题目内容

【题目】Imagine you are living in a moving house. Inside the house, there is a small kitchen, bathroom and bedroom.Everything you need is close at hand.

In the US, you can really see these moving houses on the mad. They are called recreational vchicles(RV,房车).People call them houses on wheels. When it's holiday time, the whole family often gets into this lovely house

and hits the road for a trip across the country.

Compared to a real house, this home on the road is small for a family who has to spend every hour of every day together. But the best thing about it is that it changes your journey into a free exploration.

You can drive as long as you like without worrying about finding hotels. Or you can just stop somewhere nice and stay for a few weeks. You may also come across other families who are on road trips. Together, you take out your tents and snacks. It's camping time with a lot of chat and laughter.

Of course, RVs are not always convenient(便利).They can sometimes break down and you have to spend time mending them. But this type of road trip still wins people's hearts because they can go whenever and wherever they want.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。(10分)

【1】_______RVs, everything you need is close at hand.

A.Inside B.Outside C.Behind D.Beside

【2】In the US,people call RVs moving________,

A.cars B.wheels C.houses D.buses

【3】Which of the following about RVs is TRUE?

A.They don't have any wheels

B.They are always conenient.

C.They are bigger than real houses

D.They may break down sometimes.

【4】Why do people prefer traveling in RVs?

A.They like eating snacks in RVs.

B.They can explore their journey freely.

C.They may leave RVs in hotels for a few weeks.

D.They will never come across other traveling families.

【5】What's the best title of the passage?

A.A Road Trip

B.A Wonderful House

C.Moving Homes to Travel

D.Holiday Life in the US

【答案】

【1】A

2C

3D

4B

5C

【解析】

试题分析:房车一种越来越被人们喜欢的旅行工具。短文介绍了房车的利弊:它使人们的旅程变成了一种自由的探索;你可以随意驾驶而不必担心找不到旅社;利于野营;非常便利等等。

【1】A 细节理解题。题意,在房车哪里,你需要的一切都近在手边? A.Inside在里面;B.Outside在外面;C.Behind在后面;D.Beside在旁边。由第一段里的Inside the house, there is a small kitchen, bathroom and bedroom.Everything you need is close at hand.可知是在房车里面。故选A。

【2】C 细节理解题。题意:在美国,人们把房车称作移动的什么? A.cars小车;B.wheels车轮;C.houses房子;D.buses公交车。由第二段的People call them houses on wheels.人们称它们为车轮上的房子。可知本题选C。

【3】D 推理判断题。题意:下面有关房车哪一个是对的?A.They don't have any wheels 它们没有车轮 B.They are always convenient.它们总是很便利;C.They are bigger than real houses它们比真正的房子大;D.They may break down sometimes.它们有时会出故障。由最后一段的They can sometimes break down and you have to spend time mending them. 可知房车有时会出故障,必须花时间维修。故D正确。

【4】B 推理判断题。题意:为什么人们较喜欢坐房车旅游?A.They like eating snacks in RVs.他们喜欢在房车里吃零食;B.They can explore their journey freely.他们可以自由地探索他们的旅程;C.They may leave RVs in hotels for a few weeks.他们将会离开房车到宾馆里几星期;D.They will never come across other traveling families.他们将绝不会偶遇其它旅游的家庭。由第三段的But the best thing about it is that it changes your journey into a free exploration.最好的事是它把你的旅程改变成自由的探索。可以推测出本题选B。

【5】C 题目推断题。题意:短文最好的标题是什么? A.A Road Trip公路旅程;B.A Wonderful House奇妙的房屋;C.Moving Homes to Travel旅游的移动之家;D.Holiday Life in the US美国的假期生活。本文主要讲述的是驾着房车去旅游,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

I stood in my grandmother’s garden with my son. He had a bottle of bubbles. You know the _______: it’s mainly soapy water with a plastic loop on one end. You dip ( ) the loop in the bottle, pull it out, and blow it to make bubbles. My son dipped and dipped and blew and blew but _______ to blow bubbles. He handed me the bottle and loop and asked me, “Daddy, can you make bubbles?”

I hadn’t blown bubbles in years. But I am a chemist by education. I have developed several shampoos, so I _______ the science of bubbles.

But all that knowledge was _______ useless when trying to blow bubbles from a loop with soapy water. I had no more success than my son.

I would dip and blow, but there were no bubbles; the soapy film on the loop would just _______ without forming any bubbles.

After several attempts (尝试), I tried a _______ method. Instead of blowing on the loop of soapy water, I gently breathed on it. My son cried with pleasure as a big beautiful bubble formed and _______ away.

I _______ to him, “Son, you shouldn’t blow hard. Instead, you should breathe gently on the loop to make bubbles.”

He gave up trying to make big bubbles by blowing hard and _______ my advice. Big bubbles.

There are some things that you can get with force, but there are other things like love and respect that only come with the gentleness of a soft breath. The _______ something is to higher spirit, the more it is like bubbles; it can’t be forced. Blow beautiful bubbles; breathe easy.

1A.typeB.colourC.sizeD.standard

2A.triedB.failedC.learnedD.managed

3A.believeB.realizeC.discoverD.understand

4A.hardlyB.nearlyC.completelyD.partly

5A.flyB.changeC.breakD.rise

6A.simpleB.traditionalC.popularD.different

7A.floatedB.droppedC.jumpedD.pushed

8A.explainedB.shoutedC.announcedD.complained

9A.offeredB.refusedC.followedD.needed

10A.fartherB.smallerC.closerD.more

【题目】 Getting excited over the Christmas ads becomes a big tradition for people in the UK. This year, Sainsbury, the second largest supermarket in the UK, shared its ad called Mog the Cat. Now the ad is known as "the best Christmas ad ever" according to Twitter.

The ad is about a cat of the Thomas family. In the ad, the cat blew up the Christmas tree and almost burned the house. Luckily, she succeeded in phoning the fire service and saved the house. ____. Mog felt sorry. As they were worried, the neighbors came together to help the family clean up and enjoy Christmas dinner. Its ending will make you feel all sweet inside. It also carries Sainsbury’s Christmas saying “Christmas is for sharing”.

Another reason why the ad is popular is that Mog the Cat is the star of a much-loved children’s book. The writer Kerr herself appears in this as a neighbor of the Thomas family. This ad also tells us some fire safety facts.

Twitters were talking about and enjoyed the ad. One little boy named Jim wrote the ad was the best Christmas gift he got this year. Jill mixed feeling with the ad. She wrote this ad made her laugh and cry at the same time. And she said: “I don’t even like cats.” Another woman wrote: “So far Sainsbury’s Christmas ad is the best I’ve seen this year.” People like the ad not only for the funny story but also for the spirit of Christmas it shows.

1___▲___ might be the most proper sentence to be put in the blank of Paragraph 2.

A.But she made Christmas Day even greater.

B.But she brought much fun to the Thomas family.

C.But she was ready to live with the neighbors of the Thomas family.

D.But she messed up Christmas Day.

2Find out the probable reasons why people like the ad according to passage.

The ad shows the spirit of Christmas.

The writer Kerr appears in the ad.

That is the ad made by Sainsbury.

Mog the Cat is a star of a much-loved children's book.

A.①②B.③④C.①④D.②③

3From the last paragraph, we can learn that___________.

A.few twitters like the ad Mog the Cat

B.Jill doesn’t like cats any more after watching the ad

C.people like the ad just because it’s really funny

D.the ad Mog the Cat is very popular with people

4Which of the following shows the structure (结构) of the passage? (P=Paragraph)

A.B.C.D.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网