题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Two hunters rented(租用) a small plane to fly them to a forest. They told the pilot to come back and pick them up in about two weeks. By the end of the two weeks, they had hunted a lot of animals and they wanted to put all of them onto the plane.
But the pilot said, “This plane can only take one lamb. You'll have to leave the others behind.”
Then one hunter said, “But last year, another pilot with the same plane let us take two lambs and some other animals onto the plane.”
So the new pilot thought about it. Finally he said, “OK, since you did it last year, I think this year we can do it again.” Then they put all the animals they had hunted onto the plane, and the plane took off. Five minutes later, it crashed.
The three men looked around, and one hunter asked the other one, “Where do you think we are now?”
The other hunter looked around and said, “I think we're about one mile away from the place where the plane crashed last year.”
(1)The two hunters stayed in the forest for ________.
A.one week
B.two weeks
C.one year
D.two years
(2)What did the two hunters do in the forest?
A.They took a holiday in the forest.
B.They learned how to fly a plane.
C.They hunted a lot of animals.
D.They found some lambs.
(3)What did the two hunters take onto the plane at last?
A.Nothing.
B.One lamb.
C.Two lambs.
D.All the animals they hunted.
(4)This year, what happened to the plane at last?
A.It crashed.
B.It didn't work.
C.It landed on an island.
D.It only flew one mile.
(5)What can we infer from the passage?
A.The two hunters knew the pilot before.
B.The two hunters come to the forest every year.
C.The new pilot didn't know the plane would crash at first.
D.The plane the two hunters took last year also crashed after flying five minutes.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文主要讲述两名猎人租用一架飞机去森林打猎,两星期后,飞行员来接他。飞行员不让他们带走这么多的猎物,可是他们说去年带走比这还多。最后他们把所有的猎物装上了飞机。结果五分钟后,飞机坠落了。

(1)B考查细节理解题。根据第一段第二句They told the pilot to come back and pick them up in about two weeks.可知这两个猎人在森林里呆了二周。选B。

(2)C考查细节理解题。根据第一段第三句By the end of the two weeks, they had hunted a lot of animals可知这两个猎人在森林里狩猎了许多动物。选C。

(3)D考查细节理解题。根据文中第四段第二句Then they put all the animals they had hunted onto the plane, and the plane took off.可知他们把所有的猎物搬上了飞机。故选D。

(4)A考查细节理解题。根据第四段最后一句Five minutes later, it crashed.可知五分钟,飞机坠机了。故选A。

(5)C考查细节理解题。根据文中第四段第一句So the new pilot thought about it. Finally he said, “OK, since you did it last year, I think this year we can do it again.”可知开始这名新飞行员不知道飞机会坠机。选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解A
One day, I was cooking with my friend Sandy in the kitchen. Suddenly, Sandy cut her finger. I went to her quickly. But to my surprise, I saw computer chips(芯片) in her finger.
"Now you know my secret,you have to die!" Sandy said and picked up the knife. "No, please,Sandy. Aren't we good friends?" I shouted. But before Sandy could say anything, she fainted(晕倒).
"Oh,Sandy!" I took her to hospital in a hurry. After a doctor checked her,he said,"I'm afraid we can't help her. Why don't you take her to a robot centre?"
I hurried to a robot centre. A few days later,Sandy was well. She asked,"Mary, why did you save me even after I tried to kill you? "
"Because I'm sure you are my friend. Can you tell me where you are from?" "I'm from another planet. It's far from here. Thank you,my friend Now I see how friendly people are on the Earth." Two days later, a UFO came and picked her up. Since then I've never seen her.
(1)What was Sandy doing when she cut her finger?
A.She was watching a film named UFO.
B.She was cooking in the kitchen.
C.She was getting ready for the coming party.
D.She was doing some shopping with her friends.
(2)What did Sandy want to do when her friend knew her secret?
A.She wanted to kill her friend.
B.She wanted to run after her friend.
C.She wanted to go to the hospital.
D.She wanted to play with the knife.
(3)Who saved Sandy's life in the end?
A.The writer and the police.
B.The doctors in the hospital.
C.The doctors and the robots.
D.The writer and experts in the robot centre.
(4)According to the passage, which of the following is NOT true?
A.Finally, Sandy told the writer her secret.
B.At last, Sandy thought the people on the earth were friendly.
C.Sandy went away by UFO.
D.Sandy has returned to the Earth several times.

【题目】 A 15-year-old student who invented a flashlight getting power from the holder's body heat is going home today from California with a big prize and a chance to do further research.

Ann Makosinski was the only Canadian among the four winners at Google's international science competition. Thousands of young scientists from around the world took part in the competition.

Winning the science and technology competition was "a surprise". Ann said, "I think it will have a great influence on my future."

Ann thanked her family for encouraging her interest in science and said that her first toy was a box of transistors(晶体管).

The ideas for the invention came from seeing unwanted batteries and her friend's experience. When Ann visited a friend in the Philippines, she saw the friend couldn't study when it became dark because there was no electricity or light. She saw the need for a flashlight that has no batteries - Hollow Flashlight.

In her project, Ann wrote "I made two flashlights that do not use any batteries or harmful materials. They do not create any noise and will always work. The flashlight needs at least a 5 temperature difference between the holder's body and the environment around to produce light."

A video of Ann explaining how she created the flashlight has been watched more than 1.4 million times on the Internet.

Though Ann was successful, she has not made a decision about her career path. Ann hope that she can find a way to join her love of film and science together.

The four winners were chosen from 15 final competitors from eight countries. The competition attracted thousands of students in 120 countries.

1In which part of a newspaper can we probably read this passage?

A. Travel. B. Culture.

C. Technology. D. Advertisement.

2 The first paragraph is written to be a(n) ________.

A. introduction B. warning

C. conclusion D. discussion

3 Paragraph 5 mainly tells us ________.

A. what Ann saw in the Philippines

B. why Ann invented Hollow Flashlight

C. how Ann's family encouraged her interest

D. what prize Ann got for Hollow Flashlight

4According to the passage, we learn ________.

A. easy to win the international science competition

B. Hollow Flashlight is safe, noiseless and can save energy

C. Ann has made a decision to be a scientist in the future

D. few people are interested in how Ann created the flashlight

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网