题目内容
Today people can use the phone to talk with others almost anywhere on the earth. But when you use the phone, you don’t see the person you are talking with. This may change in the near future.
Today some people are using a kind of telephone called the picture phone or vision phone. With it, two people who are talking can see each other.
Picture phones can be useful when you have something to show to the person y
ou’re calling. They may have other uses in the future. One day you may be able to ring up a library and ask to see a book. Then you’ll be able to read the book right over your picture phone. Or you may be able to go shoppi
ng through your picture phone. If you see something in the newspaper that you think you want to buy, you’ll go to your phone and call the shop. People at the shop will show you the thing you’re interested in right over the phone. You’ll be able to shop all over town and never even leave your room!
1.The underlined word “it” in the passage means ______.
A. the picture phoneB. any phone
C. the useD. the change
2.We can ______ through the picture phone according to (根据) the text.
A. write a bookB. do shopping
C. play gamesD. have classes
3.The title of the article can be “______”.
A. The telephonesB. Picture phones
C. Shopping on the phoneD. Talking on the phone
1.A
2.B
3.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了电话不断发展,可视电话可以让通话的双方互相看到,人们甚至可以通过电话看书,购物等。
1.词义猜测题。根据上句Today some people are using a kind of telephone called the picture phone or vision phone描述,可知下文提到的,用它,是指上文的the picture phone or vision phone,故选A
2.三段you may be able to go shoppi
ng through your picture phone描述,你有可能通过可视电话购物。故选B.
3.短文描述,电话不断发展,可视电话会在将来应用很广,故选B。
考点:社会现象类短文阅读