题目内容
【题目】
![]()
Someone once said that only change itself never changes. That certainly seems to be the case with me.
I can measure (测量) my life by the changes that have taken place. And now I am deciding on another change. We are selling our boat after fifteen years of summers on the water.
We bought the boat shortly after we moved to Canada’s west coast. We then joined a boating club and we enjoyed cruising among the Southern Gulf Islands, meeting friends who likes doing cruising on the sea. Skukum, as well we call the boat, has carried us safely through both smooth and very rough water. At about ten meters long it is large enough to be comfortable to live on for days at a time. Also, the scenery in our part of the world is fantastic with sea birds, dolphins and even whales.
We feel it is time, however, to do something different. Admittedly, this change will be made partly because boating is an expensive hobby. Boats require a lot of maintenance (维修), use lots of gas and cost a lot even when they are sitting still (静止的). Beyond the cost is the feeling that we have done just about everything we want to do with the boat. We could continue to spend summer weekends on the water or we could make a change in our lifestyle and start doing road trips to places we haven’t seen across North America. As we have children and grandchildren on both the east and west coasts, driving trips will be more necessary. So it’s time to make a choice and, having now made it, it’s time to make a change.
Like most changes there will be both benefits and regrets but we feel the time has come. There is no doubt that we will miss the boat but we will also open a new door in our lives. Hopefully, we have made the right decision.
【1】What never changes that the writer believes?
A.Himself.B.Change.C.LifeD.Hobby.
【2】What change did the writer decide on?
A.Selling their boat to change the lifestyle.B.Moving to Canada’s west coast.
C.Meeting more friends who like boating.D.Joining a boating club.
【3】According to Paragraphs 2&3, what can we learn about the boat?
A.The writer’s family bought the boat fifteen years ago.
B.The boat is called Skukum and usually driven on rivers.
C.The boat is large enough to live for months at a time.
D.The boat has many sea-birds, dolphins and whales inside.
【4】From Paragraph 4, which is NOT the reason why the writer has made such a decision?
A.Besides maintenance and gas, the boat costs much even when it’s still.
B.They have done everything they want to do with the boat.
C.They want to see more across North America through road trip.
D.Their children and grandchildren will move to the east coast.
【5】From the last paragraph, what does the writer think of their decision?
A.He has regretted doing so and missed the boat.
B.He hopes the decision will bring them a new lifestyle.
C.He believes this is a correct decision without doubt.
D.he doesn’t like to open a new door in their lives.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
本文主要讲我们搬到加拿大西海岸后不久就买了这艘船。大约有10米长,足够让人舒服地住上几天。而且,我们这一带的风景非常迷人,有海鸟、海豚甚至鲸鱼。但是15年过去了,船的修理等费用太高,所以我们改变我们的生活方式,开始公路旅行。
【1】细节理解题。根据Someone once said that only change itself never changes. That certainly seems to be the case with me.有人曾经说过,只有改变自己永远不会改变。我的情况似乎就是这样。本文第一句就讲了是改变,故选B。
【2】细节理解题。根据And now I am deciding on another change. We are selling our boat after fifteen years of summers on the water.所以我想要卖掉船,故选A。
【3】推理判断题。根据We then joined a boating club and we enjoyed cruising among the Southern Gulf Islands, meeting friends who likes doing cruising on the sea在海上行驶,选项B错误;根据At about ten meters long it is large enough to be comfortable to live on for days at a time.它大约有10米长,足够让人舒服地住上几天,选项C错误;根据the scenery in our part of the world is fantastic with sea birds, dolphins and even whales.我们这一带的风景非常迷人,有海鸟、海豚甚至鲸鱼,所以选项D错误;故选A。
【4】推理判断题。根据As we have children and grandchildren on both the east and west coasts,由于子女和孙辈都在东西海岸,所以选项D不是理由,故选D。
【5】推理判断题。根据There is no doubt that we will miss the boat but we will also open a new door in our lives. 毫无疑问,我们会错过这艘船,但我们也会在我们的生活中打开一扇新的门。所以希望是开启一个新的生活方式,故选B。