题目内容

【题目】

I stood in my grandmother’s garden with my son. He had a bottle of bubbles. You know the _______: it’s mainly soapy water with a plastic loop on one end. You dip ( ) the loop in the bottle, pull it out, and blow it to make bubbles. My son dipped and dipped and blew and blew but _______ to blow bubbles. He handed me the bottle and loop and asked me, “Daddy, can you make bubbles?”

I hadn’t blown bubbles in years. But I am a chemist by education. I have developed several shampoos, so I _______ the science of bubbles.

But all that knowledge was _______ useless when trying to blow bubbles from a loop with soapy water. I had no more success than my son.

I would dip and blow, but there were no bubbles; the soapy film on the loop would just _______ without forming any bubbles.

After several attempts (尝试), I tried a _______ method. Instead of blowing on the loop of soapy water, I gently breathed on it. My son cried with pleasure as a big beautiful bubble formed and _______ away.

I _______ to him, “Son, you shouldn’t blow hard. Instead, you should breathe gently on the loop to make bubbles.”

He gave up trying to make big bubbles by blowing hard and _______ my advice. Big bubbles.

There are some things that you can get with force, but there are other things like love and respect that only come with the gentleness of a soft breath. The _______ something is to higher spirit, the more it is like bubbles; it can’t be forced. Blow beautiful bubbles; breathe easy.

1A.typeB.colourC.sizeD.standard

2A.triedB.failedC.learnedD.managed

3A.believeB.realizeC.discoverD.understand

4A.hardlyB.nearlyC.completelyD.partly

5A.flyB.changeC.breakD.rise

6A.simpleB.traditionalC.popularD.different

7A.floatedB.droppedC.jumpedD.pushed

8A.explainedB.shoutedC.announcedD.complained

9A.offeredB.refusedC.followedD.needed

10A.fartherB.smallerC.closerD.more

【答案】

1A

2B

3D

4C

5C

6D

7A

8A

9C

10C

【解析】

本文是一篇夹叙夹议文,作者通过讲述自己教儿子吹肥皂泡泡的经历,告诉人们:在生活中,有些事情要温柔对待,用力过大则适得其反。

1

句意:你知道它的类型基本上是肥皂水,一端有一个塑料环。

type类型;color颜色;size 尺寸,大小;standard标准,榜样,水准。根据后面的解释说明“it’s mainly soapy water with a plastic loop on one end. You dip ( ) the loop in the bottle, pull it out, and blow it to make bubbles. 主要是肥皂水,一端有一个塑料圈。你把塑料环浸在瓶子里,把它拉出来,然后吹起泡泡。”,type符合句意,故选A

2

句意:我儿子不停地吹,又吹,又吹,但吹不出泡泡。

tried尝试;failed失败;learned学会;managed管理,根据句中的“but但是”一词表转折,那么应该是不停吹,但是吹不出泡泡,故选B

3

句意:我已经开发了几种洗发水,所以我了解泡泡的原理。

believe相信;realize意识到;discover发现;understand明白,理解。根据前面提到我已经开发了几种洗发水,那么应该是明白知道泡泡的科学原理,故选D

4

句意:但是,当试图用肥皂水吹出塑料圈中的气泡时,所有这些知识都是完全无用的。

hardly几乎不;nearly接近,几乎;completely完全地,全部地;partly在一定程度上,部分地。根据“But I am a chemist by education. I have developed several shampoos, so I understand the science of bubbles.但我是受过教育的化学家。我已经开发了几种洗发水,所以我了解泡泡的科学原理。”及“I had no more success than my son. 我没有比我儿子更成功。”,可知应该是完全无用的,故选C

5

句意:我会蘸着吹,但没有气泡;圈上的肥皂膜只会破裂,不会形成任何气泡。

fly飞;change改变;break打破;rise上升,增强。跟据“without forming any bubbles不会形成任何气泡”,那么应该是破裂,故选C

6

句意:在几次尝试之后,我尝试了一种不同的方法。

simple简单的;traditional传统的;popular受欢迎的;different不同的。结合句意,在几次尝试之后,那么应该是尝试另一种不同的方法。以及后面说的是“Instead of blowing on the loop of soapy water, I gently breathed on it. 我没有朝肥皂水的塑料圈吹气,而是轻轻地吸了口气。”,故选D

7

句意:当一个又大又漂亮的泡泡形成并飘走时,我儿子高兴地哭了起来。

floated漂浮,浮动;dropped 使落下,投下;jumped跳跃,使跳跃;pushed推动,增加。结合短文,这里讲述的是吹泡泡并且高兴地哭了起来,那么应该是漂浮起来,故选A

