题目内容
![]()
One day a little boy dialed a telephone number and started to speak and he put part of his hand over the phone at the same time. He wanted to change the tone (音色,语调) of his voice. While all this was happening, a man who was working nearby, watched carefully and listened with great interest to the conversation that followed:
“Lady, can you give me the job of cutting your lawn (草坪)?”
“I already have someone to cut my lawn,” answered the woman at the other end of the phone.
“Lady, I will cut your lawn for half the price of the person who cuts your lawn now.” “I’m very satisfied with the person who is cutting my lawn.”
The boy said, “Lady, I’ll even sweep the floor and the stairs of your house for free,”
“No, thank you.”
With a smile on his face, the young boy thanked the lady and hung up the phone. The man then walked over to the boy and said: “Son, I like your attitude(态度). I’d like to offer you a job.”
“No, thanks,” said the boy.
“But you’re looking for a job, aren’t you?”
“No, sir,” answered the boy. “I was just checking on my performance at the job I already have. I am the one who cuts that lady’s lawn!”
1.The boy made a phone call and spoke in a strange way because___________.
A. he didn’t want the lady to hear his real voice
B. he didn’t like his voice
C. he wanted to get a new job
D. he played a joke with the lady
2.What does the underlined word “performance” mean in Chinese?
A. 表演 B. 认真 C表现 D.努力
3.After the boy hung up the phone, he smiled because_____________.
A. he could find another job
B. he didn’t mind the lady’s attitude
C. the man wanted to give him a new job
D. he got the answer he wanted
4.The man would like to offer the boy a job, because_____________.
A. he needed a person to cut his lawn.
B. he thought the boy was very poor.
C. the boy was refused but he still looked happy.
D. he was a boss.
5.What can we learn from the story?
A. The boy really needed a new job.
B. The lady didn’t like the person who is cutting her lawn.
C. The boy accepted the new job which the man offered.
D. The boy found the truth in a clever way.
1.A 2.C 3.D 4.C 5.D 【解析】文章大意:短文讲述了一个小男孩去电话亭拿起电话打给他所工作的那家主人,一个在附近工作的人听到了整个对话,通过一系列对话这个人了解到男孩是一个有着积极精神和执着态度的好孩子,便想要为他提供工作,但这个男孩拒绝了,因为他打这个电话只是为了自我测评。 1.理解推测题。根据第一段第一句One day a little bo...My father wants to go to Shanghai tomorrow. But he doesn't know the weather(天气). I am reading the newspaper. I ask father to watch TV at 7: 00 pm. It's News and Weather time. Father thanks me and asks me when Sports World is because he wants to watch the football game. I have a look and tell him it's at 5: 30 pm. He also wants to know if there are any TV shows for children. I tell him Children's Hour is at 3: 30 pm. and there is also a cartoon at 4: 30 pm. Father let me watch the cartoon then. I like Uncle Tom's story. It's at 5: 00 pm. And mother can learn cooking(烹饪)on TV at 3: 00 p.m. Mrs. Lee teaches(教)cooking on TV. She is famous(著名的).
The place father wants to go tomorrow | 1. |
The time of News and Weather on TV | 2. |
The story I like | 3. |
The thing mother learns on TV | 4. |
The job Mrs Lee does on TV | 5. |