题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Two hunters rented(租用) a small plane to fly them to a forest. They told the pilot to come back and pick them up in about two weeks. By the end of the two weeks, they had hunted a lot of animals and they wanted to put all of them onto the plane.
But the pilot said, “This plane can only take one lamb. You'll have to leave the others behind.”
Then one hunter said, “But last year, another pilot with the same plane let us take two lambs and some other animals onto the plane.”
So the new pilot thought about it. Finally he said, “OK, since you did it last year, I think this year we can do it again.” Then they put all the animals they had hunted onto the plane, and the plane took off. Five minutes later, it crashed.
The three men looked around, and one hunter asked the other one, “Where do you think we are now?”
The other hunter looked around and said, “I think we're about one mile away from the place where the plane crashed last year.”
(1)The two hunters stayed in the forest for ________.
A.one week
B.two weeks
C.one year
D.two years
(2)What did the two hunters do in the forest?
A.They took a holiday in the forest.
B.They learned how to fly a plane.
C.They hunted a lot of animals.
D.They found some lambs.
(3)What did the two hunters take onto the plane at last?
A.Nothing.
B.One lamb.
C.Two lambs.
D.All the animals they hunted.
(4)This year, what happened to the plane at last?
A.It crashed.
B.It didn't work.
C.It landed on an island.
D.It only flew one mile.
(5)What can we infer from the passage?
A.The two hunters knew the pilot before.
B.The two hunters come to the forest every year.
C.The new pilot didn't know the plane would crash at first.
D.The plane the two hunters took last year also crashed after flying five minutes.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文主要讲述两名猎人租用一架飞机去森林打猎,两星期后,飞行员来接他。飞行员不让他们带走这么多的猎物,可是他们说去年带走比这还多。最后他们把所有的猎物装上了飞机。结果五分钟后,飞机坠落了。
(1)B考查细节理解题。根据第一段第二句They told the pilot to come back and pick them up in about two weeks.可知这两个猎人在森林里呆了二周。选B。
(2)C考查细节理解题。根据第一段第三句By the end of the two weeks, they had hunted a lot of animals可知这两个猎人在森林里狩猎了许多动物。选C。
(3)D考查细节理解题。根据文中第四段第二句Then they put all the animals they had hunted onto the plane, and the plane took off.可知他们把所有的猎物搬上了飞机。故选D。
(4)A考查细节理解题。根据第四段最后一句Five minutes later, it crashed.可知五分钟,飞机坠机了。故选A。
(5)C考查细节理解题。根据文中第四段第一句So the new pilot thought about it. Finally he said, “OK, since you did it last year, I think this year we can do it again.”可知开始这名新飞行员不知道飞机会坠机。选C。
【题目】阅读短文,完成问题My friend gang (我的朋友帮)
I study in an international school. The students in my school come from different countries. Amy, Kathy and Joe are all my good friends.
Amy comes from America. She has long straight blonde hair and brown eyes. (A) 她中等个子,戴着眼镜。She is lovely so she is very popular in our class. She is good at math. Her father is a teacher and her mother is a reporter. |
Kathy is a pretty African girl. (B) black, short, has, curly, she, hair(.) Her eyes are black and her skin is black, too. She is 13 years old. She is short and thin. She likes singing and dancing. |
Joe is a Chinese boy. He has big eyes and short black hair. He is very tall. (C) He is one of the members(成员) of the baseball club. His father is a policeman and his mother is a nurse. |
(1)将 A 句翻译成英语。
(2)将 B 处的单词连词成句。
(3)将 C 句翻译成汉语。
(4)What color is Kathy's skin?
(5)Who is a nurse?