A.和他们一起学习
B.自学
C.向他们学习
D.通过学习

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网