题目内容
【题目】
![]()
Siena is an old city in the north of Italy. It began with a group of people living on its hills over 2,900 years ago. Around the year 1100, Siena became an important business center in Italy. In 1472, the first bank of the world was built in this city and has been doing business ever since.
Today Siena is famous for keeping its “old face.” For example, its city walls, which helped keep the city safe in the past, are hundreds of years old now and look almost the same as before. Also, many old buildings are seen at the Piazza del Campo, the most important meeting place of the city. Few things have really changed in this center of public life for hundreds of years. Now people still go to the open space for sharing news, shopping or playing sports. There is one more thing that helps keep Siena’s old face: cars cannot enter the city most of the time.
True, Siena is old, but it is beautifully old. People are welcome to visit this beautiful city and walk into the past.
根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的涂(A),错的涂(B)。
【1】The old city, Siena, began more than 2,900 years ago.
【2】Siena is famous for having the first bank of the world today.
【3】People in Siena have protected the old city walls very well.
【4】Few old buildings can be found at the Piazza del Campo.
【5】Most of the time cars are not allowed to enter Siena.
【答案】
【1】A.
【2】B
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:本文是对意大利城市西耶那的介绍。介绍其辉煌的历史和浓郁的民族风情。
【1】A 细节理解题。句意:古城西耶那,开始于2900多年前。The old city, Siena, began more than 2,900 years ago. 由第一段第二句:It began with a group of people living on its hills over 2,900 years ago. 可知它是于2900多年前开始的。故本句正确。
【2】B 细节理解题。句意:西耶那因有世界第一家银行而闻名。Siena is famous for having the first bank of the world today.由第二段第一句:Today Siena is famous for keeping its “old face.”可知西耶那因为保持着它的“旧貌”而闻名。故本句错误。
【3】A 细节理解题。句意:西耶那的人们把旧城墙保护得非常好。People in Siena have protected the old city walls very well. 由第二段中的: For example, its city walls, which helped keep the city safe in the past, are hundreds of years old now and look almost the same as before.可知有几百年历史的旧城墙现在看起来几乎和以前一样。说明保护得很好。故本句正确。
【4】B细节理解题。句意:在Piazza del Campo.可以找到很少的古建筑。 Few old buildings can be found at the Piazza del Campo. 由第二段里的:Also, many old buildings are seen at the Piazza del Campo可知在这里可要找到许多古建筑。故本句错误。
【5】A 细节理解题。题意:大多数时间,不允许小车进入西耶那。Most of the time cars are not allowed to enter Siena. 根据第二段最后一句:cars cannot enter the city most of the time. 可知,小车大多数时间不能进入城市。故本句正确。
【题目】 What can you make with pieces of paper?Look at Chen Yiyan’s works!The 14﹣year﹣old has Origami(折纸) talent at Hangzhou Entel Foreign Language School.Zhejiang.【1】 But he wasn’t born with this talent.
When Chen was a fourth﹣grader,he found his brother’s paper﹣folding book.【2】 Following the 50steps shown in the book,he made his first work,a paper peacock,within two hours.Since then,he has read many books about Origami and practices in his spare time.So far,his“fantasy world“has man members,such as monsters and robots.And he made his favorite work last year.【3】
Chen used to fold (折叠)paper himself until he met Chen Changnan,an eighth﹣grader at his school,who also loves Origami.They set up a paper﹣folding club last year.With support from school,they host a paper﹣folding class every Wednesday afternoon.The club soon attracted people.Now it has more tan 20 members.【4】 On February 14th.The club also held a speech for the kids in wenzhou Children’s Library.
“It’s really exciting to develop my hobby and share it with others at the same time.”said Chen,“I hope more and more people get to know Origami and love this art.”
A.It’s a paper dragon that involved (包含)almost 2000 steps. B.They show their works and teach students how to fold. C.He has folded a“kingdom“with his hands. D.It got him interested in Origami |
【5】The passage mainly tells us .
A.a paper﹣folding club
B.how to fold paper
C.a student with Origami talent
D.how to develop hobbies.
![]()