题目内容
【题目】
![]()
Who wants to carry a bulky bag to school? No children. Nobody wants one shoulder to be lower than the other, and paining(疼痛)too. In India, most of us would look at the reduction(减少)of textbooks as a way out. But in a country like America, there are always more choices. A company called goReader has created a "school bag" which is the size of a laptop computer(笔记本电脑), weighing about 2.5 kg. The goReader has a color screen and can "hold" all the textbooks that a student may need, says a report in 'The Asian Age' newspaper.
The company plans to work closely with the publishers(出版商) of textbooks so that these books can be supplied on the Internet. All the students will have to do is to download(下载) their textbooks. Making notes and marking important parts of a lesson can be done just as lots of students have done on their textbooks before.
At present, the plan is being tested out in a university. Richard Katzmann, the owner of the company is having his creation tested at Chicago's DePaul University, where he studied. Does that mean it is goodbye to the new paper, and the smell of the black ink?
【1】 What does the underlined word “bulky” in the first line mean?
A. light B. small C. big and heavy D. old
【2】 What would Indians do to solve(解决)the problem?
A. They would reduce the textbooks.
B. They would tell the parents to help students.
C. They
D. They would take students to school by bus.
【3】The writer may think that Americans have a ________ way to solve the problem.
A. more stupid B. worse
C. better D. quicker
【4】 The goReader may be a machine ________.
A. that can work as a teacher
B. that can be used as textbooks
C. that can cheat students
D. that can hurt students
【5】When the new machine is used, it is possible that ________.
A. students might study harder
B. students might study at home
C. students might not need teachers
D. students might study without paper textbooks
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:这篇文章主要介绍了为了减轻书包的重量,美国发明了一种新的书包。它带有显示屏,学生只要下载教材到里面,就能够把书包当课本用。这种书包已经开始了试用,这是否意味着我们要告别纸质教材呢 ?
【1】C考查词义猜测题。从后文Nobody wants one shoulder to be lower than the other, and paining(疼痛) too.没有人愿意一个肩膀比另一个肩膀低,并承受疼痛。从而判断没人愿意背大而重的书包,可知此处指的是又大又重的书包,故选C。
【2】A考查细节理解题。文章第一段第三句 In India, most of us would look at the reduction(减少) of textbooks as a way out。(在印度,大多数人认为减轻课本的重量是一个解决办法。)可知选A。
【3】C考查判断推理题。在文章的第二三段,讲了美国减轻书包重量这个方法的优点,从而判断作者认为这个方法更好,故选C。
【4】B考查判断推理题。从文中第一段最后两句句描述A company called goReader has created a "school bag" which is the size of a laptop computer(笔记本电脑), weighing about 2.5 kg. The Goreader has a colour screen and can “hold” all the textbooks that a student may need.这种Goreader书包有个彩色屏幕,能个容纳所有学生的教材;第二段第一二句The company plans to work closely with the publishers(出版商) of textbooks so that these books can be supplied on the Internet.All the students will have to download their textbooks.学生要做的就是下载课本。从而判断这种书包可以用做教材,故选B。
【5】D考查判断推理题。根据文中的描述,学生们不再需要纸张的教材,只要下载教材就能通过Goreader书包来学习,以及文章的最后一句Does that mean it is goodbye to the newspaper, and the smell of the black ink?这是否意味着要和纸张和黑色墨水颜色说再见了呢?从而判断D正确。
【题目】书面表达
2016年4月14号,世界著名的篮球明星科比宣布退役,作为人们心目中的篮球偶像,科比影响了一代又一代人。最近你校举行以"The person who has influenced me most"为题的中学生英语征文活动,Kobe Bryant深深地影响着你,请根据表格中的内容要点完成征文。
| 基本情况 | 1. 出生于1978年8月; 2. 从小对篮球感兴趣,1996年成为NBA球员; 3. 不仅在美国出名而且在全世界受欢迎。 |
成功的原因 | 1. 从未放弃自己的梦想; 2. …… | |
对我的影响 | …… |
注意:
1. 短文应包括所有的内容要点。可适当发挥,以使行文连贯;
2. 文中不得出现真实姓名和学校名称;
3. 词数80左右,短文开头已给出,不计入总词数。
The person who has influenced me most
On 14th April, 2016, Kobe Bryant announced his retirement. He is the person who has influenced me most.
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_______________