8

句意:我向他解释说:“儿子,你不应该吹得太厉害。取而代之的是,你应该轻轻地在塑料环上呼吸,以产生气泡。”

explained解释;shouted大喊;announced宣布;complained抱怨。上文提到的是成功的吹出来泡泡,那么这里应该是解释给儿子听,怎样可以产生出泡泡,故选A

9

句意:他放弃了用力吹肥皂泡的尝试,听从了我的建议。

offered提供;refused拒绝;followed按照做,跟随 needed需要,必要。根据前半部分提到“He gave up trying to make big bubbles by blowing hard”那么放弃吹肥皂泡,应该是接受了“我的”建议,故选C

10

句意:越接近更高的精神,它就越像泡沫,不能强迫。

farther更远的;smaller更小的;closer更接近的;more更多。观察句子,这里用的是比较级句型“the+比较级……, the+比较级……”,结合选项应该是越接近更高的精神,它就越像泡沫,不能强迫,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Imagine you are living in a moving house. Inside the house, there is a small kitchen, bathroom and bedroom.Everything you need is close at hand.

In the US, you can really see these moving houses on the mad. They are called recreational vchicles(RV,房车).People call them houses on wheels. When it's holiday time, the whole family often gets into this lovely house

and hits the road for a trip across the country.

Compared to a real house, this home on the road is small for a family who has to spend every hour of every day together. But the best thing about it is that it changes your journey into a free exploration.

You can drive as long as you like without worrying about finding hotels. Or you can just stop somewhere nice and stay for a few weeks. You may also come across other families who are on road trips. Together, you take out your tents and snacks. It's camping time with a lot of chat and laughter.

Of course, RVs are not always convenient(便利).They can sometimes break down and you have to spend time mending them. But this type of road trip still wins people's hearts because they can go whenever and wherever they want.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。(10分)

【1】_______RVs, everything you need is close at hand.

A.Inside B.Outside C.Behind D.Beside

【2】In the US,people call RVs moving________,

A.cars B.wheels C.houses D.buses

【3】Which of the following about RVs is TRUE?

A.They don't have any wheels

B.They are always conenient.

C.They are bigger than real houses

D.They may break down sometimes.

【4】Why do people prefer traveling in RVs?

A.They like eating snacks in RVs.

B.They can explore their journey freely.

C.They may leave RVs in hotels for a few weeks.

D.They will never come across other traveling families.

【5】What's the best title of the passage?

A.A Road Trip

B.A Wonderful House

C.Moving Homes to Travel

D.Holiday Life in the US

【题目】

Antarctica (南极洲) is the fifthlargest continenton Earth. It is also the coldest, windiest, driest and highest. It is an ice-covered place where no large plants grow, and no land animals live there. Antarctica covers an area of more than 13.6 million square kilometres. It is nearly twice the size of Australia, or one-and-a-half times the size of the United States of America.

Antarctica does not belong to one country, and it has no government. People visit Antarctica – usually as tourists, or to do scientific research – but no one lives there all the time.

Antarctica was the last place to be discovered. It is not certain who first saw Antarctica, but sailors began to map Antarctica’s coast from their ships in the 1800s. The first proved landing was in the mid-1890s.

Over the next few years, several men tried but failed to reach the South Pole, which is the Earth’s southernmost point.

Finally, a team led by Norwegian Roald Amundsen reached the South Pole in 1911. By then, countries around the world were becoming more and more interested in the frozen place, and soon Argentina, Australia, Chile, France, New Zealand, Norway and the United Kingdom had laid claim(声称)to parts of Antarctica.

As so many nations had made a claim to govern in Antarctica, it was clear that fighting might break out. Diplomats(外交官) from different countries wanted to stop a war from starting, so they began talking about a treaty for Antarctica. A treaty is a written agreement signed by two or more nations.

Several countries had already set up research stations in Antarctica where scientists could live and work. Most scientists worked during the summer months when it was not as cold as in winter. Scientists hoped a treaty would allow them to continue their work and to exchange information with scientists from other countries.

Answer the following questions. (No more than six words)

1What’s the area ofAntarctica?

________________________________________________________________

2When did sailors begin to map Antarctica’s coast from their ships?

________________________________________________________________

3What do we call the Earth’s northernmost point?

________________________________________________________________

4How many nations had laid claim to parts of Antarctica?

_______________________________________________________________

5Why did diplomats from different countries begin talking about a treaty for Antarctica?

________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网