题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。 Going to a new school can feel like starting all over again. You may feel like sad or angry about leaving your old school or friend. You may feel excited about a new beginning or a "fresh start". You may feel nervous about having to meet new people. All of these feelings are normal when you start at a new school.
Most kids worry about fitting in at their new school. It's common for a new kid to feel like an outsider for the first few weeks. Although you can be lonely, you can help yourself fit in by being friendly. Even if you are nervous, try to smile, say hello and ask questions.
Here are two places where you might meet friends in a new school:
● The classroom: Look around you, is there anyone who you can talk to? Do you take part in group activities in class? If so, try to join a new group every time.
● Playground: Most schools offer many team sports. Try to join these sports.
Some kids worry about their teachers when they start a new school. Even if the teachers are supportive, it can take some time to adjust to new rules or ways of teaching. Try talking to them about your problem. Besides, with a familiar face in the front of your classroom you may feel more comfortable during the first few weeks of school.
(1)The best title for the passage is _______.
A.How to find a new school
B.The first few weeks in a new school
C.Tips for your "fresh start"
D.Normal feelings in a new school
(2)What does the underlined words "adjust to" in the passage mean?
A.改变
B.适应
C.反对
D.支持
(3)Which statement is NOT true according to the passage?
A.Not all the kids worry about their teachers when they start a new school.
B.It is normal for a newcomer to feel lonely on a new campus.
C.The teachers in a new school won't help the new students.
D.It is easy to find new friends in the classroom or playground.
(4)Which advice is NOT mentioned in the passage?
A.Joining in group activities in class.
B.Taking part in physical exercises.
C.Going to the lab or library.
D.Talking with the teachers.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)C
【解析】当你要去一个新学校的时候,你会感到既激动,又紧张,害怕孤独、没有朋友。这篇短文就这个问题给我们提了一些建议。
(1)主旨大意。在你要去一个新学校的时候,你总是会感到伤心、生气,因为要离开自己的老学校和朋友们;你也会对这个新的开始又激动、又紧张。这篇短文中就对你如何在新学校里有一个新的开始提出了一些建议,故应选C。
(2)词义猜测。根据文意可知,这篇短文讲述的是当你去一个新学校的时候,你应该如何有一个新的开始,划线的单词所在的句子it can take some time to adjust to new rules or ways of teaching,adjust to是一个动词短语,它的宾语是新规则或教学的方式,作为学生,来到这个新的学校,应该是去适应这些,不是改变、反对或者是支持。故应选B。
(3)细节理解。根据短文中Even if the teachers are supportive可知,新学校里的老师们是支持的,援助的,所以他们会帮助新学生。故C不对。根据短文中Some kids worry about their teachers when they start a new school可知A是对的;根据It's common for a new kid to feel like an outsider for the first few weeks. Although you can be lonely, you can help yourself fit in by being friendly可知B符合文意;根据Here are two places where you might meet friends in a new school可知,可以交到新朋友的两个地方就是教室和操场,故D是对的。
(4)细节理解。根据短文中Do you take part in group activities in class? If so, try to join a new group every time、Most schools offer many team sports. Try to join these sports以及Even if the teachers are supportive, it can take some time to adjust to new rules or ways of teaching. Try talking to them about your problem可知,A、B和D三项在文章中都提到了,C选项去图书馆或是实验室没有提到,故选C。
【题目】阅读材料,判断正误。 Different vitamins are found in different foods. Then which foods should be eaten to keep us healthy? Let's look at some important vitamins for the answer.
Vitamin A helps to protect skin from becoming dry. It is also helpful to the eyes. Without vitamin A, you cannot see well in darkness. Vitamin A is found in animal liver and yellow part of eggs. Sweet potatoes, carrots and other dark colored fruit and vegetables have something that the body can change into vitamin A. |
Vitamin B changes foods into energy and helps the heart and nervous system (神经系统) to work smoothly. Without it, we will be weak and will not grow. It is found in grains and other foods like beans, nuts, meat and fish. |
Vitamin C is needed for strong bones and teeth, and for healthy blood vessels (血管). It also helps wounds to heal (愈合) quickly. The body stores little vitamin C, so we must get it in foods like oranges, and cabbage. |
Vitamin D increases the levels of calcium (钙) in the blood. Calcium is needed for verve and muscle (肌肉) cells to work normally, as well as to build strong bones. Fish liver oil has vitamin D. In some countries, milk producers add vitamin D to milk so that it will be good for children. |
(1)Some dark colored fruit and vegetables are good for our eyes.
(2)According to the passage, vitamin B can be found in animal liver and eggs.
(3)From the passage, we know that vitamin C is good for the skin.
(4)Some milk producers add vitamin D to milk mainly to help children to produce blood cells.
(5)We can get vitamins from everything.