题目内容

【题目】阅读下列短文, 从下面每题的A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案
Every Christmas, my kids and I visit my parents who live nearly 400 miles away from us. It is always a tiring 9-to-10-hour drive, but that's the only time my parents get to see their grandchildren.
This year I was the driver, my wife Adriana was in the passenger seat, and my three kids were all in the back seat and our dog Susie was by their feet. We travelled by night time to avoid the heavy holiday traffic. We left the house at about 9:00 in the evening. By around one o' clock, my three kids and Adriana were all fast asleep, including Susie who was lying on their legs. I was also very sleepy by that time, so I closed my eyes for a very short moment. What I didn't know was that I was slowly turning towards the other road and that a truck was coming very quickly towards us. I had fallen asleep at the wheel (开车) when Susie woke me up by jumping onto my leg. When I opened my eyes, I saw the bright headlights of the truck heading towards our car. I quickly turned the car back to our road. I had just missed hitting the truck and avoided a very serious accident.
I looked around, and they were all still fest asleep. I drove the rest of the distance very carefully. As soon as we got there, I told them what Susie had done and we were very proud of our dog. She still gets special treatment (对待) up to this day.
(1)How often do the writer's parents see their grandchildren?
A.Once a year.
B.Twice a year.
C.Once a month.
D.Twice a month.
(2)Why did the family leave at night?
A.Because they wanted to see the writer's parents early.
B.Because they were delayed by a car accident in the day.
C.Because they could sleep well in the car at night.
D.Because there was the heavy holiday traffic in the day.
(3)What is the correct order of the following events?
a.Susie jumped on the writer's leg.
b.The writer fell asleep at the wheel.
c.The whole family left their house.
d.The writer told his family what had happened.
A.c-b-d-a
B.c-b-a-d
C.a-c-d-b
D.d-a-c-b
(4)What does the writer mainly want to tell us?
A.A nice trip that he once had.
B.A kind family that he owned.
C.A serious accident that he met.
D.A helpful dog that saved his family.

【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)D
【解析】短文大意:每年圣诞是作者一家回家探望父母的时候,有一次他们选择了晚上出行,到后面大家都睡着时,身为司机的作者也感到困了,就在作者也不知道的危险关头,他的宠物狗叫醒了他,很及时的避免了一场交通事故。
(1)细节理解题。从 Every Christmas, my kids and I visit my parents who live nearly 400 miles away from us. 可知作者一家人每年圣诞回家看望父母,所以是一年一次,故选A。
(2)细节理解题。从We travelled by night time to avoid the heavy holiday traffic.可知晚上出发是想避开交通拥挤,故选D。
(3)细节理解题。根据序号在文中出现的顺序可知答案选B。
(4)主旨概括题。短文主要讲作者开车回家的路上被他的宠物所救的故事,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】People use money to buy food, books and hundreds of other things they need.When they work, they usually get paid(酬劳) in money.

Most of the money used today is made of metal(金属) or paper.But in the time long ago, people used to use all kinds of things as money.One of the first kinds of money was shells.

In China, cloth and knives were used as money.Elephant tusks(牙), monkey tail(尾巴) and salt were used in some parts of the world.Rice was also a kind of money used by the people in some islands.

The first copper coins (硬币)were made in China.They were round and had a square hole in the center.Different countries have used different metals for their money.Later, some countries began to make coins of gold and silver (银).But gold and silver were too heavy to carry when people needed a lot of coins to buy something expensive.The Chinese were the first to use paper money.The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.

Money has had an interesting story from the days of shell money till today.

1People usually use money. ______

A. to buy gold B. to buy something expensive

C. to get something they want D. to buy shells

2Long, long ago people all over the world used______ as money.

A. the same metal B. the same paper

C. the different metals D. all kinds of things

3In the past, the ancient Chinese used to have cloth and knives______.

A. as a tool B. as a kind of goods

C. as a gift D. as money

4______ was also a kind of money used by the people on some islands.

A. Rice B. Animals C. Gold D. Knives

5The first paper money____________

A. looked like the same as the paper money used today

B. looked interesting

C. had a square hole in the center

D. looked like a note

【题目】阅读理解

Fangfang, a 15-year-old Chinese girl, likes eating snacks very much. She prefers cream biscuits, McDonald’s food, KFC, and Beijing roast duck. Sometimes she eats two packages of biscuits a day. As a result, she becomesoverweight.

Today in China, there are many children like Fangfang. They like snacks. They don’t eat enough healthy foods like vegetables and fruit. It’s very bad for their health. Poor eating habits are a serious problem.

Health experts say that children should have healthy eating habits. First, they must eat regular meals and begin with a good breakfast. Second, they should have different kinds of foods, such as fruit, vegetables, grain, eggs, milk and meat and so on. Third, the children shouldn’t eat too many snacks and fried foods. They are delicious, but eating too much of them is unhealthy.

If children do as the experts say, they won’t become fat. They will be healthier. Students won’t become tired at school, and they will have enough energy to study well.

1What does the underlined word “overweight” mean?

A.聪明的B.懒惰的C.超重的D.痴呆的

2Fangfang becomes overweight, because _____.

A.she is an American girlB.she has a balanced diet

C.she likes eating snacksD.she likes vegetables soup

3What kind of food is good for your health?

A.Fast food.B.Snacks.C.Fried food.D.Vegetables and fruit.

4If students do as the experts say, they will ______.

A.become fatter and fatterB.become more and more beautiful

C.have enough energy to studyD.be healthier and more tired

5Which of the following is True?

A.Eating snacks is good for your health.

B.Fangfang doesn’t like Beijng roast duck.

C.Fangfang comes from America.

D.Students shouldn’t eat too much fried food.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网