题目内容

【题目】第三节 阅读简答:根据短文内容,回答下列问题。

Yu Mei is very busy on Friday. At 8:00 she has math. Then at 9:00 she has science. At 10:00 she has history. It is difficult but interesting. After that, she has P.E. at 11:00. It is easy and fun. Lunch is from 12:00 to 13:00, and after that Yu Mei and her classmates have Chinese. It is her favorite subject. Their Chinese teacher, Mrs. Wang, is great fun. Her classes finish at 1:50, but after that she has an art lesson for two hours. It is really relaxing!

1What does Yu Mei do at 8:00?

_________________________________

2What does Yu Mei do at 9:00?

_________________________________

3What’s her favorite subject?

_________________________________

4Who is her Chinese teacher?

_________________________________

5How long does she have an art lesson after class?

________________________

【答案】

1She has math at 8:00.

2She has science at 9:00.

3Her favorite subject is Chinese.

4Her Chinese teacher is Mrs. Wang.

5She has an art lesson for two hours.

【解析】

文章大意:这篇短文介绍了作者在学校一天的学习情况和自己对学科的观点和对老师的看法。

1细节理解题。根据文中的句子At 8:00 she has math.可知,她在八点有数学课,故答案为:She has math at 8:00.

2细节理解题。根据文中的句子Then at 9:00 she has science.可知,她在九点有科学课,故答案为:She has science at 9:00.

3细节理解题。根据文中的句子and after that Yu Mei and her classmates have Chinese. It is her favorite subject.可知,她最喜欢的科目是汉语,故答案为:Her favorite subject is Chinese.

4细节理解题。根据文中的句子Their Chinese teacher, Mrs. Wang, is great fun.可知,Mrs. Wang是她的汉语老师,故答案为:Her Chinese teacher is Mrs. Wang.

5细节理解题。根据文中的句子but after that she has an art lesson for two hours.可知,课后她有两个小时的美术课,故答案为:She has an art lesson for two hours.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 How to Keep Your New Year's Resolution?

It is very necessary for you to make a New Year's resolution.Keeping your New Year's resolution should be very _____ so you can be a _____ person.Many people make their New Year's resolutions to stop _____ junk foodto spend more time with their family or to spend _____ time watching television.However_____ to achieve(实现)your New Year's resolution successfully each year?

Firstlymake a New Year's resolution that is appropriate for(适合于)you.Choose _____ that you know you will keep _____ may be a little difficult for you.A New Year's resolution _____ “watching your favorite television show” or “drinking more coffee” _____ not a good choice.You should choose ______ that will be good for you like “eating more vegetables for ______ every night”

Secondlytell ______about your New Year's resolution.And they can help you ______ your New Year's resolution.Your friends and family will give you some help to keep your resolution.

Thirdlybelieve in yourself.When you feel like you ______ keep your New Year's resolution anymoreyou can tell ______ that you can do itAnd you can do it well.

1A.difficultB.comfortableC.happyD.important

2A.healthierB.richerC.betterD.worse

3A.eatingB.buyingC.makingD.taking

4A.moreB.littleC.lessD.much

5A.howB.whetherC.whenD.what

6A.itB.oneC.onesD.them

7A.orB.andC.soD.but

8A.asB.forC.aboutD.like

9A.isB.areC.wasD.being

10A.everythingB.somethingC.anythingD.nothing

11A.breakfastB.lunchC.supperD.meals

12A.anotherB.othersC.the othersD.other

13A.keepB.findC.startD.make

14A.needn'tB.can'tC.shouldn'tD.mustn't

15A.himselfB.myselfC.yourselfD.herself

【题目】How do most students spend their free time? Do they have time to do things they like? Let’s see what some students do during their free time.

Ben is eleven. He has a sister, Kate. Both of them like going to the cinema. Every Sunday morning, they go to the town by train and then they go to the cinema because they live in the country (乡下) and there is no cinema there. They arrive in the town at noon. They usually have a big dinner in their favourite restaurant first, and then buy some food in the supermarket before they go to their favourite cinema called the Star Cinema. They like it because the seats there are the most comfortable and the films shown in the cinema are always the newest. They always have a good time on Sundays but when the weather is bad or they are busy with their homework, they can’t go.

1Ben and Kate always spend their Sundays _________.

A. watching TV B. going shopping C. doing homework D. going to the cinema

2They go to see a film______________.

A. by train B. by bus C. on foot D. at home

3They go to town to see a film because _________.

A. they like the cinema there B. there is no cinema in the country

C. they don’t know other cinemas D. they want to go shopping in the town

4When they are in the town, they ________ first.

A. go to the cinema B. buy food C. have dinner D. play in the street

5They can’t go to the cinema when _________.

A. they are free B. they want to watch TV

C. they have much homework D. the weather is bad or they get too much homework

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网