题目内容
【题目】语法填空
A young rich man was traveling down a neighborhood street, going a bit fast in his new sports car. There were many kids pamong the cars.
As his car passed, one child appeared, and sa brick hit the car's side door. The young man stopped the car and jumped out. He the kid and pushed him up against another car, s, “What is wrong with you? That's a new car. What you did just now will cme a lot of money. Why did you do it?”
“Please, sir, please, I'm sorry. I didn't know w else to do! It's my brother,” he said.
“He fell out of his wheelchair. I can't lift him up.” Almost crying, the boy asked the man, “Would you please help me get him back into his wheelchair? He's hand he's too heavy for me.”
The young man was deeply touched and had tears in his e. He lifted the kid's brother back into the wheelchair.
The man then watched the little boy phis brother toward their home.
It was a long walk back to his car ... a long, slow walk. He never repaired the side door. He kept it that way as a reminder. Don't go tlife so fast that someone has to throw a brick at you to get your attention. Listen to the whispers of your soul or wait for the brick!
【答案】playing;suddenly;caught;shouting;cost;what;hurt;eyes;push;through
【解析】本题主要讲述一个人开车,被一个小孩用砖头打中,那个人很生气,但是知道原因后那个人很感动,由此得到一个结论:在人生的旅途中,不要走得太快,可能会有人需要你的帮助。
(1)句意:“有一些小孩在汽车之间玩耍”。根据there be句型,后面的动词要用doing形式,故填playing。
(2)句意:“当他经过时,一个小男孩突然出现,一块砖头砸中他的侧门”。根据句意,故填suddenly。
(3)句意:“这个年轻人停车跳了出来,他抓住这个小孩,把他推到另外一个车旁”。由于这个小男孩拿砖头砸中这个年轻人的车,这个年轻人一定很生气,又因为是过去时,故填caught。
(4)句意:“喊道,你怎么了!那是一个新车啊,你刚才的行为将会让我花费很多钱,你为什么要这么做?”根据文意可知,那个年轻人肯定很生气,所以是喊,故填shouting。
(5)句意;“你怎么了!那是一个新车啊,你刚才的行为将会让我花费很多钱,你为什么要这么做?”根据文章要填花费,故填cost。
(6)句意:“对不起先生,我不知道我还能做什么,是我的哥哥”。根据句意,what else其他的什么,故填else。
(7)文意:“你能帮助我吗?他受伤了,而且他很沉”。根据句意,故填hurt。
(8)句意:“这个年轻人被深深的打动了,眼里含着眼泪”。根据文意,眼泪应该在眼里,故填eyes。
(9)文意:“然后这个年轻人看到这个小男孩推着他的哥哥朝家走”。根据上文可知,他的哥哥坐轮椅,所以应该是推,故填push。
(10)句意:“生活节奏不要太快,一些人会向你扔砖头引起你的注意”。根据文意,故填through。
【题目】任务型阅读
A famous scientist made some great inventions. A newspaper reporter asked him why he thought he was able to be so much more creative than other persons. What made him so successful and different from others?
He said it all came from an experience with his mother when he was about two years old. when he lost his control on the bottle and it fell, pouring the milk all over the kitchen floor --- a sea of milk!
His mother didn't shout at him,instead, she said, "Robert, what a great and wonderful mess you have made!. Well, something bad had happened. Would you like to get down and play in the milk for a few minutes before we clean it up?"
Indeed, he did. After a few minutes, his mother said, "You know, Robert, whenever you make a mess like this, you have to clean it up? We could use a sponge(海绵)or a towel. Which I do you prefer?" He chose the sponge and together they cleaned up the spilled(溅出的) milk.
His mother then said, "You know, what we have here is a failed experiment in how to carry a big milk bottle with two small hands. and see if you can find a way to carry it without dropping it." In the end, the little boy learned how to carry the bottle without dropping it. What a wonderful lesson!
A. Let's go out and fill the bottle with water |
【题目】随着互联网和科技的发展,手机的功能越来越强大。然而,对手机的过度依赖却成了社会的一种普遍现象。请根据以下要点写一篇英语短文。
过度依赖手机的现象 | 1.熬夜玩手机; |
可能导致的危害 | 1.睡眠不足.……; |
你的看法和建议 | …… |
注意事项:1.短文须包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;2.根据情况作适当发挥;3.90个词左右,短文开头已给出,不计入总词数;4.文中不得出现真实的姓名、校名及地名。
With the development of the Internet and technology, many people are depending too much on their mobile phones.